Reisinterview #48: Foodies have arrived

Deze week interviewde ik Marjolein (39). Marjolein heeft een passie voor eten en reizen. Deze twee passies combineert ze graag door op zoek te gaan naar hippe eettentjes en leuke hotspots. Zowel de reizen die ze maakt als de hotspots die ze bezoekt, deelt ze op haar blog Foodies have arrived. Ben je benieuwd naar de verhalen van Marjolein? Lees dan zeker even verder!

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht?
Dit jaar waren de stedentrips naar London en Parijs. Niet de vaste touristentrekjes in deze steden maar vooral nieuwe hippe wijken en de culinaire adresjes ontdekken. In het voorjaar gaan we steevast naar de Noord Franse kust. Een vaste plek waar we al jaren met de familie komen. Daar is onze grootste zorg: de favoriete bakker is dicht, naar welke van de andere vijf bakkers gaan we dan? In de zomer vakantie zijn we naar de Elzas, de Zwitserse bergen en het Lago Maggiore gegaan. Super combinatie tussen cultuur, natuur, zwemmen en heerlijk eten. We zitten in Zwitserland op 2000 meter hoogte in een doodlopend dal. Heerlijk wandelen, van het prachtige uitzicht genieten en vooral rust. Daarna weer de drukte van de Italianen. Lekker op een dorppleintje zitten met een Aperol Spritz en mensen kijken. Oh en de beste ijsjes ooit gegeten!

In Parijs zitten we voor de eerste keer op de Rive Gauche. Winkelen om de hoek bij Bon Marché, markten bezoeken en Village Paul Bert verder verkennen. Waar Parijs voorheen altijd bekend stond om de traditionele keuken, komen er steeds meer hippe en vernieuwende concepten. Ik vind dat echt geweldig.

Paris
Parijs

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
In de herfstvakantie gaan mijn man en ik met mijn moeder en de kinderen naar Duitsland. Daar draait het vooral om de kinderen: zwemmen, rodelen, bergwandelingen en schaatsen. Maar ik ga zeker weer een paar dagen naar London aan het einde van het jaar. Ik vind de voorbereiding van zo’n citytrip ook echt heerlijk. Ik ben al zo vaak in London geweest maar ik vind het super om weer nieuwe hotspots uit te zoeken en te bezoeken. Die nieuwe hotspots geven mij zo veel inspiratie. Ook voor de blog, voor nieuwe recepten en uiteraard deel ik deze nieuwe hotspots met de lezers.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Aan de ene kant betekent reizen even afstand nemen van de dagelijkse zaken. Even rust en opladen voor nieuwe energie. Aan de andere kant zorgt het ook voor nieuwe inspiratie. Ik vind het geweldig op zoek te gaan naar nieuwe food concepten en producten. Ook dan kom ik , ondanks de vermoeide voeten van al het lopen, vol energie thuis.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Dit is zeker weten Le Touquet Paris Plage aan de Noord-Franse kust. Dit is de plek waar ik mij zo thuis voel. De kust is hier prachtig en geeft mij zo veel rust. Het maakt niet uit hoe het weer is, ik vermaak mij wel. Daarnaast heeft het een heel leuk dorp met goede winkels en veel culinaire adressen.  Lekker op mijn Franse fietsje stappen in de ochtend, mijn baguette gaan halen en via het strand weer terug rijden. Daar word ik gelukkig van. Daarnaast zijn we er zo en dat vind ik ook wel prettig. Ik houd van reizen maar niet van op reis zijn.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Moeilijk kiezen…. Roadtrip New England USA of Huwelijksreis Schotland….

Het wordt toch Schotland. We zijn met de auto via Engeland en Wales naar Schotland getrokken. Wij hebben indrukwekkende landschappen gezien, lieve mensen ontmoet, verrassend lekker gegeten, dolfijnen en walwissen gezien, kastelen bezocht, whisky gedronken bij het haardvuur, geshopt in Edinburgh en ook nog mogen genieten van doedelzakken en Highland games.

