Picknicken in het Tivolipark

De laatste dagen is het niet erg zonnig en warm weer maar wel heel aangenaam en zacht weer om nog enkele laatste zomeractiviteiten te doen. Samen met mijn vriend besloot ik om te gaan picknicken in het Tivolipark in Mechelen. Als kind kwam ik hier vroeger veel om te spelen op de grote graspleinen of op de grote speeltuin en om de diertjes van de kinderboerderij te aaien. Picknicken in het Tivolipark met dit zacht weer deed me nostalgisch terugdenken aan mijn kindertijd.

Het Tivolipark is gelegen aan de Antwerpsesteenweg en is vanuit Mechelen centrum goed te bereiken met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Er is een fietsenstalling en een parking voorzien. Wij kozen ervoor om met de auto naar het park te rijden omdat het voor ons anders een half uur fietsen zou zijn (ik woon niet in Mechelen centrum maar in een deelgemeente ervan). We ondervonden dat je heel aandachtig moet zijn om de ingang van de parking te vinden.

We kwamen binnen in het Tivolipark door de ‘officiële poorten’ van het park (naast het schattige gebouwtje op de Antwerpsesteenweg dat ook al tot het tivolipark behoort). Via het brede pad dat zich leidt naar het kasteel van Tivoli en de open grote grasvelden, liepen we voorbij de kinderboerderij. Daar stonden enkele geitjes, pony’s en verschillende vogelsoorten. Ook merkten dat er veel eenden vrij in het park rondliepen. We besloten om op één van de voorziene picknicktafels op de grasvelden te gaan lunchen. Vanuit deze picknicktafels heb je een mooi op een heel groot deel van het park, op de serres en op de kinderboerderij. Na onze lunch besloten we om de diertjes van de kinderboerderij nog wat te gaan aaien. Je kan enkel bij de diertjes door de draad, je mag niet in hun hok of hun eten geven. Toch komen de geitjes en de pony’s naar je toe gesneld wanneer je aan de draad staat. Aan de andere kant van het park staan ook varkentjes.

Na het aaien van de diertjes wandelden we nog eens stukje richting het kasteel en de gebouwen van de boerderij. Je merkt als snel dat het gebouw aan de poort van het park bij de boerderijgebouwen horen. Achter deze boerderijgebouwen kan je een bloementuin vinden waar ook kippen staan. Ook liepen we even langs het kasteel van Tivoli. Dit kasteel, gebouwd in 1802, is omgebouwd te restaurant en feestzalen (vaak gebruikt voor trouwfeesten).

Het Tivolipark is volgens mij een aanrader om met (jonge) kinderen een leuke namiddag door te brengen. Dit merkte ik ook aan het feit dat je ook verjaardagsfeestjes kan organiseren in het park.

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

16 gedachten over “Picknicken in het Tivolipark

    1. Zeker en vast als je kleine kinderen hebt! Het geeft me altijd een nostalgisch gevoel om daar rond te lopen, want als kleuter liep ik er ook rond!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s