Het Atomium bezoeken en geocatching in Aalst

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een blogbericht geplaatst heb. Dit komt omdat ik een grote stap maakte in mijn leven. Sinds begin september ben ik aan het werk. Mijn leven veranderde van student naar werkende. Daardoor duurde het even voordat ik een nieuw blogbericht plaatste.

Daarentegen heb ik zeker en vast ook niet stilgezeten op het vlak van ontdekken van nieuwe plekken. Zo ontdekte ik de afgelopen weken het Atomium en de stad Aalst.

Voor de eerste keer in mijn leven bezocht ik afgelopen weken het Atomium. Dit moet je, als Belg zijnde, zeker toch eens gedaan hebben. In de bovenste bol van het Atomium staan is werkelijk indrukwekkend. Daar nog eens bijleren over Expo ’58, is zeer leerrijk.

 

Ook leerde ik vorig weekend de stad Aalst kennen samen met mijn collega’s door middel van een teambuilding. We volgden een gidstour door de stad. Deze gidstour ging rond de schrijver Louis Paul Boon, een geboren en getogen Aalstenaar. In de namiddag deden we aan geocatching. We werden in 5 verschillende groepen van maximum 5 groepen verdeeld en we kregen per groep 3 gsm’s. Op deze gsm’s kregen we een stratenplan te zien waarop verschillende symbolen stonden. Deze symbolen konden bvb. diamanten, ringen en geldbriefjes zijn. Deze symbolen moest je vangen om uiteindelijk zoveel mogelijk geld te verzamelen. Dat deed je door een driehoek te vormen met de 3 gsm’s rond het symbool dat je wou vangen. Hiervoor moest je dynamiet gebruiken dat je op zijn beurt op dezelfde manier moest vangen. We moesten wel oppassen voor de andere groepen want je kon ingesloten worden als er 3 gsm’s van één andere groep rond je kwamen staan. Dan verloor je geld. Dit was een zeer toffe activiteit om een groepsband te versterken. Ook leerden we de stad veel beter kennen. Onze dag sloten we af met het Aalsters bier, de gouden toren.

22014510_10214080435144233_1389969602_n

Zowel het Atomium als Aalst vindt ik zeker en vast de moeite om eens te bezoeken.

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Het Atomium bezoeken en geocatching in Aalst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s