Reisinterview #45: TRVLMRK

Deze week interviewde ik Marieke, schrijfster van de blog TRVLMRK (een vervorming van TravelMarieke). Marieke is gepassioneerd door reizen. Zo bezocht ze al ongeveer 71 landen. De dingen die ze meemaakt tijdens het reizen, deelt ze met heel veel liefde op haar blog en instagrampagina. Ben je benieuwd naar de verhalen van Marieke? Lees dan zeker even verder!

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht?
Ik ben dit jaar naar Catalonië (Spanje), Algarve (Portugal), Tel Aviv (Israël), het zwarte Woud (Duitsland), Slovenië, Centraal Portugal en Bilbao (Spanje) geweest! Al deze reizen waren erg leuk, maar Slovenië heeft mij het meeste verrast. Wat een prachtig land is dit! Met een auto hebben we het hele land gezien en geweldige natuur, mooie kustplaatsjes, kastelen en grotten gezien en de hoofdstad Ljubljana is een erg gezellige stad. Maar Tel Aviv vond ik ook een hele gave stad!

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
De reizen die ik op dit moment al gepland heb, is een reis naar Porto in Portugal, een roadtrip in Ierland en een reis naar het noorden van Peru. Ik kan vooral niet wachten om Peru te gaan ontdekken. Ik ben zelf nog maar weinig in Zuid Amerika geweest dus dat maakt deze reis wel heel erg bijzonder.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik bekijk graag tempels en moskeeën om me te verwonderen aan de geweldige en kleurrijke architectuur. Ronddwalen in steden, nieuwe hotsspots en hidden gems ontdekken, praten met locals, luieren op een mooi strand, op de scooter een eiland rondrijden, wandelen in de natuur, zo nu en dan geen mensen om me heen en mezelf af en toe verwennen in een luxe hotel maakt mij gelukkig! Ik spaar avonturen en leef in het hier en nu en prikkel het liefst al mijn zintuigen tegelijk.

 

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Dat kies ik voor Bali. Dit eiland heeft het allemaal voor mij! Ik ben er vorig jaar een paar weken geweest en ik heb het er erg leuk gehad. Dwalen door de rijstvelden, luieren op prachtige stranden, slapen in mooie en betaalbare hotels, tempels bezoeken en heerlijk eten!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
De reis die ik nooit vergeet is mijn reis naar Iran. Nergens ter wereld heb ik me meer welkom gevoeld dan in dit land. De mensen in Iran zijn de meest gastvrije mensen ter wereld. Ik vind het oprecht jammer dat er veel vooroordelen zijn over Iran. Dit land verdient echt meer toeristen.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Ik ben jaren geleden ziek geweest in India. Ik bleek een blinde darm ontsteking te hebben, alhoewel de dokters in eerste instantie dachten dat het voedselvergiftiging was. Maar ik wist gewoon dat het méér was dan dat. Ik heb geluisterd naar de dokters en er uiteindelijk veel te lang mee doorgelopen en daardoor behoorlijk ziek geworden. Mijn blinde darm is er door middel van een operatie in India uitgehaald. En dit was echt geen pretje. Sindsdien luister ik goed naar mijn lichaam en ga ik niet altijd meer blindelings af op wat een lokale dokter zegt.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan eens bezoeken?
Camera, telefoon, powerbank, zonnebril en slippers. Ik ga  namelijk graag naar steden waar het lekker weer is! Ik wil graag een keer naar Kaapstad. Ik ben nog nooit in Zuid-Afrika geweest en Kaapstad lijkt me een prachtige en interessante stad om te gaan ontdekken!

 

Wat is jouw ultieme reistip?
Mijn tip is om niet teveel te plannen en een beetje go with the flow te gaan. Zo geniet je veel meer en ben je echt in het moment.

 

Wil je nog meer te weten komen over Marieke? Bezoek dan zeker even haar blog TRVLMRK. Ook kan je haar volgen op Facebook en Instagram. Wist je trouwens dat Marieke ook workshop geeft over Instagram? Meer info kan je hier vinden.

Bedankt Marieke, voor het mooie en interessante interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

 

Een gedachte over “Reisinterview #45: TRVLMRK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s