Reisinterview #10: GlobeGirl

Wow, ik sta er van versteld! Dit is het tiende reisinterview dat ik afleg! Zeker en vast een mijlpaal in deze rubriek.

Ook deze week interviewde ik een reisfanaat en dat is niemand minder dan de Nederlandse Gabriëlle, de schrijfster van de blog Globe Girl. Net zoals mij is Gabriëlle 22 jaar oud, maar heeft ondertussen in haar hele leven al 24 bezocht. Dat is minstens elk jaar een ander land. Zo bezocht ze de volgende landen: Verenigde Staten, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, IJsland, Oostenrijk, België, Tsjechië, Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Polen, Zwitserland, Indonesië, Thailand en Ghana. Ze is duidelijk gepassioneerd door reizen. Zo studeerde ze exact een jaar geleden nog in Zweden. Lees hieronder het interview!

Welke plaatsen heb je dit jaar bezocht?
Indonesië, Thailand, Göteborg, Bordeaux, Willingen, Londen, Mechelen en Groningen. Bordeaux kan ik iedereen aanraden. Deze Franse stad wordt niet vaak gekozen als bestemming voor een stedentrip maar dat is niet terecht. De stad is super mooi en heeft zoveel te bieden, dat zou iedereen moeten weten!

Wat staat er het komend jaar nog op de planning?
Spitsbergen, Willingen, Limburg, Florida en Nepal staan al op de planning voor 2018. Begin januari ga ik naar Spitsbergen en daar ben ik echt super benieuwd naar. Het wordt dat ’s winters niet licht en ik ben erg benieuwd wat ik daarvan vind. En ik hoop natuurlijk het noorderlicht te gaan spotten.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Afgelopen zomer ben ik op reis geweest naar West-Kalimantan in Indonesië. Deze plek is echt bijzonder, de lokale bevolking heeft echt indruk op mij gemaakt. Het is echt een mooi plekje op aarde en we hadden een super leuke en gezellige groep waarmee we het eiland hebben ontdekt.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Mijn camera, mijn telefoon, mijn notitieboekje, mijn paspoort en mijn laptop. Ik wil natuurlijk wel altijd met mijn lezers en volgers delen op welke mooie bestemming ik ben. Ik ben echt helemaal gek op Göteborg, ik heb vijf maanden in deze Zweedse stad gewoond. De stad heeft altijd een plekje in mijn hart gehad en ik ga het liefst ieder weekend terug, helaas gaat dat natuurlijk niet.

Het winterseizoen is volop bezig. Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten?
Wintersportfanaat over here! Ik ben gek op wintersport. Mijn favoriete bestemming is Are, in het midden van Zweden. Daar kun je heerlijk skiën maar ook genieten van andere winterse activiteiten zoals sneeuwscooter rijden, ijsvissen en sleeën met husky’s.

Wat is jouw ultieme reistip?
Ga! Als je de kans hebt om te gaan, dan moet je het lekker doen. Er zijn voor mij weinig redenen om niet te gaan. Dus als je een droom hebt, dan moet je het gewoon lekker doen. Droom je van een reis naar Amerika? Zet het op jouw lijst voor 2018 en ga het lekker doen!

 

De verhalen van Gabriëlle kan je lezen op haar blog Globe Girl. Daarnaast houdt ze iedereen graag op de hoogte van haar verhalen via haar sociale media. Je kan haar volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Gabriëlle, bedankt voor het fijne interview en de fijne samenwerking!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

8 gedachten over “Reisinterview #10: GlobeGirl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s