Deze reizen wil ik zeker nog maken

Zoals jullie misschien nog weten, startte deze blog als de reisblog Amelie Travels. Reizen en plekken ontdekken, is iets wat ik graag, maar ook veel te weinig doe. Toch wil ik nog wel enkele dingen doen op vlak van reizen. Dit vertel ik jullie in deze blogpost.

Graag zou ik nog veel citytrips willen doen. Hierbij denk ik aan de hoofdsteden van de meeste landen in Europa, maar ook hoofdsteden van landen in andere continenten. Denk maar aan Londen, Berlijn en Boedapest maar ook Kaapstad en New York staan ook op mijn bucket list. Daarnaast wil ik ook zeker wat kleinere steden hebben gezien. Zo zou ik ook een graag naar Dubrovnik in Kroatië gaan. Over deze steden heb ik al zoveel gehoord, dat ik ze zeker eens gezien moet hebben.

Ook zou ik graag eens enkele roadtrips willen maken. Zo wil ik er zeker één of meerdere door Europa willen maken. Het idee dat je gewoon ergens naartoe rijdt via kleinere wegen zonder specifieke eindbestemming lijkt me wel een grote vrijheid. Dit aan de hand van een tentje dat ik zou meenemen voor als we geen hotel of B&B zouden vinden. Lekker gezellig bij elkaar. Het idee om dit al liftend te doen, vind ik ook wel een leuk maar gek plan.

Daarnaast wil ik zeker ook eens een safari willen meemaken in een Afrikaans land. Denk maar aan een reis door Tanzania of Zuid-Afrika. Het moet toch geweldig zijn om de big 5 te kunnen zien op je reis moet toch geweldig zijn?!

Als laatste wil ik ook meer van ons eigen land ontdekken en onze buurlanden. België op zichzelf is al een super mooi land, maar eerlijk? Verder dan Mechelen, Antwerpen en Brussel kom ik zelden. Dat is toch zonde? Zo ben ik nog niet veel in Limburg geweest en zou ik daar graag wat ontdekken. Ook richting Oost- en West-Vlaanderen moet ik wat meer gaan. Denk maar aan Hasselt, Gent en Brugge. Deze steden wil ik zeker wat meer ontdekken. Ook richting Wallonië zou ik wat meer moeten gaan. Het geeft je zo’n ander landschap, en toch is het zo dichtbij. Ook Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk zou ik wat meer moet ontdekken.

Welke reizen zou jij nog willen maken?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

10 gedachten over “Deze reizen wil ik zeker nog maken

 1. Ik volg je helemaal! Als we op vakantie gaan, bezoeken we daar heel veel, maar in ons
  eigen land valt ook heel wat te zien en ik heb de indruk dat we dat steeds minder doen.
  Ik zou heel graag Frankrijk nog verder ontdekken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben vorig jaar 3,5 week naar Zuid-Afrika geweest en kan het alleen maar aanraden (zeker veel safari’s doen, je wordt het nooit beu om een olifant, neushoorn, giraf, leeuw, … in zijn natuurlijke omgeving te zien). Ik heb ook al enkele citytrips gedaan, waarvan Amsterdam toch altijd een van de leukste tripjes blijf (en dat is nog eens gemakkelijk dichtbij).
  Verder zijn er nog heel wat plekken die ik nog graag zou willen zien (Australië!) maar door budgettaire beperkingen zal ik het voorlopig wat dichter bij huis moeten zoeken. Dus voor nu wil ik heel graag nog wat meer van het oosten van Europa zien (Kroatië, Slovenië, Polen, …)!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk artikel. Make your dreams come true. Wij vinden willen ook zo veel mogelijk citytrips en roadtrips maken met onze camper. Buitenlandse steden maar ook Nederland heeft nog heel veel moois te bezichtigen. De vele vesting- en hanze-steden zijn ook geweldig vertoeven. Succes 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s