Reisinterview #50: Hey Frits

Deze week interviewde ik de Nederlandse Manon (31). Je kan haar kennen van de blog Hey Frits, waar ze haar vele verhalen over reizen, eten en lifestyle met heel veel passie deelt. Manon bezocht al 27 landen en kan van reizen geen genoeg krijgen. Daarom is zij de perfecte persoon om enkele vragen aan te stellen in een reisinterview. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht? 
2018 begon voor mij meteen met een hele mooie reis. Op 1 januari stapte ik in het vliegtuig naar Mexico, waar ik drie weken met mijn vriend heb rondgereisd in de provincie Yucatan. In die drie weken hebben we vier plaatsen bezocht en ontzettend veel mooie dingen gezien. Aanraders in Mexico zijn absoluut Isla Holbox en het plaatsje Bacalar. Verder ga ik heel graag weekendjes weg. Maakt niet uit of dat in Nederland of ergens anders in Europa is, ik ben er gek op. In april ben ik naar Den Bosch geweest, een van mijn favoriete steden in Nederland. In juni was ik een weekend aan zee en een weekend in Rotterdam. In juli ging ik met vrienden een lang weekend naar Hamburg, en dat was zo leuk! Ik had niet verwacht dat deze stad zoveel leuke hotspots zou hebben. Ook ging ik in augustus nog een weekend naar Antwerpen, mijn lievelingsstad in België. In september logeerde ik twee dagen in een tiny house op de Veluwe en ik was ook nog een dagje in het mooie Nijmegen en Amersfoort. Die dagjes weg zijn vaak net zo gezellig en leuk!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
In november ga ik met mijn vriend drie weken naar Cambodja, want zijn zus woont daar met haar kindje dus we gaan ze daar opzoeken. Heel veel zin in! Voor 2019 heb ik nog geen concrete plannen, maar ik moet ook zeggen dat ik nooit zo ver vooruit plan. We gaan misschien in april het Thaise nieuwjaar vieren in Thailand. Tijdens die dagen verandert het hele land in een groot waterfestijn. Overal zijn watergevechten en zonder waterpistool tel je daar dan niet mee. Heel cool! Tsja, en als ik verder nog op ga sommen waar ik heel graag nog naartoe wil in de komende jaren dan wordt het een lange lijst vrees ik. In Europa zou ik heel graag nog de natuur in trekken in Scandinavië. Dat lijkt me zo fenomenaal. Ik ben ook nog heel erg nieuwsgierig naar Dubai, Jordanië, Cuba en Hong Kong en de Filipijnen staat ook al lang op mijn to-do-lijstje. Genoeg te doen nog!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik vind het vrije gevoel op reis altijd zo heerlijk. Niet vroeg opstaan als je daar geen zin in hebt. ’s Ochtends beslissen wat je die dag gaat doen. Nieuwe culturen zien en leren over een geschiedenis van een land. Proeven van de lokale keuken, de bevolking leren kennen … Ze zeggen wel eens dat reizen je rijker maakt dan geld, en hoe cliché het ook klinkt … daar ben ik het absoluut mee eens!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Onmogelijk, dit kun je me niet vragen haha. Ik ga nooit voor een tweede keer naar hetzelfde land op vakantie (behalve af en toe een citytrip misschien dan). Simpelweg omdat ik steeds weer nieuwe dingen wil zien. Het lijkt me vreselijk om ieder jaar naar dezelfde bestemming te moeten, maar als ik dan toch moet kiezen dan zou ik misschien voor een eiland als Bali gaan. Ik ben er nooit geweest, maar de natuur lijkt me daar zo ultiem. Alleen tja, al die toeristen daar word je natuurlijk ook niet blij van. Doe me dan maar een afgelegen eilandje van de Filipijnen.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Ik heb al een hoop mooie reizen gemaakt. De reis waar ik met de fijnste herinneringen aan terugdenk was qua bestemming niet spectaculair, maar het was zo fijn omdat het met mijn familie was. Vorig jaar oktober was ik een week met mijn ouders, zusje en boyfriends naar het eiland Sal van Kaapverdië om het 40-jarige huwelijk van mijn ouders te vieren. We verbleven in een all-inclusive hotel wat normaal gesproken echt niks voor mij is, maar het was zo fijn met z’n allen! Echt even quality time met de familie … . Dat was lang geleden.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Ik heb gelukkig nog nooit iets naars meegemaakt op reis. Een ’slechte’ ervaring had ik wel met Tulum in Mexico, omdat ik het erg vond tegenvallen. Ik heb voordat ik op reis ging natuurlijk veel informatie opgezocht over deze bestemming … veel mooie – hele mooie – foto’s voorbij zien komen die achteraf niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeden. Zo zie je veel foto’s van prachtige eettentjes op het strand, zandweggetjes en palmbomen langs de weg … en in mijn hoofd was het hele stadje zo. Rustig, laid back en alles op loopafstand van elkaar. Maar in werkelijkheid lagen er drukke wegen door het stadje en langs het strand, lagen de schattige eettentjes op het strand op zeker 7 kilometer fietsen en leek het centrum van Tulum wel op een klein Salou. Nog steeds was het paradijselijk mooi en heb ik het naar mijn zin gehad, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet alle plaatjes zomaar moet geloven. En vooral niet wat je op Instagram ziet. Schep niet te hoge verwachtingen, dan valt het ook niet tegen!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? 
Mijn telefoon en camera, om foto’s mee te nemen. Eigenlijk fotografeer ik nu nog alles met mijn telefoon, maar ik wil proberen weer wat vaker mijn camera te gebruiken omdat de kwaliteit van de foto’s dan gewoon beter is. Maarja, daar sleep je weer zo mee! Verder gaan mee: wegwerpwashandjes, sneakers en mijn zonnebril. Die laatste hoop ik gewoon altijd nodig te hebben, want mooi weer tijdens een citytrip is toch wel erg fijn. Sneakers lopen gewoon het beste als je dagen door een stad moet wandelen en die wegwerpwashandjes? Haha, ik gebruik dagelijks een washandje, maar die hebben ze niet in hotels. Dus ik neem ze zelf wel mee!

Wat is jouw ultieme reistip? 
Ik heb niet echt een ultieme reistip geloof ik. Ik zou alleen maar willen zeggen: Ga! Ga reizen als je dat graag wil doen. Het leven is te kort en soms te snel voorbij om lange termijn plannen te maken.

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van Manon? Bezoek dan zeker eens haar blog Hey Frits. Daarnaast is ze ook te vinden op Facebook en Instagram.

Bedankt Manon, voor het mooie en interessante reisinterview.

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen

Advertentie

2 gedachten over “Reisinterview #50: Hey Frits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s