Reisinterview #41: Reisgoesting

Deze week interviewde ik Lot (31), de schrijfster van de reisblog Reisgoesting. Lot is gepassioneerd door reizen en deelt dit op haar blog aan de hand van wondermooie reisverhalen. Daarnaast geeft ze vaak ook tips op haar blog over het maken van reizen. Zo geeft ze je tips over waar je dit goedkoopste vliegtickets kan vinden of hoe je kan werken als au pair. Ben je benieuwd naar de verhalen van Lot? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Ik bezoek jaarlijks 10 – 20 bestemmingen. Onmogelijk om ze allemaal op te noemen in een vraag als deze. Soms bezoek ik enkel een stad, soms gaat het om een heuse rondreis. Maar het land waar ik het liefst kom, is Ierland. Het was het eerste land dat ik zelfstandig bezocht, en dus ‘mijn eerste liefde’. Ik probeer er elk jaar wel langs te gaan, al lukt dat niet altijd.

Lough Tay, Ierland - Lot Wildiers

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Er staan nog behoorlijk wat landen op de planning. De komende twee maanden vind je mij terug in Sint-Maarten, Polen en Noorwegen. In Polen en Noorwegen ben ik al enkele keren geweest, en al ga ik héél graag weer terug, Sint-Maarten is helemaal nieuw voor mij. Ik ben dus het nieuwsgierigste naar dat eiland.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Reizen is een must voor mij. Ik kan niet lang op één plek zijn, ik moet de wereld kunnen zien. Het feit dat er zo veel uitzichten zijn die ik nog nooit heb gezien, maakt dat ik elke dag opnieuw weer mijn deur uit wil stappen.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Dat is een moeilijke vraag. Het zou IJsland of Ierland worden dan, denk ik. Maar gelukkig hoef ik in het echte leven niet te kiezen.

DCIM106GOPRO

Wat betekent zomer voor jou?
Een vrolijk, maar vaak te warm seizoen. Ik hou van de herfst!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? 
De eerste keer dat ik naar Polen reisde, kreeg ik een rijles in een Tsjech Slovaakse tank. Er zijn foto’s en beelden van. Dat was zo’n absurde, coole ervaring dat ik er nog vaak met plezier aan denk.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Reizen is zelden alleen maar leuk. Je moet omgaan met verlate of afgelaste vluchten, lastige mensen, slecht weer, boekingen die ineens veel duurder blijken te zijn dan verwacht. Soms is het doodvermoeiend, dat reizen. Maar je neemt het zoals het is, en bijt door. Het leuke komt meestal al heel snel terug. En anders ga je er gewoon bij zitten, drink je een cocktail en denk je aan iets anders tot je je klaar voelt om weer door te gaan.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? 
Ik neem mijn camera mee, mijn telefoon, mijn zonnebril, mijn portemonnee en goede schoenen. Allemaal heel praktische dingen, dus.

Wat is jouw ultieme reistip?
Kies voor je eigen weg. Ja, reisbureaus die alles voor jou plannen zijn handig, maar de avonturen komen pas als je uit je comfortzone stapt.

 

Wil je nog meer te weten komen over Lot of wil je haar reisverhalen volgen? Ga dan zeker eens langs op haar blog Reisgoesting. Je kan haar ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Lot, voor het mooie en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

 Outdoor algemeen Reizen algemeen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s