Reisinterview #39: Viajes Inefables

Deze week interviewde ik Mechteld (46). Mechteld is verzot op Spanje. Ze is zo verliefd op het land dat ze besloten heeft om er te gaan wonen. De Nederlandse woont op 15 km van Madrid, in het dorpje Las Rozas. Daar noemen de mensen haar Meggie, omdat ze Mechteld niet kunnen uitspreken. Mechteld deelt haar verhalen op haar blog Viajes Inefables (Engels en Spaans). Zo vertelt ze onder meer over haar aanbevelingen over het huren van vakantiehuizen en de hotspots die je in de buurt kan vinden. Ben je benieuwd naar de verhalen van Meggie? Lees dan zeker mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Malediven, Nederland verschillende malen (we wonen in Spanje), Dubai, Andorra El Tarter (om te skieen), Zürs en St Anton in Oostenrijk om te skieen, het prachtige eiland Vis in Croatië, Mayerhofen in Oostenrijk, Comporta in Portugal, nu in mei naar New York, La Rioja in Spanje, Fuengirola (naar schoonmoeder) in Spanje, Formentor op Mallorca.

De meest bijzondere ervaring waren de Malediven. We gingen naar het Six Senses Laamu resort met onze 2 kinderen van 9 en 11. Je kan het resort omschrijven als een luxe Robinson Cruseo ervaring. Echt alles is prachtig en ook voor de kinderen een bijzondere ervaring. Het eiland is redelijk afgelegen. Maar ook het eiland Vis in Croatië kan ik aanraden. Is nu nog redelijk rustig en denk dat dat de komende jaren gaat veranderen. Ideaal om een huis met een boot te huren (meer in mijn blog).

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
We zijn niet van het heel lang vooruit plannen (op z’n Spaans) en hebben alleen de zomer gepland. We gaan deze zomer naar Zwitserland, Wengen, een autovrij plaatsje in de bergen niet ver van Interlaken. Lijkt me heerlijk een weekje in de bergen, beetje wandelen, wat plaatsen als Luzern en Interlaken bezoeken. We hebben er een heel mooi appartement gehuurd met prachtig uitzicht.

Daarna gaan we naar het Garda meer waar we in een prachtig resort zitten genaamd Parc du Lac. Het ligt direct aan het meer en heeft een groot groen park. We hebben er een appartement dus we hebben gewoon een keuken. Wij vinden dit belangrijk want het eten van een hotel of altijd buiten de deur te moeten eten gaat uiteindelijk vervelen en je eet dan toch ook altijd veel te veel. We gaan hier genieten van het meer, boot huren, plaatsjes bezoeken….

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Andere mensen, nieuwe plaatsen, andere architectuur, ander eten, andere taal. We zijn niet zozeer van elk museum induiken. Meer van rondlopen, ontdekken… Ik vind de mensen ook altijd erg interessant; hoe leven ze, hoe denken ze….  Als dat alles in combinatie kan met de huur van een mooi huis of appartement dan is het helemaal perfect.  Alhoewel er natuurlijk landen zijn waar je echt gaat rondtrekken, dan is zo’n huis niet logisch.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Omdat ik in Spanje woon en mijn familie en veel vrienden in Nederland zijn, zou dat dan Nederland worden, misschien ergens aan de kust. Mocht dat niet het geval zijn, dan zouden we denk ik een huisje in Asturias (Noord Spanje) kopen. Dat ligt op 4 uur van Madrid en is echt prachtig (niet heel bekend onder de Nederlanders denk ik). Asturias is een Comunidad (soort van provincie) aan de noordkust van Spanje tussen Galicië en Cantabrië in (ook beiden heel mooi). Je hebt er prachtige baaien, maar ook de bergen (Picos de Europa), je kan er heerlijk eten, de dorpjes zijn mooi en gezellig en we hebben veel vrienden die daar ook in de zomer zijn. Plus dat je daar vanuit Madrid ook gewoon een weekendje naar toe kan. Het weer is variabel, zoals in Nederland, maar daarom is het er ook zo mooi groen.

