Reisinterview #42: Travelke

Deze week interviewde ik de Ieperse Elke (26). Elke is verzot op reizen en landen ontdekken. Daarom besloot ze ook om een jaar in Australië te gaan wonen. Omdat ze zo zot is reizen, deelt ze met heel veel liefde haar verhalen op haar blog Travelke, waar ook haar naam in zit. Ben je benieuwd naar de verhalen van Elke? Lees dan zeker mee!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
In januari ben ik naar Australië vertrokken met het doel om er een jaartje te backpacken met het Working Holiday Visum. Dit wilt zeggen dat je reist en af en toe werkt om de reis te bekostigen. Vooraf had ik enkel de eerste vier nachten vastgelegd, de rest heb ik op mij laten afkomen. Ik ben in Sydney begonnen en heb eerst de oostkust afgereisd.

Intussen heb ik al zóveel mooie, fantastische plaatsen mogen ontdekken. Bovendien heb ik een vijftal weken gewerkt in een country hotel in de Outback, het binnenland. Mijn hoogtepunt is tot nu toe het Red Centre. Dit is het hartje van Australië. Voor mij is dit het echte, authentieke Australië. Je bent in the middle of nowhere, maar toch is het meer dan rode woestijn. Mijn roadtrip door het natuureiland Tasmanië (met bijhorende kangoeroes) vond ik ook een topper.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Er is nog veel om naar uit te kijken. De komende maanden ga ik verder reizen in Australië. Mijn mama komt mij in september 3 weken bezoeken. In oktober ga ik met vriendinnen rondreizen in Bali. Daarna ga ik met een vriendin een maand Vietnam verkennen. Wat er na Vietnam komt zie ik nog wel …

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Reiservaringen maken je leven alleen maar rijker. De wereld is té mooi en interessant om niet te worden ontdekt. Er is zoveel meer dan het leven onder de kerktoren.

Andere culturen ontdekken en nieuwe mensen leren kennen verandert je blik op de wereld. Het helpt je ook om je eigen leventje te relativeren.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Spanje. Voor de korte goedkope Ryanair vluchten, de overheerlijke tapas, de sexy Spanjaarden, de sierlijke flamenco shows en de exotische taal. Als ik Spaans hoor, krijg ik altijd een beetje een vakantiegevoel. Malaga is één van mijn favoriete steden, maar ik zou graag de minder toeristische en meer authentieke plaatsen met de auto verkennen. Roadtrippen door Spanje!

Wat betekent zomer voor jou?
De geur van zonnecrème, zwoele gezellige avonden, te veel muggenbeten, goed gezelschap en een mooi plaatsje van de wereld ontdekken.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Thailand was mijn eerste verre reis en dat blijft toch iets speciaals. Samen met een goede vriendin ben ik er een maand gaan backpacken. Rotsklimmen, een kakkerlak proeven, fietsen door Bangkok, de feestjes, met de scooter rondcruisen, onze trekking door de jungle… Ik denk er met een warme glimlach aan terug.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Echt héél spectaculaire tegenslagen heb ik nog niet gehad op reis. In Marrakech ben ik, samen met 2 vriendinnen, jammer genoeg even lastig gevallen. Maar voor de rest niets bijzonders. Hopelijk blijft dat zo!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan bezoeken?
Mijn telefoon (met camera), zonnebril en reisgids gaan sowieso altijd mee. Zonder portemonnee kan ik geen terrasjes doen. Comfortabele schoenen vind ik ook een must, ik heb al vaak pijnlijke voeten overgehouden aan citytrips. Maar daar dienen die terrasjes dan weer voor.

Valencia heb ik nog niet bezocht en staat zeker op mijn bucket list.

Wat is jouw ultieme reistip?
Relax! Veel mensen stressen vaak nodeloos op vakantie (we móeten dit bezoeken, we móeten vroeg opstaan om dit te zien, we gaan zeker ons vliegtuig missen). Ik betrap mezelf er ook op. Soms moeten we loslaten en genieten van het moment.

 

Wil je nog meer verhalen lezen over Elke en haar reizen? Ga dan zeker naar haar blog Travelke. Ook kan je haar vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Elke, voor het mooie en interessante reisinterview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

12 gedachten over “Reisinterview #42: Travelke

  1. Wow, wat een ervaring! Prachtige foto’s ook. Wij hopen nog ooit met de kinderen een rondreis door de VS te maken. Voorlopig zit dat er helaas niet in. Maar we bijven dromen 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s