Waarom ik dit jaar niet aan voornemens doe | Storytime

Het nieuwe jaar is al een dikke week bezig. Ook ik ben dit jaar goed gestart. Er staan nieuwe blogs online, mijn eerste werkweek van het jaar is van start gegaan, ik ben gezond en wel, noem maar op. Maar zoals je misschien al hebt gemerkt; dit jaar heb ik mijn voornemens voor dit jaar nog niet gedeeld op mijn blog. Daar is zeker een reden voor. En de reden hiervoor deel ik in dit blogbericht.

Dit jaar doe ik namelijk niet aan ‘goede’ voornemens aan het begin van het jaar. Bij vele mensen (en ook vele bloggers) is het de gewoonte om aan het begin van een nieuw jaar goede voornemens op te stellen. Maar uit eigen ervaring weet ik namelijk dat dit bij mij niet lukt. Ik ben van het principe “We zien wel wat er komt”. Ik neem liever initiatieven in de loop van het jaar en ik bouw liever op dan dat ik op één moment mezelf voorneem om alles te ondernemen.

Zo wil ik wel afvallen, maar ik mezelf niet aan het begin van het jaar voornemen om 20 kg af te vallen, want dat lukt me niet. Ik wil wel zaken op dit vlak ondernemen, bvb. minder frisdrank drinken, minder snoepen of meer sporten, maar dat moet in stapjes gebeuren. Zo ben ik begonnen met minder frisdrank te drinken, en ik zie wel of dit iets oplevert om af te vallen. Wie weet begin ik over een week of maand met sporten, maar dat kan ik mezelf niet beloven. Ik weet niet of ik de tijd hier voor heb bijvoorbeeld.

Ook wil ik meer doen aan het milieu, maar dat gaat ook maar geleidelijk aan. Zo wil ik het eten van rund bijvoorbeeld afbouwen en andere mogelijkheden van vervoer zoeken. En dat zijn zaken die je moet afwegen. Wat eet ik in de plaats van rund en wanneer (’s morgens, ’s middags en/of ’s avonds)? Kan ik andere overtuigen om dit niet te eten? Bij welke weersomstandigheden ga ik volledig met de fiets naar mijn werk? Noem maar op.

Ik ben van het principe dat je ook elke dag van het jaar jezelf iets kan voornemen, zolang je het maar doet uit je eigen motivatie. “Nu ga ik sporten om meer af te vallen.”, “Nu ga ik eens met de fiets naar mijn werk.”, “Deze maand zet ik dat geld aan de kant om meer te sparen.”, … . Ik moet dingen doen wanneer ik er de motivatie voor heb.

Doe jij dit jaar mee aan voornemens?

Veel liefs,

Amelie

Miljoenen artikelen Solden Januari 2019

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s