Wat betekent zomer voor jou?
Genieten van nieuwe bestemmingen met de familie, vaak ook met vrienden, uitrusten (maar ook niet teveel want ben niet t strand type), ontdekken, lekker eten…

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn mooiste reizen zijn naar de Malediven en safari naar Kenia en Tanzania. Ik vind de hele dieren wereld geweldig en om dan rond te lopen, rijden of zwemmen en de meest bijzondere dieren op kleine afstand mee te maken vind ik heel indrukwekkend. De safari wil ik graag in de toekomst herhalen maar dan met mijn kinderen. Misschien dan Zuid-Afrika want dat staat hoog op mijn lijst. En de Malediven dat is echt het paradijs op aarde. Het water, het eiland (in ieder geval waar wij waren), het strand, de vissen, schildpadden, dolfijnen … Alles. Het leek net een droom, en ik ben niet heel snel echt onder de indruk. Toen we terugkwamen was het net alsof we er niet echt waren geweest …

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
We hadden een keer een huis gehuurd in Marbella en in een gedeelte van het huis stonk het enorm naar riolering, was heel vies. De persoon die ons t huis had gehuurd (nota bene een Nederlander) vond t onzin, ze kwamen wel maar hebben vervolgens niks opgelost. Ik vond dat ze ons in ieder geval een gedeelte van het geld terug hadden moeten geven maar dat lukte niet.

Ik vind dat je als huurder weinig rechten hebt. Je moet altijd een enorme borg betalen als je een huis huurt, maar als de huurder het huis niet netjes op orde heeft ben je als huurder vaak gewoon de klos. Als ik een huis huur probeer ik dus altijd uit te zoeken van wie ik huur, hoe ze overkomen via de mail, ik kijk naar recensies, etc. Ik geef op mijn website een lijst van agencies waar wij goede ervaringen mee hebben en breidt de lijst beetje bij beetje uit.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?

 • Qua outfit; een paar gympen want dat loopt makkelijk maar ook wat moois om er s’avonds leuk uit te zien als we uit eten gaan (leuke jurk, hakken…). We nemen vaak alleen een kleine koffertje in t vliegtuig mee dus een beetje basic kleuren zijn handig want die zijn makkelijk te combineren; zwart wit, legergroen, blauw…
 • Een lijst van aanbevelingen en eventueel een website waar ze aanbevelingen geven voor what to do in de lijn van dingen die wij interessant vinden.
 • Een lijst van goede en mooie restaurants; we zijn enorme culinaire genieters. Vaak reserveren we al wat voordat we op vakantie gaan als we weten dat het moeilijk is om te reserveren. Dus als we vrienden hebben die er al zijn geweest, dan vragen we hen altijd van te voren of ze kunnen aanbevelen.
 • Een boek (voor in t vliegtuig, ik ben verslaafd aan lezen)
 • Een handige tas voor een citytrip maar ben niet het rugtassentype, en het moet er wel een beetje leuk uitzien, Een schoudertas is wel praktisch.

Qua stad zouden we graag naar Sint-Petersburg, of anders Praag gaan. New York ben ik net geweest in mei en stond bovenaan maar kan ik nu wegstrepen.

Wat is jouw ultieme reistip?
Geniet, je leeft maar één keer (in principe….:) ). Is ook mijn levensmotto. Veel mensen vergeten dit regelmatig.

 

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van Mechteld? Neem dan zeker eens een bezoekje aan haar blog Viajes Inefables. Ook kan je haar vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Pinterest.

Bedankt Mechteld voor het interessant en mooie interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

9 gedachten over “Reisinterview #39: Viajes Inefables

 1. Wat heb je leuke vragen gesteld! En wat ben ik jaloers op alle mooie plekken die ze al heeft bezocht. Ik wil ook heeeeeeel graag naar de Malediven, in combinatie met Sri Lanka.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dank Ammelie, voor dit leuke interview met mij. Maar voor mij is t natuurlijk voornamelijk interessant om de interviews met anderen te lezen, mijn verhaal ken ik al😉
  Groetjes uit Madrid
  Mechteld

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s