Onze citytrip naar Amsterdam en Rotterdam | Hotel & Vervoer | Deel 1

Afgelopen week brachten mijn vriend en ik onze vakantie door in Nederland. We waren beiden nog niet in Amsterdam geweest, en vonden het wel tof om de Nederlandse hoofdstad te combineren met Rotterdam. We vertrokken op maandag 16 juli naar Amsterdam, reisden woensdag 18 juli door naar Rotterdam en gingen vrijdag 20 juli terug naar ons Belgenlandje. Ben je nieuwsgierig naar waar we logeerden en hoe we naar daar reisden? Lees dan zeker mee.

The Student Hotel

Zowel in Amsterdam als in Rotterdam verbleven we in The Student Hotel. In Amsterdam  verbleven we in The Student Hotel van Amsterdam West (er is ook één in het centrum), terwijl het hotel van Rotterdam dichter bij het centrum gelegen was.

The Student Hotel focust zich logischerwijs op studenten. Het hotel is vrij budgetproof en heeft een jeugdige uitstraling. Zo betaalden we voor twee nachten voor twee personen in Amsterdam West iets minder dan €170. In Rotterdam betaalden we hiervoor net iets meer dan €100. De kamer die we kregen in Amsterdam was net iets kleiner dan die in Rotterdam.

 

De kamers en de rest van het hotel heeft een jeugdige en hippe uitstraling. In de kamers was er een blauwe accentmuur aanwezig en de gangen zijn roze (Rotterdam) of blauw (Amsterdam). Deze kleurtjes worden samen met geel door heel het hotel op een smaakvolle manier doorgetrokken. Ook lijken de hotel gerenoveerd (ik veronderstel dat hier vroeger andere hotels gevestigd waren) en dit werd op een goede manier gedaan. Men maakt ook gebruik van een ecosyteem. Zo kan je je kamer bijvoorbeeld niet koeler maken dan 18°C en gaan de lichten uit wanneer je de sleutel uit het daarvoor bestemde bakje haalt. De badkamers zijn wel aan de kleine kant maar perfect voor twee personen. Waar ik niet zo een voorstander van ben, zijn douchegordijnen. Persoonlijk vind ik dit niet zo hygiënisch (terwijl alles wel proper leek) en er is een grote kans dat de douche overloopt op de grond. Dit was het geval in onze kamer van Amsterdam West. Wel krijg je douchegel, shampoo en een blokje zeep.

 

In de hotels kan je ook gratis gebruik maken van een gym, een speel- en chillruimte met snooker, een kickertafel (tafelvoetbal) en vogeltje pik, en een library/werkruimte. Als je dorst hebt of je wilt een klein snackje, kan je ook steeds gebruik maken van automaten. Je kan moeilijk een voorraad aan frisse drankjes inslaan, want op de kamers zijn geen ijskasten aanwezig op de kamers. Dit laatste zal onder andere ook stand houden met hun ecologische gedachte.

 

Aan de hotels is er ook een restaurant verbonden. Hier kan je zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds eten. Voor het ontbijt betaal je €11 per persoon (€9 als je de dag ervoor reserveert). Wij ontbeten niet in het hotel zelf omdat we merkten dat wel voor een kleiner budget ergens anders konden ontbijten en dus ook meer keuze hadden. Voor de lunch en het avondeten heb je ook een beperkte keuze (maar zag er allemaal verrukkelijk uit). Ook deze maaltijden waren misschien aan de prijzig kant. Zo kon je bijvoorbeeld bij de Foodhallen (Amsterdam) en de Markthal (Rotterdam) goedkoper eten. Natuurlijk zijn er nog meer hippe tentjes waar je al dan niet minder geld kwijt bent aan je lunch of avondeten.

Vervoer

Op maandag reisden we vanuit Mechelen met de trein naar Amsterdam, vanuit Amsterdam reisden we op woensdag met de trein naar Rotterdam en vanuit Rotterdam reisden we terug naar Mechelen op vrijdag. Het treinticket van Mechelen naar Amsterdam €42,20 per persoon. Het ticket van Amsterdam naar Rotterdam kostte €13,80 per persoon (hiervoor kregen we vermindering, lees verder). Het ticket van Rotterdam naar Mechelen kostte €25 per persoon. De treinen die we namen waren steeds Intercity’s. Let wel op; als je met de trein vanuit België naar Nederland reist, betaal je minder als je een week op voorhand boekt. boek je minder dan 7 dagen op voorhand, betaal je de volle pot. Zo is het ticket naar Amsterdam de volle pot en kregen we vroegboekkorting op de terugreis naar Mechelen. Wanneer je de Thalys neemt, betaal je ook meer en kan je enkel in Antwerpen-Centraal en één van de stations in Brussel opstappen.

De reis Mechelen – Amsterdam duurt 2 uur en 12 minuten. De reis Amsterdam – Rotterdam duurt 37 minuten. De reis Rotterdam – Mechelen duurt 1 uur en 35 minuten.

Aan de hand van deze treintickets waren we al in de stad van ons hotel, maar we moesten ook nog bij ons hotel komen. In Amsterdam kochten we een Amsterdam Travel Ticket voor drie dagen. Dit ticket kostte ons €26 per persoon (voor één dag is het €16 en voor twee dagen is het €21). We konden er alle vormen van het openbaar vervoer in de zone van Amsterdam nemen. Zo konden we met de bus, tram en metro reizen, maar daarnaast konden we ook gratis mee met de veerboot en konden we met de trein tot in Schiphol Airport. Zo konden we ook ons treinkaartje naar Rotterdam aan een goedkoper prijs kopen. Daarnaast kost een gewoon tram-bus-metro kaartje ongeveer €3,75 voor 2 uur en op deze 3 dagen tijd reisden we meer dan 10 keer met de tram.

Zoals ik al vertelde, was The Student Hotel van Rotterdam dichter bij het (toeristisch) centrum gelegen. Op donderdag huurden we dus bij het hotel fietsen. Deze kan je voor 24u gebruiken. Stel je huurt om 12u ’s middag op donderdag een fiets, lever je de sleuteltjes op vrijdag om 12u ’s middags terug in. Hiervoor betaal je €12,50 per fiets. Als je dit zou huren bij een ander bedrijf zou je eventueel minder kunnen betalen.

 

Ben je benieuwd naar wat we allemaal hebben bezocht? Aankomende zaterdag om 14:00 kan je een blogbericht lezen over welke hotspots en musea we bezochten in Amsterdam en Rotterdam.

Heb jij al ervaringen met The Student Hotel? Wat vind jij van met de trein reizen naar het buitenland?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

26 gedachten over “Onze citytrip naar Amsterdam en Rotterdam | Hotel & Vervoer | Deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s