Reisinterview #32: Explorista

Deze week interviewde ik de Nederlandse Milou (26). Milou omschrijft zichzelf als een echte digital nomad. Dat kan je wel merken aan haar travelblog Explorista vol met wondermooie reisverhalen. Ben je ook benieuwd naar haar verhalen? Lees dan zeker dit interview.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Ik ben in 2018 naar Bali, Australië, Maleisië, Finland & Zweden geweest, tot nu toe. Van die plekken zou ik Bali het meeste aanraden, vanwege de heerlijke relaxte sfeer, de prachtige natuur, de lieve mensen… het was er gewoon zó fijn!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Deze zomer ga ik sowieso een paar weken naar Roemenië. Verder staat er nog niets definitief op te planning. Heerljik! Ik kijk er enorm naar uit dat we een paar weken een appartementje zullen huren, en vanuit daar het land ontdekken.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Reizen is wanneer ik het me gelukkigst voel. Ik ben echt even helemaal in het nu, helemaal mezelf. Ik word geprikkeld met nieuwe plekken, nieuwe mensen, nieuwe smaken, geuren en culturen. It feeds my soul!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Dat is echt heel moeilijk! Ik denk… de Verenigde Staten. Puur vanuit taktisch oogpunt, dat heeft namelijk alles: woestijn, skigebieden, natuurparken, grote steden, tropische eilanden (Hawaï). Daar kun je je dus best wel een tijdje vermaken.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Ik kan me de meeste reizen nog heel erg goed herinneren. Ik denk dat de reis door Bosnië er eentje is die we niet zullen vergeten, vanwege de mooie dingen die we zagen, maar ook vanwege het avontuur dat er bij hoorde. Het was allemaal niet supergoed gepland, we belandden in een hittegolf, hadden wat rare momenten en pech, maar die verhalen zijn uiteindelijk wel degenen waar je aan terug blijft denken.

 Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Ik ben wel eens aangerand op reis. Ik had uiteindelijk niets anders aangepakt, want je reageert nu eenmaal zoals je doet op zo’n moment. Emotie is emotie. Wat ik ervan geleerd heb is dat je altijd pech kunt hebben en de verkeerde mensen tegen kunt komen. De locatie maakt dan niet uit, en het tijdstip ook niet (het was midden op de dag). Gelukkig heb ik ook geleerd door al mijn reizen dat veruit de meeste mensen goede mensen zijn, die je willen helpen. Tegenover die ene negatieve ervaring staan honderden ervaringen van mensen die me geholpen hebben, of met wie ik prettige ervaringen heb J.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Ik wil graag nog eens naar Madrid, Lissabon en Wenen: de drie grote Europese steden die nog op mijn lijstje ontbreken. De vijf spullen die ik echt niet kan missen:
1) Electronica: Telefoon, laptop, e-reader
2) Camera
3) Paspoort
4) Bankpasjes
5) Mijn oordoppen & slaapmaskertje

Verder is eigenlijk alles inwisselbaar, en is er niets dat ik standaard áltijd meeneem.

Wat is jouw ultieme reistip?
Ga eens naar een plek die je misschien een beetje spannend en eng vindt. Meestal leveren dat de meest krachtige en positieve ervaringen op. Ik vond India uiteindelijk geweldig, en ook voor het eerst zelf naar Azië vond ik eng, maar nu wil ik niet meer anders. Het is zo mooi als je door reizen je grenzen kunt verleggen en groeien als persoon!

Wil je nog meer te weten komen over Milou of wil je nog meer reisverhalen lezen? Ga dan zeker een naar haar blog Explorista. Ook kan je haar volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Milou voor het mooie en interessante interview!

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen  Outdoor algemeen

Advertentie

11 gedachten over “Reisinterview #32: Explorista

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s