Reisinterview #28: Backpack Junkies

Deze week interviewde ik niet één maar twee personen. Kenji (35) en Rieneke (32) zijn een koppel en reizen dolgraag. De verhalen die ze samen meemaken op reis delen ze met veel passie op hun reisblog Backpack Junkies. Samen bezochten ze al Rusland, Mongolië, China, Vietnam, Thailand, Sri Lanka, Maleisië, Indonesië, Australië, Verenigde Staten, Colombia, Spanje en Duitsland. Een heel pak landen dus! Ik stelde hen enkele vragen!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht? 
We zijn in januari terug gekomen van onze wereldreis. Ruim 16 maanden lang hebben we door verschillende landen gereist. Hoogtepunten uit deze reis zijn: de Mae Hong Son loop in Thailand, Mulu National Park in Maleisië en de roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. Het verbindend element tussen deze drie is de natuur. De prachtige bochtige bergwegen in Thailand, het enorm warme regenwoud in Mulu en de immens grote Grand Canyon, het blijft enorm indrukwekkend.

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
We willen nog heel graag naar Nieuw-Zeeland, het weer liet ons in de steek. Verder zijn we ook heel nieuwsgierig geworden naar Laos en Cambodja. Maleisië is een soort van ons tweede thuis geworden, dus ook daar zullen we nog wel heen gaan. Dichter bij huis lijkt het ons ook heel gaaf om met de motor door Europa te trekken. Dan moet het weer alleen wel meewerken. Een ding is zeker, we zijn nog lang niet uitgereist!

 

Wat maakt reizen zo speciaal voor jullie?
Reizen laat je stil staan bij de dingen die je voor lief neemt. Thuis pak je de fiets of auto en rijd je naar de supermarkt waar je blindelings alles bij elkaar kunt zoeken. Of iets simpels als een toiletbezoek of douchen. Op reis merk je dat er overal andere standaarden zijn en dat je eigenlijk niet eens zoveel nodig hebt. Je komt in contact met andere culturen en gewoontes en kijkt daardoor ook met een ander oog naar je eigen land. Het is ook zo leuk om andere reizigers tegen te komen, je deelt toch een bepaalde band die je met thuisblijvers soms mist.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Oeh, moeilijke keus! Maar dan gaan we toch voor Koh Mak in Thailand. Een prachtig onontdekt eiland met mooie plekken om te snorkelen. En er gaat niets boven de Thaise keuken.

Kookcursus Chiang Mai - Backpackjunkies
Kookcursus Chiang Mai – Backpackjunkies

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Deze wereldreis is echt dé reis die we nooit meer zullen vergeten. Het zijn alle kleine dingen bij elkaar. Niet alleen hebben we veel van de wereld gezien, maar we hebben elkaar ook beter leren kennen. Je weet wat je aan elkaar hebt, wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe je elkaar daarbij kunt helpen. Daarnaast hebben we ontdekt dat op de bonnefooi reizen echt heel leuk is. Dus onze komende reizen zullen er ook anders uit gaan zien.

 

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Je kunt niet zo’n lange reis maken zonder slechte ervaringen. We zijn hier en daar opgelicht, wat altijd een beetje een nare nasmaak heeft. Daarnaast hebben we één of twee keer een fout gemaakt met overnachtigen, verkeerde plaats of verkeerde datum (leuk om terug in de tijd te vliegen). Maar eigenlijk is het ons echt meegevallen. Het enige waar we nog steeds van balen is de vlucht van Australië naar de VS. We mochten niet mee zonder uitreisbewijs en moesten halsoverkop een duur ticket kopen. Hierdoor hebben we wat overhaaste beslissingen genomen. Maar al met al vind je ook daar je weg wel in. Al doende leert men.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? 
Een fotocamera en natuurlijk een mobiele telefoon. Meestal gooien we voor de zekerheid ook een paraplu of poncho in de rugtas. In plaats van een boek gebruiken wij altijd de ereader, ook voor de Lonely Planet. En natuurlijk kun je niet op stap zonder een fles water en wat energie-snacks (bananen, nootjes of iets anders waar je energie van krijgt).

Wat is jouw ultieme reistip?
Wees flexibel en sta open voor alles wat je gaat meemaken. Je kunt nog zo goed plannen, maar er komt een moment waarop het toch niet gaat zoals je had gedacht. Een reis is daardoor snel verpest. Maar als je even kunt balen en dan verder kijkt wordt het veel leuker. Er is altijd wel een oplossing en voor alles wat je niet kunt doen komen weer hele andere mooie ervaringen in de plaats. Reizen is het leukste wat er is!

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van Kenji en Rieneke? Bezoek dan zeker in blog Backpack Junkies. Je kan ze ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Graag wil ik Kenji en Rieneke bedanken voor het mooie en interessante interview.

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen Reizen algemeen

Advertentie

4 gedachten over “Reisinterview #28: Backpack Junkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s