Wat te doen bij een hittegolf

In vele landen in Zuid-Europa is er momenteel een hittegolf aan de gang. Op sommige plekken in Italië, Kroatië, Griekenland en Portugal is het op het warmste punt van de dag rond en boven de 40 graden. Dit komt door een windstroom uit Noord-Afrika.

Vele Belgen en Nederlanders zijn momenteel op vakantie in deze streken. Graag geef ik jullie mijn tips over wat je moet doen bij een hittegolf.

  1. Drink eerst en vooral voldoende water. Zo droog je minder snel uit. Het drinken van fris water is aan te raden. Dit zorgt voor voldoende verkoeling. Wanneer je een fles water aanschoot, laat deze zeker niet in de zon staan. Het is ten eerste niet zo aangenaam om lauw of warm water drinken. Daarnaast kan het zijn dat je te maken krijgt met een groei aan bacteriën wanneer je bvb. van de teut dronk en je water in de zon laat staan. Dit kan zorgen voor ziektes.
  2. Blijf op het warmste punt van de dag binnen. Dit ligt gewoonlijk tussen 11u en 15u. Vooral wanneer het lokaal nieuws (tv, krant, radio, …) dit aanraadt. In vele zuiderse landen houden ze een siësta of een middagdutje en daar is een reden voor. Je wil natuurlijk niet uitdrogen of een zonneslag oplopen. Ga stadjes en andere nieuwe plekken bezoeken in de vroege voormiddag of in de late namiddag. Je zal ook zien dat de lokale bevolking pas terug tot leven komt als het afgekoeld is.
  3. Zoek afkoeling in het zwembad, de zee, een meer of rivier. Steeds is het fijn als je een zwembad ter beschikking hebt dichtbij of op je verblijfplaats. Deze is niet altijd ter beschikking, dus is het ook fijn om een duik te nemen in de zee, een meer of een rivier dicht in de buurt. Doe dit zeker en vast maar probeer zeker en vast dat warmste punt van de dag te vermijden.
  4. Volg ook mijn tips op die ik beschreef in Zo beschermen tegen de zon.

Veel reisplezier!

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s