Deze drie zoetigheden vraag ik aan de sint

Halloween is een tijdje geleden gepasseerd. Nu kijken we allemaal uit naar de komst van de sint. En wie Sinterklaas zegt, zegt zoetigheden en cadeautjes. Cadeautjes krijg ik al lang niet meer van de sint. Niet omdat ik niet braaf ben, maar wel omdat ik al een groot meisje ben 😉 . Maar aangezien ik wel graag snoep, komt Sinterklaas nog langs bij ons thuis om enkele zoetigheden te brengen. En wat is er toffer dan ’s ochtends in de keuken te komen op 6 december en een kom vol zoetigheden te zien staan? Exact, niets! In dit blogbericht vertel ik wat mijn drie favoriete zoetigheden zijn die ik van de sint zou willen krijgen.

  • Kruidnoten

Zoals veel Belgen en Nederlanders ben ik grote fan van kruidnoten! Ja, wel werkelijk kruidnoten en geen pepernoten. Hoewel veel Belgen en Nederlanders ook graag pepernoten eten, kies ik steevast voor de kruidnoten. In kruidnoten zitten speculaaskruiden en dat maakt het koekje voor mij lekker. Niet dat ik geen pepernoten lust, maar kruidnoten doen mij nu eenmaal harder denken aan de Sinterklaasperiode vanwege de speculaaskruiden. Liefst eet ik de kruidnoten dan ook zonder chocolade of andere toegevoegde smaken.

  • Speculaas (van Sinterklaas 🙂 )

Ook eet ik graag echte speculaas van Sinterklaas. Niet te verwarren met speculoosjes van bijvoorbeeld Lotus. Ik ben echt fan van de ventjes/poppen uit speculaas waar je steeds een stuk moet afbreken omdat zo een grote pop te groot is om in één keer op te eten. Zoals ik al reeds zei, doen de speculaaskruiden me echt aan de periode rond Sinterklaas denken!

  • Chocolade ventjes

Steevast horen de chocolade ventjes ook bij Sinterklaas. Toen we kind waren, zetten de pieten en de sint vele chocolade ventjes recht in onze woonkamer. Als het ware een festijn toen we als kind de woonkamer binnenstormden. Deze chocolade ventjes mogen zeker niet ontbreken want ik ben echt fan van chocolade. Zowel de witte, melkchocolade als pure ventjes mogen voor mij niet ontbreken. ’s Ochtends vindt ik het lekker om deze knapperige chocolade tussen mijn boterham te eten met een beetje boter, terwijl ik door de dag door zou kunnen blijven snoepen van de gebroken stukjes van het ventje dat die dag niet heeft overleefd. Van chocolade letters ben ik minder van omdat deze te groot en te lomp zijn om in één keer op te eten of door te breken.

 

Wat zijn jouw favoriete zoetigheden die je zeker van de sint wilt krijgen op 5 of 6 december?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

11 gedachten over “Deze drie zoetigheden vraag ik aan de sint

  1. Dit lijstje zou ik zelf geschreven kunnen hebben. Hmm. Ook herkenbaar wat je schrijft over de Sinterklaas speculaas. Want hoewel ik ook graag Lotus eet, vind ik die grote speculaas waar je stukken van moet afbreken echt wel onmisbaar tijdens deze periode. Extra lekker bij mijn koffie. Yum.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s