Recensie: “De bruiloft” van Nicholas Sparks

Een tijdje geleden las ik het boek “De bruiloft”, geschreven door Nicholas Sparks. Nicholas Sparks is bij vele fervente lezers al een oude bekende. Toch was “De bruiloft” het eerste boek dat ik van hem las. Maar wat vind ik van het boek? En van Nicholas Sparks’ schrijfstijl? Dat lees je in deze recensie.

Samenvatting

Het boek gaat over Jane en Wilson, een stel dat reeds 30 jaar getrouwd is. Door de sleur die het leven met zich kan meebrengen, vergeet Wilson hun trouwdag. Hoewel de romantiek uit hun relatie verdwenen is, houdt Wilson zielsveel van zijn vrouw Jane. Kan Wilson zijn huwelijk redden?

foto 13-01-19 14 52 49

Vlotte schrijfstijl

Het boek “De bruiloft” is een Nederlandstalige versie van het boek “The Wedding” en is een roman. Het originele boek “The Wedding” werd geschreven door Nicholas Sparks. Het boek werd vertaald naar de Nederlandse versie “De bruiloft” door Annemarie Verbeek. Zelf lees ik niet zo graag Engelstalige boeken omdat ik de taal niet 100% machtig ben, dus koos ik voor de Nederlandstalige versie. Het is een boek van 272 pagina’s.

Zelf ben ik een moeilijke lezer. Een boek moet mij dus echt aanstaan qua schrijf- of leesstijl. Dat was zeker het geval bij dit boek. Het boek is geschreven in de ik vorm, wat ik zelf een makkelijke vorm van lezen vind. Ik las de genummerde hoofdstukken snel door. Het aantal pagina’s per hoofdstuk varieert tussen de 5 à 15 pagina’s. Daarnaast worden de langere hoofdstukken vaak ook onderverdeeld in kleinere delen aan de hand van een witruimte om te veranderen in tijd of locatie. Het boek werd ook mooi vertaald. Er stonden geen vreemde zinnen of woorden in die niet klopte.

Het verhaal zelf

Het boek heeft een goed verhaal. Het is een echt feel good-boek met een mooie verhaallijn. Zoals ik al eerder vertelde, werd “De bruiloft” in de ik-vorm geschreven. Het verhaal wordt verteld door Wilson, de man die zijn huwelijk van 30 jaar probeert te redden. Doordat het in de ik-vorm is geschreven, leest het boek wel makkelijk.

Naarmate je vordert in het boek, lijkt het verhaal heel voorspelbaar, maar toch krijgt het boek een heel andere wending dan dat je in eerste instantie denkt. Hiervoor moet je wel zijn. Ik vond dat wel tof aan het boek. Doordat het boek soms wat voorspelbaar lijkt, blijft het ook wel luchtig ondanks het soms wel zware thema (relatieproblemen, …).

Conclusie

“De bruiloft” is een luchtig en vlot leesbaar boek waar je niet al te veel hoeft bij na te denken. Het is een echt feel good-boek. Soms lijkt het boek wat voorspelbaar. Daarom geef ik het boek 4 van de 5 sterren.

Je kan het boek hier vinden voor €7,50.

Veel leesplezier,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

13 gedachten over “Recensie: “De bruiloft” van Nicholas Sparks

  1. Heb verrassend genoeg ook nog niets gelezen van deze auteur, wel wat staan op mijn telefoon, maar nog niet aan toe gekomen. Het is wel erg populair, misschien toch maar doen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ter info: De bruiloft is eigenlijk het vervolg op Het dagboek of The Notebook (ja, van die overbekende boekverfilming!). Je kan het boek perfect apart lezen, maar aandachtige lezers hebben gelezen dat de schoonouders van Wilson de personages van het eerste boek zijn 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s