Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Afgelopen weekend bezochten mijn vriend en ik het Nederlandse Maastricht. In de voor ons onbekende Limburgse stad is er een kattencafé, namelijk Pluk Cats & Coffee. Dit is een plekje waar je een koffie kan drinken tussen de katten. Omdat wij zo’n dierenvrienden zijn, waren wij heel nieuwsgierig naar dit plekje. Ben jij ook benieuwd naar dit kattencafé? Lees dan zeker even mee.

Wat?

Pluk Cats & Coffee is een plekje waar je een heerlijke koffie kan drinken tussen katten. Naast de heerlijke koffies kan je ook kiezen voor een verse limonade of icetea en een stukje gebak. Met dit heerlijke stukje gebak en lekkere drankje kan je knuffelen met één van de 5 katten in het café.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Waar?

Het kattencafé bevindt zich op de Grote Gracht nr. 40 in Maastricht, op wandelafstand van de Markt, het Vrijthof en de boekhandel Dominicanen (de boekhandel in de kerk).

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Het pand is gesloten bebouwd en lijkt op het eerste zicht vrij smal. Toch loopt het ver door tot achter, waar er zich een verandaatje bevind. In het voorste deel van het pand bevindt zich de toog waar je jouw drankje en gebakje kan bestellen. Ook vind je er enkele hebbedingetjes voor en rond katten (tuigjes voor katten, kattenmokken, …). Hier kan je al knuffelen met enkele katjes die naar voor zijn geglipt. Wanneer je de deur passeert, vind je enkele knusse zitplekjes waar je met de katten kan knuffelen. Deze plek loopt door in de veranda. Ook vind je er een loopbrug, ander kattenmeubilair en speeltjes voor de katten terug.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Openingstijden

Tijdens de week is Pluk Cats & Coffee geopend van 10u00 tot 18u00. In het weekend zijn ze dan weer geopend van 10u00 tot 17u00. Op dinsdag is het zaakje gesloten. Omdat er niet al te veel zitplaats is en om de katten wat rust te geven, wordt er aangeraden om op voorhand te reserveren. Dit kan hier via de site van Pluk Cats & Coffee. Je kan er ook gewoon binnenlopen en vragen of er plaats is maar dit kan men niet altijd garanderen. Wanneer er geen plaats is, kan je wel een koffie on-the-go meenemen.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Ervaringen

We werden bij Pluk Cats & Coffee hartelijk ontvangen, ook al hadden we niet gereserveerd. We mochten even wachten in het eerste gedeelte van het pand bij de toog waar geen zitplekjes aanwezig zijn. Daar konden we al wat spelen met wat katjes en konden we onze koffie bestellen.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

We kozen beiden eerst voor een warm drankje. Zo koos mijn vriend voor Peanut Butter Hot Chocolate en koos ik voor de Speculoos Latte. Deze warme drankjes zijn komen beiden van de Winter Special kaart. Dit smaakte verrukkelijk. Beide drankjes kosten €4,60.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Toen er een tafeltje vrij kwam in het tweede deel van het pand, konden we plaatsnemen in de veranda. De veranda zag er vrij Pinterest-waardig uit. Ook het kattenmeubilair en de loopbrug zagen er mooi en comfortabel voor de katten uit. Op dit kattenmeubilair, maar ook op het gewone meubilair lagen enkele katten een dutje te doen. Sommige katten liepen dan weer gewoon rond.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Je kan de katten gewoon aaien en met hen spelen. Ze zijn heus niet mensenschuw. Wel is er in de menukaart en ergens op de muur een kaartje met huisregels aanwezig. Hier vertellen de eigenaars bijvoorbeeld dat je de katten niet mag oppakken of wakker maken, wat allemaal logisch is.

Omdat we nog even wouden spelen met de katten, bestelden we nog een drankje. Nu kozen we beiden voor een koud drankje; mijn vriend koos een Homemade Ice Tea en ik koos een verse limonade. Beide drankjes kosten €2,75. Voor alle drankjes betaal je dus een normale prijs.

Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

Ik kan het kattencafé Pluk Cats & Coffee in Maastricht zeker aan iedere dierenliefhebber aanraden. Ga er zeker eens langs, maar reserveer zeker ook op voorhand.

Meer informatie kan je hier op de site van Pluk Cats & Coffee terugvinden.

Ben jij al eens in een kattencafé geweest?

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn GEEN affiliate links. Ik krijg dus geen geld wanneer jij iets koopt op deze site. Daarnaast kreeg ik ook NIETS gratis. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.

7 gedachten over “Pluk Cats & Coffee | Maastricht | Hotspot

  1. Ik ben nog nooit in een kattencafé geweest, maar het lijkt me ontzettend leuk. Zelf woon ik in Rotterdam, dus het café in Maastricht is een beetje buiten de route, maar je verhaal heeft me wel gemotiveerd hier in de buurt ook eens voor zoiets soortgelijks te kijken. Bedankt voor het delen! Heel leuk 🙂

    Like

  2. Wat ontzettend leuk! Lijkt me gezellig om eens bij een kattencafé op bezoek te gaan :-). Maastricht is voor mij een beetje uit de buurt, maar wie weet, als ik ooit eens een stedendagje doe. Bedankt voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s