Mini citytrip San Benedetto del Tronto – Italië

Afgelopen 3 weken trok ik naar de regio De Marken in Italië. Door het warme weer koos ik er voor om veel aan het zwembad te zonnen. Daarnaast vind ik ook het ontdekken van stadjes en nieuwe plaatsjes ook een must. Dicht bij mijn verblijfplaats ontdekte ik het stadje San Benedetto del Tronto.

Samen met mijn vriend verkende ik dit stadje voor de eerste keer met de fiets. We reden met de fiets de dijk af van Cupra Marittima tot San Benedetto del Tronto. Cupra Marittima was voor ons het dichtstbijzijnde kuststadje. Je kan hier bij verschillende hotels fietsen huren. Pas wel op: in sommige hotels vragen ze €4/uur per fiets, in andere hotels vragen ze maar €5/dag per fiets. Aankomend in San Benedetto, reden we de pier op. Hier kan je verschillende beeldhouwwerken in de stenen bewonderen. Wat verder op de pier vind je nog verschillende losse beelden maar ook schilderijen op de stenen. Op het einde van de pier kom je een vuurtoren tegen en heb je een prachtig zicht op het binnenland.

Een paar dagen later ontdekten we samen de stad. We ontdekte enkele toffe winkeltjes. Daarnaast ontbeten we ook in een barretje, Caffè Max en dronken we een apperitief in Caffè Florian. Wanneer je ontbijt in een Italiaans café, kan je vaak kiezen uit een groot assortiment een (koffie)koeken. Daarnaast is het ook de gewoonte om ’s ochtends een cappuccino te drinken (en niet ’s middags of ’s avond na je eten, dat wil zeggen dat je niet gevuld bent met hun eten). Wanneer je gaat aperitieven in Italië, krijg je in veel barretjes of cafés verschillende hapjes bij je aperitief.

San Benedetto del Tronto is volgens mij zeker en vast een aanrader om eens te bezoeken.

Veel reisplezier!

Amelie

Advertentie

6 gedachten over “Mini citytrip San Benedetto del Tronto – Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s