Leesinterview #1: Het boek van Sharon

Welkom bij de nieuwe rubriek ‘Het boek van … “. In deze rubriek zou ik graag elke maandag een echte boekenverslinder interviewen. Ben je gek op boeken en wil je inspiratie opdoen? Mis dan zeker niets van deze rubriek!

Deze week interview ik Sharon. Sharon is al een oude bekende voor mij. Ze is reisblogger op de blog Travel, Eat, Enjoy, Repeat en ik interviewde haar al eens voor een reisinterview een tijdje geleden. De Mechelse dertiger is naast reizen ook dol op lezen. Daarom is zij de perfecte persoon om een leesinterview af te leggen. Ik stelde haar enkele vragen. Lees zeker mee!

Wat was het laatste boek dat je las?
Het laatste boek dat ik las was Artemis van Andy Weir. Omdat ik zijn boek, The Martian, zo goed vond (net als de film), kon ik niet wachten om zijn nieuwe boek te lezen. En het voldeed zeker en vast aan de verwachtingen die ik had. Het is ook een ruimteverhaal, net als The Martian, en het is in dezelfde stijl geschreven. Ik wist niet goed wat te verwachten toen ik er aan begon. Maar halverwege het boek werd het moeilijker en moeilijker om het neer te leggen.

Wat is je favoriete genre boeken? 
Ik lees heel graag young-adult fantasy en historical fiction (Tweede Wereldoorlog). Ik lees graag young-adult fantasy omdat het vaak zoveel afwijkt van de realiteit maar omdat het young-adult is, lezen deze boeken veel heel vlot. Historical fiction komt waarschijnlijk door De Boekendief te lezen.

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriet boek is De Boekendief van Markus Zusak. Het was zo een interessant perspectief om te lezen. Ook was het boek heel mooi geschreven ondanks het depressieve thema (Tweede Wereldoorlog)

Wie is je favoriete schrijver?
Ik denk dat ik toch Ish moet zeggen. Zijn boeken zijn zo mooi geschreven. Je merkt echt dat hij schrijft recht vanuit zijn hart.

Welk boek viel je tegen? 
Game of Thrones. Ik ben in het eerste boek 3 keer begonnen en ben ook telkens gestopt (dit in tegenstelling tot de serie, die ik wel volledig bekeken heb). Het is zo langdradig geschreven.

Hebben bepaalde boeken je al iets bijgebracht in het leven?
Door het boek Sapiens van Yuval Noah Hariri te lezen, heb ik vooral veel bijgeleerd over de mensheid in het algemeen.

 

Je kan de boeken waarover Sharon sprak, vinden via de volgende links op bol.com.

 

Je kan Sharon volgen op haar blog Travel, Eat, Enjoy, Repeat. Ook kan je haar volgen op Facebook en Instagram.

Bedankt Sharon om deel te nemen aan het eerste leesinterview.

 

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

9 gedachten over “Leesinterview #1: Het boek van Sharon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s