Reisinterview #47: Hip & Hot

Deze week interviewde ik de Nederlandse Judith, schrijfster van de blog Hip & Hot. Op haar blog schrijft ze over lifestyle, familie & food. Daarnaast hebben reisblogs ook een vaste waarde op haar blog. Zo schreef ze al verschillende blogs over toffe plekjes en landen die je zeker eens moet bezoeken en kan ze niet meer op twee handen tellen hoeveel landen ze exact heeft bezocht. Judith is duidelijk iemand dat de wereld al heeft ontdekt. De perfecte persoon voor een reisinterview. Ben je benieuwd naar haar verhalen? Lees dan zeker even mee!

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht? 
Dit jaar ben ik naar Tunesië, Griekenland, Turkije, Engeland, Duitsland en België geweest. Van de steden die ik dit jaar bezocht vond ik tot nu toe Londen het leukst. Athene viel me juist erg tegen, al vond ik de omgeving van Athene wèl heel leuk!

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 
Ik vertek over enkele weken naar Toscane, verder heb ik gisteren net een tripje naar Ibiza geboekt en twee weken na Ibiza zit ik alweer in Ijsland. Wel grappig, van lekker warm naar lekker koud. Ik ben het meest benieuwd naar Ibiza, omdat ik daar nog nooit geweest ben. Zowel in Ijsland als in Toscane ben ik al eens geweest. Desondanks heb ik in alle drie de tripjes heel veel zin!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Het ontdekken van bijzondere plekjes, restaurantjes, mensen en cultuur. Herinneringen maken, ik vind dat zoveel belangrijker dan spullen. Ik laad altijd op van reizen, zeker als er een lekker zonnetje is.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Zonder twijfel Australië! Ik heb in 2004 3 maanden door dit land gereisd met mijn man en het was de enige keer dat ik met tranen in mijn ogen op het vliegveld zat toen ik naar huis moest. Ik vond het zo’n heerlijk land, had zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt dat ik het heel erg vond dat we naar huis moesten. Ik had er nog veel langer kunnen blijven en ik wil ook zeker nog eens terug.

 

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Dat is ook weer die 3 maanden Australië. Als je zo lang weg bent, kun je thuis echt even vergeten. De sleur, werk, dat soort dingen. Elke dag gingen we op pad en maakten we bijzondere dingen mee, zoals zwemmen met zeeleeuwen, overnachten in de bush met giftige kikkers, hele grote spinnen, vreemde insecten en soms zelfs slangen. We leerden overal leuke mensen kennen en we zagen paradijslijke plekjes. Het was allemaal even prachtig.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Ik heb laatst in Londen meegemaakt dat we met de koffers bij het hotel aankwamen en er geen ruimte was om deze neer te zetten. Dat had nergens op de website gestaan en het was ook niet gecommuniceerd. Ik had dat nog nooit meegemaakt, heel vervelend. Ik zou dus een volgende keer het toch checken via de mail ofzo. In Aruba ben ik eens heel ziek geworden van iets wat ik gegeten had. Tegenwoordig heb ik altijd sodium bicarbonaat in mijn koffer. Als je daarvan een lepeltje mengt met water en het opdrinkt, knap je veel sneller op. Het kalmeert je maag.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Mijn telefoon + oplader, mijn camera, een reisgids met vooral een plattegrond, een rugzak en mijn creditcard. Dan kun je je overal wel redden.

 

Wat is jouw ultieme reistip?
Kijk goed rond voor je iets boekt, vaak valt er veel voordeel te halen door ook eens via wat meer onbekende sites te boeken of vind je net even een leuker hotelletje dan via de bekendere aanbieders. En lees blogs van reisbloggers! Die hebben vaak de leukste tips en inspireren je om naar plekken te gaan die je zelf niet had bedacht, maar toch erg leuk zijn. Ik kan daar echt van genieten!

 

Wil je nog meer verhalen lezen van Judith? Breng dan zeker eens een bezoekje aan haar blog Hip & Hot. Ook kan je haar vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

Bedankt Judith, voor het mooie en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s