15 reisdilemma’s | Tag

Vandaag vul ik de tag over 15 reisdilemma’s in. Aangezien ik ooit startte als een reisblogger, leek het me wel interessant om deze tag in te vullen. De Nederlandse Chantal, schrijfster van de blog Reisdoc.nl stelde deze tag op. Lees haar versie zeker ook. Hieronder vind je mijn ingevulde versie.

stelling-zon-of-winter.png

 • Zonvakantie / Wintersport

Ik ben niet zo voor wintersporten! Ooit ben ik eens gaan skiën en het lukte me maar niet. Dit kan deels komen omdat ik schrik heb om te vallen. Geef mij dus maar een zonvakantie!

 • Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

Dat hangt er van af. Ik kan ze beiden appreciëren. Wanneer ik een echte zonvakantie doe, heb ik graag een zwembad of de zee in de buurt. Maar ik kan ook genieten van vakanties die meer in het binnenland afspelen. Het bezichtigen van dorpjes, het maken van wandeltochten en het bezoeken van musea kan mee zeer hard interesseren.

 • Europees eten / Aziatisch eten

Ik zou sneller voor het Europese eten kiezen omdat ik hier al meer bekend mee ben. Ik ben zelf nog nooit in Azië geweest, terwijl ik al meerdere landen in Europa heb bezocht. Ook heb ik het idee dat Aziatisch eten vaak (te) pikant is, en daar ben ik niet zo voor. Ik denk dat ik de Aziatische keuken toch nog wat meer moet ontdekken dan alleen maar wok en sushi.

stelling-partner-vrienden

 • Weg met vriendinnen / Weg met partner

Kort en krachtig antwoord; weg met mijn partner!

 • Actieve vakantie / Luiervakantie

Een combinatie van beiden. Ik kan zeker niet elke dag, de hele dag aan een zwembad liggen. Ik vind dat dit afgewisseld moet worden met activiteiten. Eens een stadje gaan bezoeken, ergens gaan wandelen, … .

 • Azië / Afrika

Ik ben nog in geen van beide continenten geweest, maar momenteel gaat mijn voorkeur uit naar Afrika. Hiermee bedoel ik dat ik als eerste Afrika eens wil bezoeken (Marokko, Zuid-Afrika, Tanzania, …). Ook wil ik wel landen in Azië bezoeken zoals Nepal, de Filipijnen, … .

 • Barcelona / Rome

Zoals bij het vorige dilemma heb ik beiden nog niet bezocht. Rome staat al lang op mijn lijstje! Ik ga al jaren op vakantie naar Italië maar ik ben nog nooit in Rome geweest. Maar Barcelona zou ik ook graag eens bezoeken!

stelling-kamperen-of-hotel

 • Hotel / Camping

Ik verkies dan een hotel. Ik ben meer een luxueuzer type. Campings zijn ook wel tof maar enkel bij goed weer. Eerlijk gezegd zou ik eerder zelfs voor een B&B of een huurhuisje kiezen. Deze opties zijn in mijn ogen vaak gezelliger!

 • Citytrip / Natuurvakantie

Beiden spreken me aan. Wat ik zeker meer wil doen, zijn citytrips naar grote steden zoals Berlijn, Amsterdam, Londen, Boedapest, … .

 • Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

Ik zie graag de wereld in meerdere keren, omwille van mijn budget!

 • Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Hier zou ik echt niet uit willen kiezen.

stelling-vliegen-auto.png

 • Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

Weeral beiden. Ze hebben natuurlijk beiden hun charmes. Het reizen met je eigen auto maakt roadtrippen veel gemakkelijker (dan met een huurwagen). Daarnaast biedt een vliegtuig je wel om verder te reizen.

 • Backpacken / Cruizen

Ik heb nog nooit een cruise gedaan, maar ik wil het wel eens meemaken. Backpacken vind ik ook zeer tof!

 • Alles regelen / Op de bonnefooi

Grotendeels alles regelen, maar daarnaast ook veel op me af laten komen. Vliegtickets, hotelkamers, … moeten in mijn ogen al geregeld worden op voorhand. Ook jezelf een beetje informeren over de plek mag ook, maar dit is iets wat je los kan laten. Je moet niet noodzakelijk een strikte planning hebben van datgene dat je wilt bezoeken!

 • Roadtrip / Op een plek blijven

Ik verkies een roadtrip. Je ziet zoveel meer van een land!

Ik vond dit een hele toffe tag om in te vullen! Wat zou jij allemaal verkiezen?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

15 gedachten over “15 reisdilemma’s | Tag

 1. Leuke tag! Ik heb hem jaaren geleden eens ingevuld en heb afgelopen jaar een herschreven versie gemaakt 😉 Ik vond het heel leuk om mijn antwoorden van jaren geleden te vergelijken met mijn antwoorden nu. Ik kan me in veel van je antwoorden vinden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s