5 tips om te beginnen bloggen

Vorige week zondag kwam het 100ste blogbericht online en hier hing een winactie aan vast. Binnenkort ben ik ook een jaar bezig met bloggen. Eerst begon ik met de blog Amelie travels. Nu blog ik verder op Writings by Amelie. Dit doe ik heel graag en met heel veel passie. Enkele van mijn lezers zijn wellicht ook bloggers. Anderen zullen misschien denken; “Dat lijkt me ook wel tof, zo’n blog opstarten”. Daarom geef ik jullie graag mijn 5 tips hoe je start met een blog of blijft verder bloggen.

1. Blog omdat jij dat graag doet
Dit is zo simpel als het maar kan zijn. Blog omdat je graag schrijft, omdat je geïnteresseerd bent in beauty, reizen, handletteren of noem maar op. Doe omdat je iets graag doet en dit wil delen. Je moet niet beginnen bloggen omdat grote bloggers of YouTubers er rijk mee worden. Je moet niet beginnen bloggen om pakketjes toegestuurd te krijgen. Het zou mooi meegenomen zijn, inderdaad. Maar het krijgen van geld of pakketjes mag nooit het hoofddoel zijn van bloggen.

2. Blog over jouw interesses
Vallen je interesses nu heel breed of ben je maar geïnteresseerd in één categorie? Blog er over. Het kan goed zijn dat je graag schrijft en verschillende onderwerpen bespreekt op je blog, maar het kan ook goed zijn dat je enkel geïnteresseerd bent in reizen, sporten of boeken. Zorg er voor dat je schrijft met passie. Zolang je het graag doet, zal je het blijven doen.

mijn 5 blogtips

3. Blog wanneer je wil
De ene blogger zal als tip geven dat je op vaste momenten moet bloggen. De andere blogger zal zeggen dat je dit net niet moet doen. Ik sluit me aan bij de laatste groep. Ik heb een moment gehad dat ik probeerde om vier blogposts per week te uploaden en dat op vaste dagen. Dit lukte me gewoon niet meer omdat ik geen inspiratie meer had. Blog dus wanneer je wil, en dus vooral als je inspiratie hebt. Pas wel op: de moment dat je boordevol inspiratie zit, spam je blog dan niet vol met duizenden berichten op een dag.

4. Wees tevreden van je werk
Gooi niet alles direct online. Kijk je blogs na op spellingfouten en kijk na of alles in de juiste lay-out staat. Daarnaast moet je ook niet verlegen zijn en te lang twijfelen of het wel een goed blogbericht is. Je ondervindt het wel!

5. Deel je blogs op sociale media
Laat je vrienden, familie, gewoonweg de hele wereld weten dat je een blog hebt geschreven. Je wilt je werk toch laten zien?!

Ik hoop dat de tips je hebben overtuigd om wel te bloggen.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

56 gedachten over “5 tips om te beginnen bloggen

 1. Precies wat je zegt! Ik heb de meeste inspiratie als ik er eigenlijk geen tijd voor heb, dan krabbel ik snel neer wat uit mijn hoofd moet en pak ik het er op een ander moment weer bij om verder uit te werken. Soms wordt het een artikel, soms wordt het niks… Ik vind het wel belangrijk dat er enige regelmaat in het verschijnen van de blogs zit, maar gelukkig heb ik een team om me heen en komen we er samen altijd wel uit qua planning.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat begrijp ik wel. Daarom geef ik als tip om dingen in te plannen en niet alles op één moment te delen. Schrijf wanneer je inspiratie hebt. Laat het verschijnen volgens een bepaald schema (bvb. elke zondag om 10 uur).

   Like

 2. Na al die jaren kan ik alleen maar beamen wat je hierboven schrijft.
  Nog een aanvulling: als je toch graag op vaste dagen publiceert, kan het ook helpen om blogs vooruit te schrijven op dagen dat je veel inspiratie hebt. Zo kan je deze online gooien op dagen dat je minder inspiratie hebt 🙂 Lezers hebben net iets liever bloggers die regelmatig wat posten dan iemand die weken niets van zich laat horen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed tips voor een beginnende blogger als ik. Ik schrijf nu inderdaad alleen als ik inspiratie heb, maar plan alles nu een beetje in. Vorige week had ik helemaal nergens zin in, en toen was het goed dat ik nog wat blogs online had staan die automatisch werden gepubliceerd!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook ik heb het nog vaak dat ik een week geen tijd of zin heb om te schrijven, maar een andere week dan weer 6 blogposts schrijf. Zo kan ik mijn blogposts over 2 à 3 weken spreiden en hoef ik niet elke week moeite te doen. Al doe ik er wel met heel veel plezier vaak wel moeite voor.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s