Dagje schoppen in Antwerpen

Afgelopen woensdag maakte ik wat tijd voor mezelf, mijn vriend en een vriendin en gingen we samen een dagje shoppen in Antwerpen.

Zelf ben ik van Mechelen en shop ik het liefst in Mechelen omdat veel wat Antwerpen te bieden heeft, ook te vinden is in Mechelen. Daarnaast moet ik maximum een kwartiertje fietsen om in het centrum van Mechelen te geraken en moet ik geen rekening houden met het vastliggend urenschema van NMBS. Toch kan je makkelijk in Antwerpen geraken met de trein. Zo heb je minstens vier treinen op één uur en ben je er op een kwartier.

Naast de goede verbinding tussen Mechelen en Antwerpen, is het ook eens tof om in een andere en grotere stad te gaan shoppen. Antwerpen in een echte winkelstad, dus de place to be om eens goed te gaan shoppen. Hierin mag je de Meir dan ook zeker en vast niet ontlopen. Voor zij die niet vaak in Antwerpen komen: wanneer je het centraal station van Antwerpen buiten komt, loop je eerst over de Keyserlei. In het verlengde van de Keyserlei, bevindt zich de Meir.

Woensdagnamiddag bezocht ik niet alleen Antwerpen en één van de grootste winkelstraten van België om te shoppen. Ik kan spendeer ook graag mijn aandacht aan de mooie gebouwen die je kan vinden op de Meir.

Op de Meir vind je gebouwen zoals de stadsfeestzaal, een neoclassicistisch gebouw uit 1908. Daarnaast vind je ook andere gebouwen uit dezelfde tijd.

Wanneer je een bezoek brengt aan Antwerpen, maken vele mensen de keuze om met de trein te komen in plaats van met de auto te komen. Net zoals deze mensen koos ook ik voor deze goedkopere versie. Ik koos niet alleen voor de trein omdat het voor mij net iets goedkoper en sneller is dan met de auto, maar ook omdat het gebouw van Antwerpen Centraal één van de mooiste stations ter wereld is. Het station dat in 1905 werd geopend, wordt niet voor niets de spoorwegkathedraal genoemd. Het gebouw bestaat uit een stalen perronoverkapping, dat gebouwd werd tussen 1895 en 1899, en een stenen ontvangstgebouw in eclectische stijl, dat gebouwd werd tussen 1899 en 1905. Enkel al het stationsgebouw van Antwerpen Centraal is al de moeite om een bezoek te brengen aan de stad.

Antwerpen heeft naast het shoppen dus ook nog veel andere zaken te bieden. Als je eens gaat shoppen in deze wondermooie stad, let dan zeker een op al de gebouwen die je kan vinden.

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

2 gedachten over “Dagje schoppen in Antwerpen

  1. Ik was een hele poos terug in Antwerpen en heb inderdaad wel leuke stekjes mogen ontdekkenm binnenkort weer eens terug, tips zijn altijd leuk om te lezen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s