Reisinterview #46: Ongewoon lekker

Deze week interviewde ik de Zuid-Hollandse Jody. Niet alleen gek op eten en drinken maar ook op reizen, trekt ze met plezier al eens de wereld rond op zoek naar geuren, kleuren en smaken van over heel de wereld. En de verhalen die ze maakt tijdens deze reizen, deelt ze op haar blog Ongewoon Lekker. Graag deelt ze vandaag ook enkele verhalen in een reisinterview! Ben je benieuwd? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht?
Dit jaar heb ik Sarlat (Dordogne), Slovenië, Algarve, Wallonië, Rheingau, Salzburg, Alentejo, Düsseldorf, Krakau, Leipzig, Berlijn, Zuid-Tirol , Loire, Noorwegen en Zuid-Limburg bezocht. In Slovenië was ik bovenop een berg met heel veel sneeuw; maar een strakblauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Bijzonder om daar rond te lopen! En Noorwegen was voor mij de eerste keer, en ik vond het land prachtig.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Ik kijk uit naar Budapest eind november. Nog nooit geweest en hopelijk staat de kerstmarkt er al! 😀 Ik heb gelezen dat ze speciale ruïne-pubs hebben, dus ben erg benieuwd.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
De diversiteit in geuren, kleuren en smaken. Bijzonder hoeveel het land van invloed is op de keuken. Verser dan verse zeevruchten in Portugal, pasta van Italiaanse omaatjes, een knapperig varken aan het spit in Kroatië, een heerlijk glas Cabernet Franc in de Loire… Daar word ik heel blij van! En dat gevoel krijg je toch nooit helemaal zo precies thuis, ook al zou je alle ingrediënten precies zo meenemen.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Dan zou ik voor Kroatië kiezen. Vooral het binnenland is heel divers, heerlijk eten, ze maken goede wijnen. Aan de kust heb je een heerlijk Mediterraans klimaat terwijl je verder landinwaarts nog echte bossen hebt met wilde dieren (waaronder bruine beren!).

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? 

De laatste reis met mijn moeder samen in Bretagne. Ze was al lang ziek (longkanker) maar Bretagne wilde ze heel graag zien met de mooie kustlijn en de bijzondere geschiedenis. Dus we hebben een heerlijk huisje (met jacuzzi) gehuurd en hebben daar een week lang getourd door het gebied. En natuurlijk op de terugweg Mont Saint-Michel bezocht. Helaas waren de paden in de abdij te steil voor de rolstoel, maar het was toch bijzonder om er te zijn en het eens in het echt te zien.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Echt slechte ervaringen niet (afkloppen), maar door mijn verenallergie vraag ik altijd of hotels ook synthetisch beddengoed hebben bij het boeken. Maar helaas is dat niet altijd het geval bij aankomst. Dus heb wel eens de nacht doorgebracht met een opgevouwen handdoek als kussen en een badjas als deken… :S

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Ik kan niet zonder mijn powerbank! Ik maak graag foto’s en filmpjes met mijn telefoon; die dan ook gedeeld worden in instastories.. en dat vreet batterij! Verder natuurlijk m’n telefoon, lippenbalsem, lekkere gympen en geld natuurlijk om de lokale biertjes te kunnen proberen.

Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?
Ik zou graag nog eens naar Dublin gaan. Ik ben daar 13-14 jaar geleden in mijn studententijd een weekend geweest, maar kan me daar eigenlijk niet veel meer van herinneren. En de mobiele telefoon was toen nog niet zo goed qua camera, dus ik heb ook bijna geen foto’s van dat weekend. Dat zou ik nog eens graag overdoen!

Wat is jouw ultieme reistip?
Laat je niet gek maken door het gevoel dat je alles moet zien. Neem de tijd; ontspan. Ga lekker op een terrasje zitten met een biertje/wijntje/theetje en ga op in het ‘gewone’ leven van de stad. Dan spreek je waarschijnlijk weer mensen die de echte leuke tips hebben.

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van Jody? Bezoek dan zeker een haar blog Ongewoon lekker. Daarnaast is ze ook te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Jody voor het mooie en interessante interview!

Advertentie

2 gedachten over “Reisinterview #46: Ongewoon lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s