Citytrip Quito

Tijdens het voorjaar van 2017, trok ik voor een internationale stage naar Ecuador. Daar verbleef ik vier maanden in de hoofdstad Quito. Het zou een zonde zijn geweest als ik deze wondermooie stad niet ging verkennen.

Boek je ook eens een reis door Zuid-Amerika? Ga dan zeker eens langs in Quito en bezoek volgende plekjes:

1. Het historisch centrum

Het historisch centrum ligt in het noordelijk deel van de stad en is makkelijk te bereiken aan de hand van een bus, een trollé of een taxi. Heel het historisch centrum kan je makkelijk te voet afleggen. Je vindt er fantastische gebouwen terug.

Zo vind je er verschillende prachtige kathedralen en kerken terug, waaronder kathedraal Metropolitana (dé kathedraal van Ecuador) en Iglesia de Santa Teresita. Beiden kan je betreden tot op het dak. Wat een prachtig uitzicht heb je daar!

 

 

Ook kan je gratis een bezoekje brengen aan de oudste bib in Ecuador. Deze bibliotheek is nog niet zo heel lang geleden gerenoveerd. Dit omdat er ooit een brand is geweest. Naast de vele boeken, vindt je er ook steeds nieuwe exposities terug en kan je ook een kijkje nemen op het dak. Vanaf het dakterras kijk je recht op de torens van de kathedraal. Aan de andere kant vind je ook een dakterras waar je uitkijkt op de oude nationale bank.

 

 

De oude nationale bank kan je ook een bezoekje brengen. Tegenwoordig betaal je met Amerikaanse dollars, maar je kan in deze bank nog steeds een museum bezoeken waar ze Sucres (de oude munteenheid van Ecuador) kan bewonderen. Bij het buitengaan krijg je zelfs enkele Sucres mee.

2. De verschillende parken

Tijdens mijn reis in Ecuador, verbleef ik dicht bij het park La Carolina, een net gerenoveerd en gigantisch park. Je kan er aan sport doen op de verschillende sportterreinen (voetbal, tennis, basket, lopen, fitness, … noem maar op). Daarnaast kan je er ook gewoon rustig wandelen, je hond uitlaten in de speciaal voorziene zone, met je kinderen spelen op de verschillende toestellen of gewoon picknicken. Maar het park La Carolina was zeker niet het enigste park in Quito. Je vindt er verschillende kleine parkjes, maar ook het park La Metropolitana, een park dat zeker tien keer zo groot is dan La Carolina.

 

3. Mitad del Mundo (de evenaar)

Niet te missen in Ecuador is de Mitad del Mundo, oftewel de evenaar. De evenaar ligt op 45 minuten van het centrum van Quito. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet onbelangrijk: er bestaat een echte evenaar en een commerciële. Het grote monument, dat je misschien al zag op foto’s, bevindt zich op de commerciële evenaar. Dit grote monument kan je beklimmen. Bovenop dit monument heb je een prachtig uitzicht en in het monument kan je een museum bezoeken. Een paar honderd meter verder vind je dan de echte evenaar. Hier is een openluchtmuseum te vinden waar je de geschiedenis van Ecuador meekrijgt. Uiteindelijk mag je dan ook op de echte evenaar staan en zelfs een ei laten rechtstaan. Bij mij stond het ei recht! Op het einde van de rondleiding kan je zelfs een stempel in je paspoort laten plaatsen als bewijs dat je er wel werkelijk bent geweest.

Op de evenaar kon je ook enkele traditionele dansen zien. Bekijk zeker en vast eens het volgende filmpje.

Dit is mijn top 3 aan bezichtingen in Quito!

Veel reisplezier!

Amelie

Advertentie

18 gedachten over “Citytrip Quito

  1. Qua veiligheid, vooral als vrouw had ik zeker en vast schrik op voorhand! Maar ik had het geluk dat ik een man als reisgezelschap had! Ik denk ook dat het letten op mijn eigen veiligheid en dat van mijn spullen ook veel deed! We hebben wel veel geluk gehad dat er ons niets overkwam!

   Like

 1. Leuk zo’n buitenlandstage. Wat dat betreft is de wereld heel wat kleiner geworden dan toen ik nog op school zat. We zagen nog niet veel in Zuid Amerika, maar Quito staat op mijn lijst voor als we die kant uit gaan!

  Geliked door 1 persoon

  1. De echte evenaar ligt in een klein dalletje. Op de plek waar het comerciële monument ligt, is een open vlakte dat wat hoger ligt. Perfect dus voor meerdere comerciële activiteiten!

   Like

  1. Jawel hoor, daar ligt het openluchtmuseum. Volgens mij is één van de redenen dat daar het gigantisch monument niet staat omdat de echte evenaar in een dalletje ligt. Een andere reden kan ook zijn dat de evenaar zich om de zovele honderden jaren zich meters kan verplaatsen. Dit zei één van de gidsen op de echte evenaar toch!

   Like

 2. Jeetje vier maanden! Lang zeg! Ik ben er vorig jaar geweest, ik had helaas minder leuke ervaringen met Quito. Ik vond het een van de minst veilige plekken van Zuid-Amerika. Gelukkig is mij niks overkomen, maar ben er genoeg tegen gekomen die minder geluk hadden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s