Onze citytrip naar Amsterdam en Rotterdam | Wat gedaan & Food | Deel 2

Vorige week brachten mijn vriend en ik onze vakantie door in Nederland. We waren beiden nog niet in Amsterdam geweest, en vonden het wel tof om de Nederlandse hoofdstad te combineren met Rotterdam. Afgelopen woensdag verscheen hier al een blog over onze bevindingen van het hotel en het regelen van het openbaar vervoer. In dit blogbericht kan je lezen wat we er allemaal hebben gedaan en wat voor lekkers we hebben gesmuld.

Musea en toeristische attracties

De eerste dag in Amsterdam (maandag) bezochten we al een eerste museum. We kozen er voor om het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds te bezoeken! Zeker en vast de moeite waard, maar wel zeer prijzig. Bij het museum en in het hotel bieden ze wel promoties aan. Zo kan je voor 15% goedkoper het museum binnen of andere musea bezoeken voor een voordelige prijs.

De volgende dag brachten we ook door in Amsterdam. We bezochten de A’dam toren. Vanuit het centraal station kan je een veerboot nemen naar de ijkant van de stad, waar de toren staat. Bovenop de toren heb je een prachtig zicht op de stad en kan je schommelen op de rand van de toren met zicht op de stad. Een hele ervaring, dat bengelen boven water. Als je op de schommel wilt, betaal je maar €5 extra op de inkomprijs. Bij de A’dam toren kochten we een combi ticket om later op de dag ook het museum Ripley’s te bezoeken. Ik had nog nooit van dit museum gehoord. Mijn vriend wel maar hij dacht dat dit enkel in New York te vinden was. Ripley’s is een museum vol met rariteiten. De oprichter genaamd Ripley trok de wereld rond op zoek naar vreemde gewoontes en spullen. Die dingen bracht hij samen in enkele musea. Naar mijn mening veel toffer (én educatiever) dan Madame Tussauds.

Woensdag en eveneens de laatste dag in Amsterdam gingen we de stad nog wat meer verkennen. Zo liepen we rond bij de Amsterdamse grachten, gingen we nog eens langs bij de Dam (waar Madame Tussauds en Ripley’s zich bevinden) en gingen we op zoek naar het huis van Anne Frank. We zijn niet binnengegaan in het museum zelf maar hebben wel foto’s getrokken aan de gevel. Het jammere aan het museum (van buitenaf gezien) is het nieuwe deel dat ze tussen de oudere gebouwen hebben geplaatst. Maar dit was misschien net wel nodig aangezien het zo een toeristische attractie is. Een tijdje op de Dam blijven is daarnaast ook een attractie op zich. Je vindt er constant straatartiesten, die dezelfde trucjes doen, paardenkoetsen om een ritje mee te doen en mensen die gratis voedsel voor de duiven uitdelen.

Donderdag konden we pas genieten van onze volle dag Rotterdam. Zoals ik in het vorig blogbericht al vertelde, huurden we fietsen om zo de stad door te gaan. Zo bezochten we de gele kubuswoningen, een must om te zien als je in Amsterdam bent. We stalden onze fietsen en liepen tussen en onder de kubuswoningen. Je kon ook een kubuswoning voor  €3 bezichtigen maar daar stond een lange rij. Ook reden we naar de Witte de Withstraat, een toffe straat om een drankje te drinken en naar de welgekende Erasmusbrug.

Foodhallen vs. Markthal en andere eetgelegenheden

Natuurlijk moesten we tijdens deze citytrip ook eten, want verhongeren wouden we niet. De eerste avond gingen we eten bij de Foodhallen in Amsterdam. De Foodhallen is een oude fabriekshal waar kraampjes zijn gevestigd, al dan niet van een groter restaurant. Zo kan je er burgers, pita’s, pizza’s, Japans, veganistisch, desserts en zoveel meer eten. Ik koos er voor een pizza, terwijl mijn vriend voor een pita koos. Het ene kraampje is al wat duurder dan het andere. Zo betaalde ik voor een basic pizza 5 euro meer dan de speciale pita van mijn vriend. Desondanks de grote prijsverschillen waren zowel de pizza als de pita de moeite waard om te proberen. Als dessert at ik er een super schattig taartje met braambessen.

