Mijn ochtendroutine | 2018

Volgende week begint het schooljaar weer, en voor mij logischerwijs ook weer het werkjaar (voor zij die dit niet weten; ik ben leerkracht secundair onderwijs). Vroeg opstaan hoort natuurlijk bij werken of naar school gaan en eerlijk; dat is bij mij niet altijd even makkelijk. In dit blogbericht kan je lezen hoe mijn ochtend verloopt op een ‘normale’ werkdag.

Wakker worden op een werkdag doe ik aan de hand van een wekker. Vaak neem ik het openbaar vervoer naar mijn werk, dus moet mijn wekker ook echt op tijd staan. Omdat ik vaak nog een kwartiertje wil snoezen of op mijn smartphone wil bezig zijn, zet ik mijn wekker ook wat vroeger.

Nadat ik ben opgestaan, neem ik een douche. Ik doe dit dagelijks, omdat dit de enigste manier is waardoor ik deftig wakker word. Ik was dan zowel mijn haar als mijn lichaam. Ik weet dat dit niet goed is voor mijn huid en mijn haar dus probeer ik soms ook enkel mijn lichaam te wassen. Vaak gebruik ik douchegels van The Body Shop. Deze zijn parabenenvrij en is dus beter voor de huid dan gewone zeep. Voor het wassen van mijn haar gebruik ik zowel shampoo als conditioner. Ik heb vrij lang haar en een goede conditioner is dan zeker handig. Ik gebruik momenteel een shampoo en een conditioner van Nivea. Voordat ik naar beneden ga, kam ik mijn haar al even door.

Na het douchen, ga ik ontbijten. Ik eet vaak gewoon een boterham. Vaak eet ik daar iets zoet bij zoals choco of speculaasjes. Mijn lievelingschoco is de pure choco van Kwatta. ’s Ochtends drink ik koffie zonder melk en zonder suiker, gewoon omdat ik dat lekker vind. Ik begrijp ook volledig dat je dat niet lust, vanwege de felle of aparte smaak. Ook maak ik mijn boterhammen voor ’s middags. Zo geef ik geen extra geld uit aan een broodje of ander middagmaal op mijn werk. Tijdens het ontbijt laat ik ook mijn haar al een beetje drogen.

Na het ontbijten, ga ik nog even naar boven om mijn tanden te poetsen. Ik doe dit liever na het eten omdat mijn eten anders niet smaakt en mijn mond terug ‘vuil’ is. Ik was dan ook nog eens even mijn gezicht, doe wat deo op en kies een parfum die ik graag die dag zou ruiken. Vaak gebruik ik een tandpasta van Oral B en een deodorant in sprayvorm van Dove. De parfums die ik heb, zijn de volgende: Givenchy – Live Irresistible Blossom Crush en Shiseido – Ever Bloom Sakura Art Edition. Beide parfums zijn vrij zoet van geur en daar hou ik wel van. Af en toe doe ik ook eens wat hydraterende crème op mijn gezicht. Als laatste doe ik vaak ook lippenstift op. Vaak is dat dan een nudekleur.

Als ik met alles klaar ben, neem ik mijn spullen die ik de avond ervoor had klaargezet om zo naar mijn werk te vertrekken. Ik neem dan de fiets naar het station om vervolgens de trein te nemen en op mijn werk aan te komen.

Ziet jullie ochtendroutine er anders uit?

Veel liefs,

Amelie

In dit blogbericht wordt er gebruik gemaakt van affiliate links en banners. Lees zeker en vast even de disclaimer over affiliate links op de Over mij-pagina.
Advertentie

11 gedachten over “Mijn ochtendroutine | 2018

  1. Ik ben zo’n raar iemand die éérst z’n tanden poetst en dan ontbijt. Erna poets ik nog eens m’n tanden .. Weet niet hoe dat komt, maar ik kan NIET eten als m’n tanden niet gepoetst zijn.

    Geliked door 2 people

    1. Ik merk dat ik daar soms ook nood aan heb op vroege ochtenden. Maar ik ben jong en dus nog heel ongestructureerd (ik kan me voorstellen dat je bijvoorbeeld als ouder dit wel moet timen).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s