Reisinterview #20: Lien get lost abroad

Deze week interviewde ik Lien, de schrijfster van de reisblog Get lost abroad. Deze reislustige dame van 27, reisde al veel. Deze vele reizen deel ze gepassioneerd op haar blog, en dit in het Engels! Lien reisde al naar 32 verschillende landen en daar wil ze het komende jaar nog veel bij doen! Ik stelde haar enkele vragen. Lees maar mee!

Welke plaatsen heb je afgelopen jaar bezocht? 
In 2017 heb ik voornamelijk in Europa gereisd. Ik bezocht Kroatië, IJsland, Venetië, de Azoren, Oostenrijk, Liechtenstein en Duitsland. IJsland was de duurste bestemming waar ik al ooit was geweest, maar wat is de natuur er adembenemend! Zwarte stranden, ijsmeren, watervallen, canyons; je vindt het er allemaal! Het is ook het perfecte land voor een roadtrip en vooral in de Westfjorden kan je uren rijden zonder iemand tegen te komen. Voor mensen met een beperkter budget raak ik de Azoren aan, groen heuvelachtig eilanden waar je kan wandelen, relaxen in warmwaterbronnen, een theeplantage bezoeken en de unieke Azoraanse ananas proeven.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Mijn vriend en ik hebben een enkeltje Thailand geboekt voor februari en we blijven tot eind 2018 in zuidoost Azië. Ik heb nog nooit langer dan 3 maand in het buitenland vertoefd dus dat wordt sowieso een nieuwe ervaring. We hebben onze job en ons appartement in België op en we zullen voor het eerst kunnen uittesten of het leven als ‘digital nomad’ iets voor ons is. We zullen ons ook moeten aanpassen om niet te snel te reizen zodat er tijd is om online te werken. Als je ook permanent wilt reizen of online wilt werken check dan zeker mijn facebook groep!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Tijdens het reizen neem ik de tijd om de lokale mensen te leren kennen. Ik doe dit vaak aan de hand van vrijwilligerswerk. Ik heb al les gegeven in Nepal, op een organische boerderij gewerkt in Zweden, een ‘mud-and-stick’ toilet gebouwd in Tanzania,… Op die manier leer je echt de lokale gebruiken en tradities kennen die niet in de reisgids te vinden zijn. Met veel van die mensen ben ik nog steeds in contact via sociale media en ik zou direct op wereldreis kunnen vertrekken om iedereen nog eens terug te zien.

3 Nepal
Nepal

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? De reis met mijn papa naar Oeganda was onvergetelijk. Terwijl ik al heel wat reiservaring heb in Oost-Afrika, was mijn papa nog nooit buiten Europa geweest! Iedereen waarschuwde ons dat het onmogelijk was om het land zelfstandig met het openbaar vervoer rond te trekken, maar de neezeggers hadden ongelijk. Ja, je hebt wat geduld nodig om op je nieuwe bestemming te geraken en ons busje is meermaals in panne gevallen maar dit was net een groot avontuur. We hebben zoveel vriendelijke mensen ontmoet, we zijn uitgenodigd op een babyborrel, we hebben bij de lokale bevolking in hutjes geslapen,… Ik kan nog wel zo’n uurtje doorgaan met straffe verhalen 😉 .

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Goh uiteraard gaat er af en toe eens iets fout. Ik heb mijn pols en staartbeen gebroken in Marokko door van een dromedaris te vallen, heb 2 serieuze voedselvergiftigingen overleefd in Tanzania, had een Keniaanse stalker die met mij wou trouwen,… Op het moment zelf is dat niet aangenaam, maar ik draai altijd vlug de knop om. Ik heb vooral geleerd dat je de rest van uw reis niet moet laten verpesten door die ene mindere ervaring.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?

Ik verkies de natuur boven steden, maar ik zou mijn vriend een groot plezier doen door eindelijk mee te gaan naar Rome. Ik reis het liefste zo licht mogelijk en materiële spullen zijn niet essentieel om een reis te laten slagen. Alles is toch te koop op je nieuwe bestemming.

Het winterseizoen is volop bezig. Wat is jouw favoriete winterbestemming? Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten? 

Ik ga veel sneller naar de zon dan naar de sneeuw maar ik droom er toch van om te leren skiën. Innsbruck in Oostenrijk is mijn favoriete stad voor tijdens het winterseizoen. Je kan er met de kabelbaan de berg op, paragliden en in de gezellige stad rondkuïeren.

7 Innsbruck
Innsbruck

Wat is jouw voornemen op vlak van reizen voor 2018?Ik wil mijn online inkomen (affilliate marketing) laten groeien tijdens 2018 zodat ik naar gelijke welke bestemming kan gaan zonder mij zorgen te maken over geld. 2018 is de start van mijn leven als digitale nomade en ik sta te springen om andere gelijkgezinde reizigers tegen te komen!

Wat is jouw ultieme reistip?
Plan niet te veel op voorhand! Ik hou van vrijheid en spontaniteit tijdens het reizen. Het is zo leuk om een paar extra dagen te kunnen blijven op dat plekje dat je hart gestolen heeft. Oh ja, en de beste manier om een nieuwe plaats te leren kennen is om er te verdwalen 😉 .

Wil je Lien en haar verhalen volgen? Bezoek dan zeker eens haar blog Get lost abroad. Ook kan je Lien vinden op Facebook en Instagram.

Bedankt Lien voor het mooie interview en de fijne samenwerking. Ik hoop dat 2018 het jaar wordt van vele reizen en dit voor en door je blog.

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen  Outdoor algemeen

Advertentie

20 gedachten over “Reisinterview #20: Lien get lost abroad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s