Reisinterview #40: Lost in Norvana

Deze week interviewde ik de Utrechtse Michelle (26), de schrijfster van de blog Lost in Norvana. Michelle werd jaren geleden verliefd op Noorwegen en besloot in de zomer van 2015 de liefde voor dit land te delen met de rest van de wereld. Ben je benieuwd naar wat ze te vertellen heeft over Noorwegen? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht? Naar welke plekken ben je dit jaar en afgelopen jaar al gereisd?
Vorig jaar ben ik naar noord-Noorwegen, noord-Zweden (2x) en de kust van Noorwegen geweest. De plek die ik het meest kan aanraden is het Signaldalen in noord-Noorwegen. Met name ’s winters! Je kunt er hele gave safari’s maken met rendieren, sledehonden, sneeuwscooters én het noorderlicht bewonderen. Net een sprookje.

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 
In juli ga in terug naar Romsdalen, Noorwegen. Ik ben daar 2 jaar geleden ook geweest en je kunt er prachtig mooie hikes maken en adembenemende roadtrips. Ik kijk er enorm naar uit. Op de lange termijn staan Alaska, IJsland, Tokio en Mongolië. Ik denk dat ik het meest uitkijk naar Alaska, omdat het op Noorwegen lijkt, maar dan nog véél groter en extremer.

 

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Je groeit er enorm van als persoon en het geeft je een gevoel van vrijheid die je niet hebt als je in je thuisland bent. Heel gek, maar Noorwegen voelt voor mij meer als thuis dan Nederland. Ik voel me daar altijd heel rustig en tevreden, dat vind ik erg bijzonder.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Signaldalen in Noorwegen. Ik krijg daar echt geen genoeg van. Geef mij een slee en ik kom nooit meer naar huis.

 

Wat betekent zomer voor jou?
Ik vind de zomer echt verschrikkelijk. Ik kan helemaal niet tegen hitte, dus ik reis ook niet voor niets graag naar het Noorden. Geef mij maar sneeuw, dan ben ik veel gelukkiger.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Oh wow, dat is een lastige vraag. Ik denk dat ik dan toch voor Fjällräven Polar kies. Een 300 kilometer lange sledereis door de Arctische wildernis in Noorwegen en Zweden. Dat was zó onwijs bijzonder. Kamperen in de sneeuw en buiten slapen onder het Noorderlicht in -25.. Dat ga ik nooit meer overtreffen.

DCIM100GOPROGOPR0230.JPG

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Niet dat ik me kan herinneren. Ik heb wel eens in een hotel geslapen dat ranzig was of een vlucht gehad die vertraging was, maar dat hoort er allemaal bij. Wat ik wel heb geleerd tijdens het reizen is dat je beter met de flow mee kunt gaan dan tegen zulke dingen kunt vechten. Reizen is flexibel zijn en je kunnen aanpassen.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Mijn camera, wandelschoenen, fles water, zonnebril en de hond. 🙂 Ik wil dolgraag een keer naar Oslo, dat is een van de weinige steden in Noorwegen waar ik nog nooit geweest bent. Bergen is mijn favoriete Noorse stad tot nu toe en ik ben ook dol op Stockholm.

Wat is jouw ultieme reistip?
Praat met locals. Altijd en overal. Zij weten de weg, weten waar je wel en niet moet zijn en niet geheel onbelangrijk: kunnen je waarschuwen voor gevaren die jij niet kent.

 

Wil je nog meer te weten komen over de verhalen van Michelle in Noorwegen? Ga dan zeker eens langs op haar blog Lost in Norvana. Je kan haar ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Michelle, bedankt voor het mooie en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

5 gedachten over “Reisinterview #40: Lost in Norvana

  1. Leuk om zo over iemand zijn passie te lezen! Wij hebben dat zelfde een beetje met Oostenrijk, dat voelt ook gewoon als ons tweede thuis aan terwijl ik dus juist helemaal niks heb met sneeuw en er alleen in de periode van juni tot oktober kom.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s