Het leuke was dat onze huwelijksgasten onderdelen van de reis cadeau hadden gedaan. Dus van een ijsje eten tot een overnachting in een hotel en van een glas whisky tot de ferry terug. Hierdoor was iedereen zo betrokken en voelde elke bestemming en onderdeel als een cadeautje.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Het gekke is dat was ook tijdens de huwelijksreis. We hadden voor vertrek de auto goed laten checken door de garage. Met zo veel kilometers voor de boeg en zo veel plekken in de middle of nowhere, wilden we er zeker van zijn dat we geen pech zouden krijgen. Driemaal raden….we kregen autopech.

Net op het moment dat we met een RIB (hele snelle boot) aan de kust van Isle of Skye naar walvissen en dolfijnen gingen kijken, kwam er opeens veel rook uit de auto. Totaal geen vermogen meer. We hebben met veel moeite de boot kunnen halen maar zaten daarna wel met een probleem. We zijn al tuffend naar een garage gereden op de bonnefooi (mind you google maps bestond nog niet) en die zijn ons gaan helpen en hebben het provisorisch opgelost. De lease maatschappij was een pain in the ass maar de mensen daar des te vriendelijker. Het slechte nieuws was dat we niet meer mochten doorrijden naar onze volgende bestemming in het Noorden: Ullapool. Het was te laat en in het donker zou het te gevaarlijk worden. Je hebt daar echt hele gekke wegen. Daarnaast zit in de zomer Isle of Skye helemaal volgeboekt. Maar de gastvrouw van onze B&B waar we net twee nachten hadden gezeten kwam ons te hulp en bood ons een kamer bij haar moeder aan. Het werd een prachtige avond met leuke mensen. We hebben tot ’s avonds laat met z’n allen buiten gezeten en genoten van het uitzicht en de flessen Champagne die wij nog in de auto hadden liggen.

Waar je je dus aan de ene kant zorgen maakt en er een deur dicht gaat doordat je een bestemming niet kan bezoeken, komt het altijd wel goed en gaat er een nieuwe deur open, ontmoet je nieuwe mensen en beleef je een onvergetelijke avond.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? 

  • Mijn camera zodat ik mooie foto’s kan maken voor de blog.
  • Mijn iPhone voor Google Maps waar al mijn favoriete hotspots in staan
  • Een kleine cross over bag zodat ik altijd binnen een mum van tijd mijn paspoort of iPhone kan pakken.
  • Een paar goede sneakers waarmee ik alle kilometers kan lopen die wij afleggen.
  • Mijn opvouwbare zonnebril. Super handig in zo’n klein tasje en alleen als het zwaar bewolkt is, heb ik mijn zonnebril niet op.

Wat is jouw ultieme reistip?
Ontdek de bestemming culinair. Door er achter te komen wat er wordt gegeten, door samen met de inwoners te eten, door de markt te bezoeken, leer je zo veel over de bestemming. Eten en koken biedt voor mij verbinding. Door samen te koken, te praten over eten, ingrediënten te ontdekken en vooral samen te eten, kom je in contact met mensen en de cultuur.

Een andere tip is: Ontdek een stad per fiets. Er is zo veel meer te zien en je kan zo veel meer doen. Wij zijn zelfs in Rome, waar bijna geen fietspad te vinden is, de stad per fiets gaan ontdekken. Wij hadden via withlocals een gids geregeld en hij heeft ons echt plekken laten zien die we anders nooit hadden gezien. En omdat de Romeinen geen fietsers gewend zijn, moet je gewoon voorrang afdwingen en dan schrikken ze vanzelf wel.

Rome
Rome

De laatste tip is: Maak je eigen reisgids via google maps. Je kan favorieten opslaan en categorieen aanbrengen. Door de aantekeningen die er bij staan, kan je zo in de omgeving waar je zit, zien wat je daar wilt bezoeken.

Wil je nog meer verhalen lezen van Marjolein? Bezoek dan zeker haar blog Foodies have arrived. Je kan haar ook vinden op Facebook en Instagram.

Bedankt Marjolein voor je mooie interview en de vele tips!

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s