Omdat we de volgende ochtend de A’dam toren gingen bezoeken (t.o.v. ons hotel, helemaal aan de andere kant van de stad), besloten we om bij de Albert Heijn een ontbijtje te halen. Voor ons is dat een ervaring want in België kennen we andere systemen van zelfscannen, als dat al aanwezig is in een winkel. Ook ontdekte we dat je in Nederland andere en meer soorten croissants en koffiekoeken kunt kopen. Dinsdag middag besloten we een slice pizza te eten in de buurt van de Dam, aangezien we toch naar Ripley’s gingen. De avond sloten we af met Ellis Gourmet Burger. Deze keten is in België ook bekend. Voor mij was dit dus al vertrouwd, voor mijn vriend iets minder. We stonden die avond er ook pas bij stil dat je in bijna elke horecazaak of in elk museum in het Engels aangesproken wordt. Of men denkt dat we Duitsers zijn, omdat we Vlaams praten (wat voor sommige meer op Duits lijkt dan op een echt Nederlands accent).

Omdat de croissants van de AH veel te lekker waren, aten we daar woensdag ochtend nog eens een budgetproof ontbijtje. Ook de pizza van de dag ervoor viel goed mee, dus daar aten we ’s middags een volledige van. De avond viel en we kwamen aan in ons hotel van Rotterdam. Daar zagen we een Domino’s recht tegenover ons hotel. We aten daar een broodje en een pizza. Raadt eens wat ons favoriet gerecht is?!

Donderdag ochtend haalden we weer een budget ontbijtje bij de lokale supermarkt, deze keer niet Albert Heijn maar wel een coop. Onze lunch brachten we door in The Student Hotel. Ze hebben daar een tiental gerechtjes op de kaart staan, waaronder ook de lunch van de dag. Deze was een risotto met groentjes. Daarbij namen we ook een kippensoepje. Beiden deelden we deze gerechtjes. Het was zeker een lekkere lunch maar misschien niet de goedkoopste optie. Ik vrees dat dit gewoon typisch is aan een hotel met een klein restaurantje aan. In de late namiddag dronken we al ons aperitief in de Witte de Withstraat. Daar was een barretje Obba, waar ze heerlijk witte sangria. Je kon er een karaf van een liter krijgen voor €25. Dit zijn 5 à 6 glazen. Geen geld dus, als je weet dat je op veel plaatsen €7 voor een glas sangria betaalt. Ons avondmaal aten we in de markthal van Rotterdam. Je kan het een beetje vergelijken met de Foodhallen maar dan in een groter en nieuw gebouw. Je vindt er dus logischer wijs iets meer kraampjes. Bij veel kraampjes in de Markthal kan je veel verschillende kleine gerechtjes of hapjes eten, terwijl je in de Foodhallen van Amsterdam één groot gerecht koopt. We aten in de Markthal van Rotterdam wat kibbeling en een Nederlandse kroket. We sloten af met een ijskoffie voor mijn vriend en poffertjes voor mij.

Vrijdagochtend vertelden we onszelf dat we zeker ook moesten ontbijten in de Markthal. Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen met een typisch warme stroopwafel, cappucino en een broodje met Italiaanse ham van de slager! Bijna een brunch!

 

Kom jij veel in Amsterdam en Rotterdam? Wat is jouw favoriete stad? Kan je nog andere citytrips (binnen en buiten de Benelux) aanraden?

Veel liefs,

Amelie

 

Advertentie

32 gedachten over “Onze citytrip naar Amsterdam en Rotterdam | Wat gedaan & Food | Deel 2

  1. beide steden zijn erg leu, ik kan eerlijk gezged niet kiezen tussen beiden…het hangt heel erg van mijn stemming af..fijn te lezen dat je zo genoten hebt ( ik kan ook in Antwerpen en Brussel enorm genieten !)

    Geliked door 2 people

  2. Jullie hebben het echt heel leuk gehad zo te zien! Grappig die foto met de duiven trouwens haha. Ik kom eigenlijk zelden in Amsterdam en Rotterdam, vroeger kwam ik er voor pers-trips nog wel eens.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s