Maanrock, een groots feest

Vorig weekend vond het gratis stadsfestival Maanrock in Mechelen plaats. Voor Mechelaars was dit het feest van de zomer. Voor ieder was er wat wils (zie Line up Maanrock). Zowel jong als oud, toneelliefhebber als muziekliefhebber leefden zich uit tijdens dit stadsfestival.

Ook ik ging naar het gratis stadsfestival van mijn stad Mechelen. Wegens omstandigheden ging ik enkel op zondag, maar snel kreeg ik spijt dat ik ook niet op vrijdag en zaterdag kwam. Op zondag feestte ik mee op enkele dj-sets aan het feestpodium op de Ijzerenleen. Daarnaast was het ook een groot feest aan alle andere podia, maar zeker en vast ook aan het groot podium. Zo mocht ik mee genieten van het optreden van Stan Van Samang. Bij alle bekende liedjes brulde heel de grote markt mee. Naast het liedje ‘Een ster’ (gecoverd tijdens Liefde voor Muziek) waar iedereen mega hard op mee brulde, was er nog een hoogtepunt. Zo kon elke festivalganger die naar het optreden van Stan Van Samang hem van dichtbij zien. Stan liep namelijk op een gegeven moment door het publiek tot aan de stand van licht en geluid om zich daarna naar de zone voor mindervaliden te begeven om zo terug naar het podium te lopen. Dit werd door het publiek erg geapprecieerd. Na het optreden van Stan Van Samang, sloot Discobaar A Moeder het groot podium met een heel groot feest af. Zij draaiden verschillende klassiekers die iedereen kende. De hele grote markt danste en zong mee, wat zorgde voor heel veel plezier.

Naast het grote feest en alle artiesten die kwamen, waren er ook nog verschillende andere dingen te beleven. Zo stonden er verschillende foodtucks en andere eetkraampjes op de Ijzerenleen, op de grote markt en aan de Korenmarkt. Er was keuze uit verschillende zaken, dit ging van noodles tot churos, van hamburgers tot pannenkoeken. Daarnaast stonden er ook enkele kraampjes van sponsors van het stadsfestival. Zo kon je bij het kraampje van Maes een foto laten maken van jou en je vrienden. Deze kreeg je dan ook in de vorm van een plaktattoo. Ook kon je bij de Thomas More hogeschool je haar laten knippen of bij Mentos een spel spelen.

Voor mij was dit een geslaagde zondagavond. Voor veel Mechelaars was dit een geslaagd weekend. Zorg dus dat je er volgend jaar ook bij bent!

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Een gedachte over “Maanrock, een groots feest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s