Reisinterview #49: The Salad Junkie

Deze week interviewde ik de Nederlandse Roxanne (23). Verzot op reizen en eten gaat ze steeds opzoek naar de ideale hotspot en deelt ze dit op haar blog The Salad Junkie. Daarnaast plaatst ze vaak ook recepten op haar blog en deelt ze ook grotere reisverhalen. Ben je benieuwd naar de verhalen van Roxanne, oftewel the salad junkie? Lees dan zeker even verder!

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht?
Parijs (Frankrijk), Split (Kroatië) en Mostar en Medugorje (Bosnië en Herzegovina).

Welke plaats kan je het meeste aanraden? 
Parijs is al jaren mijn lievelings. Ik vind het zo’n mooie stad, alles is net even beter in Parijs. De sfeer die er hangt vind ik geweldig en je kunt er zo lekker eten. In de zomervakantie ga ik al jaren naar Kroatië, ik hou van het land en de relaxte vibes. Je kunt er prachtige dingen zien en met een cocktail in de hand dansen tot de zon opkomt.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Ik ga later dit jaar naar Gdansk in Polen. Daar heb ik heel veel zin in, ik hou ervan om af te reizen naar plaatsen waar je niet als eerste aan denkt. Een paar jaar geleden ging ik naar Poznan en sindsdien ben ik verzot op Polen. Maar ook het toeristische Bali staat stiekem hoog op mijn lijstje.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik werk 5-6 dagen in de week en heb daarnaast ook nog een blog. Reizen laat me ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Ik vind het lastig om in eigen land te ontspannen, dus een getaway biedt uitkomst. Een paar dagen weg is al voldoende.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Lastige vraag, maar dan kies ik toch voor Kroatië. In dit land kom ik altijd helemaal tot rust.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? 
Ik ben ooit een zomer naar Cambridge geweest om mijn Engels naar een hoger niveau te tillen. Dat was een hele bijzondere reis. Je leert veel over jezelf als je in je eentje in het buitenland woont. Daarnaast maak je kennis met mensen uit allerlei verschillende landen en leer je over hun gebruiken en gewoontes. Zo bijzonder!

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Eigenlijk niets benoemenswaardigs, wel heb ik geleerd dat je altijd contant geld mee moet nemen voor het geval dat.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Ik hou enorm van citytrips! Ik wil graag weer eens terug naar Londen of Milaan, want dat is alweer een tijdje geleden. Hier kun je heerlijk winkelen en daar hou ik van. Voor mij zijn mijn telefoon, powerbank, schoenen waar ik lang op kan lopen (zoals Airmax), een sjaaltje en een tijdloos zwart jurkje onmisbaar. Ik vind het op citytrip fijn om altijd Google Maps tot mijn beschikking te hebben. Het sjaaltje is vooral van belang voor als de airco in het vliegtuig of de bus op standje vrieskist staat.

Wat is jouw ultieme reistip?
Ik hou ervan om op vakantie in de straatjes te verdwalen en urenlang rond te lopen, maar ik zorg altijd dat ik een lijstje heb met backup hotspots. Soms kun je gewoon geen leuk restaurant vinden en dan is het fijn om een lijstje te hebben waar je op terug kunt vallen. Ik bereid dus altijd een beetje voor, maar niet te veel. Zo laat je je leiden door wat er gebeurd, maar heb je wel altijd een plan B.

 

Wil je nog meer reisverhalen lezen van Roxanne? Of wil je eens één van de vele recepten uittesten? Bezoek dan zeker eens haar blog The Salad Junkie. Daarnaast is ze ook te vinden op Instagram en Facebook.

Bedankt Roxanne voor het mooie en interessante interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

 

Advertentie

Een gedachte over “Reisinterview #49: The Salad Junkie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s