Mijn favorieten voor een dagje shoppen in Mechelen

Al zo lang ik het me kan herinneren, woon ik in Mechelen. Wel ja, in een deelgemeente ervan. Wanneer ik tegen mijn vrienden of familie spreek over het stad, denken zij dat ik het heb over de stad Antwerpen (want ja de rest is parking). Maar dat is het niet. Wanneer ik spreek over het stad, dan heb ik het over Mechelen, mijn thuisstad.

Mechelen is een klein, knus stadje waar je met de fiets op maximum een kwartier door bent (dat kan je niet zeggen over Antwerpen he?!). Je kan er ALLES vinden. Zo zijn niet alleen de grote shoppingketens zoals H&M en Zara hier te vinden maar vind je hier ook kleinere gezellige boetiekjes en winkeltjes om rond te neuzen. Daarnaast kom je telkens weer een tof barretje, broodjeszaak of restaurantje tegen waar je een hapje kan eten of drinken.

Lees verder om mijn favorieten voor een dagje shoppen in Mechelen te ontdekken.

MLKSHK Bar

(adres: ingang Kruidtuin langs Bruul, Mechelen)

Voor een lekkere milkshake moet je hier zijn. Je kan er originele smaken en smakencombinaties proeven (bvb. de witte chocolade – basilicum milkshake) , maar ook gewoon een bananenmilkshake kopen. Ook voor zij die een lactose-intolerantie hebben, worden er verse milkshakes gemaakt, maar dan wel met sojamelk.

Frutsi

(adres: Bruul 87, Mechelen)

Zot op broodjes als lunch? Passeer eens bij Frutsi en kies een broodje uit hun rijke assortiment. Hun broodjes zijn net iets anders dan wat je in een gewone broodjeszaak kan vinden. Dat maakt hen zo origineel. Niet zo’n fan van broodjes? Neem één van de heerlijke slaatjes of smoothies.

Expression

(adres: Koning Albertplein 14, Mechelen)

Nog even wachten op de trein of gewoon zin in een lekkere koffie of een lekker aperitief? Ga dan even langs bij Expression, gelegen aan het station van Mechelen. Hier kan je één van de lekkerste koffies van Mechelen vinden. Niet voor niets komen hier studenten tijdens hun examenperiode studeren! Op de eerst verdieping is ook een vergaderruimte te vinden dat je kan huren.

Lily

(adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 120, Mechelen)

Ben je op zoek naar een toffe outfit, coole accessoires of leuke hebbedingetjes? Ga zeker eens langs in dit boetiekje! De benaming ‘Boetiek’ komt vaak ouderwets over, maar als je eens rondneust in dit gezellig winkeltje, zal je merken dat dit zeker niet het geval is. Dit boetiekje is ook te vinden in Oostende en heeft ook een webstore die je op de volgende link kan raadplegen: https://shoplily.be/ .

Supergoods

(adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, Mechelen)

Draag je graag je steentje bij aan het milieu? Dan is Supergoods de ideale winkel voor jou. Je kan er van alles wat vinden. Hun assortiment aan koopwaren reikt van kleren tot zeep, van accessoires tot thermossen, van zakken en portemonnees gemaakt van zeilen van vrachtwagen tot postkaartjes uit gerecycleerd papier. Sommige producten zijn wat prijziger, maar je draagt wel een steentje bij voor het milieu. Je kan ook hun webshop raadplegen via volgende link: https://www.supergoods.be/ .

My Ex Boyfriend

(Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 106, Mechelen)

Originele kussenslopen, vintage kasten, … dat vind je in dit interieurwinkeltje met een toch wel gekke naam. Daarnaast kan je hier ook schriftje, kaartjes, juwelen en nog veel meer vinden. Raadpleeg zeker ook hun webshop: https://www.myexboyfriend.info/

Zoet

(Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 108, Mechelen)

Ben je een zoetebek? Ga dan zeker eens langs bij het snoepwinkeltje Zoet. Onlangs verhuisde ze een paar huizen verder en stapt ik er eens binnen. Ze verkopen verschillende snoepjes in grote bokalen, wat je doet denken aan een oud snoepwinkeltje. ze verkopen ook popcorn en chips. Daarnaast kan je voor een verjaardag of andere gelegenheden een cadeautje vol snoep samen stellen.

H&M Home

(Adres: Bruul 15, Mechelen)

Onlangs kreeg de H&M in Mechelen een upgrade. De winkel werd niet enkel in een nieuw jasje gestoken, maar kreeg er ook een Home-afdeling bij. Je kan er toffe spulletjes voor je interieur vinden. Dit kan gaan van beddengoed tot zeepdispensers, van onderzetters tot kaarsen. Zeker en vast de moeite om er is rond te neuzen, inspiratie op te doen en wat toffe interieurspulletjes te kopen.

Moochie Frozen Yoghurt

(adres: Ijzerenleen 1, Mechelen)

Tijdens de hete zomerdagen hebben we vaak nood aan verfrissing en gaan we graag een ijsje eten. Vaak hebben we er spijt van dat we dit gedaan hebben vanwege de calorieën. Voor zij die nood hebben aan iets fris maar toch op de calorieën willen letten kunnen terecht bij Moochie. Zij bieden caloriearme frozen yoghurts aan. Je kan, naast de verschillende smaken yoghurt, ook verschillende toppings kiezen. Zo kunnen zowel chocoladeliefhebbers als zij die liever fruit eten hun gang gaan. Als je jezelf incheckt op Swarm, mag je zelfs een extra topping kiezen. Ook zijn er vestigingen in Antwerpen, Heist-op-den-Berg, Gent en Hasselt.

19840218_10213301239264823_1654019965_o

 

Veel reis- en shopplezier!

Amelie

Advertentie

12 gedachten over “Mijn favorieten voor een dagje shoppen in Mechelen

    1. Dank u om mijn blogbericht te delen! Hou zeker en vast mijn blog in de gaten, want er komen binnenkort nog meer berichtjes over Mechelen met andere hotspots en aanraders!

      Like

  1. Leuke tips! Ik vind Vertelles (in de Onze Lieve Vrouwe Straat) ook een heel leuk winkeltjes vol originele hebbedingetjes 🙂 Is zeker de moeite waard, mocht je dat nog niet kennen. 🙂 Verder is onlangs LIEF geopend, leuk en gezond ontbijt- en lunchadresje (Graaf van Egmontstraat 5, met veel veggie opties ook). Groetjes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s