Recensie: “Voor ik ga slapen” van SJ Watson

Dit blogbericht is een gastblog.

Het derde boek in de reeks van vier dat ik wil bespreken is “Voor ik ga slapen” van SJ Watson. Een psychologische thriller over herinneringen, liefde en vertrouwen. Opnieuw zal ik geen spoilers weggeven, lees dus zeker verder!

In “Voor ik ga slapen” van SJ Watson volgen we het hoofdpersonage Christine Lucas. Zij heeft een ernstig ongeval gehad, waardoor ze lijdt aan geheugenverlies. Wanneer ze lange tijd slaapt, vergeet ze alles wat er daarvoor gebeurd is. Dat betekent dus dat ze elke ochtend wakker wordt en niet weet waar ze is. Ze herkent ook haar man Ben niet.

Zoals ik in de inleiding al zei, is “Voor ik ga slapen” van SJ Watson een psychologische thriller. Ik ben enorm gefascineerd door psychologie en menselijke emoties, vooral wanneer de dingen anders gaan dan verwacht. Thrillers las ik vooral vroeger graag, maar dit boek is me echt bijgebleven. Het feit dat ik het drie jaar gelezen uitlas en het nu nog steeds aan mensen aanraad en er een review over kan schrijven, zegt al genoeg.

“Voor ik ga slapen” van SJ Watson is vooral een boek dat heel goed is opgebouwd, vind ik. Het is bijna alsof je elke ochtend samen met Christine wakker wordt en mee in haar onwetendheid leeft. Je hebt enkel de informatie die zij ook heeft, wat het spannend maakt. Naar het midden van het verhaal toe lijkt het alsof alles zich gewoon blijft herhalen, maar dat is net het moment waarop je als lezer moet doorzetten (net als Christine zelf trouwens). Geloof me, het wordt nog heel spannend.

Beeld je in dat alles wat je over jezelf weet van de afgelopen jaren komt van mensen in je omgeving, die je dan maar blindelings moet vertrouwen. Je hebt geen keuze en dat maakt het verhaal heel beklemmend. Het boek doet me ook wat denken aan “The Truman Show”, een film uit 1998 met Jim Carrey. Hij komt te weten dat hij eigenlijk al zijn hele leven het hoofdpersonage is in een populaire soap, en dat zijn leven een leugen is. Inderdaad, eng…

Voor wie toch niet zo graag zou lezen: het boek is verfilmd. In 2014 kwam “Before I Go To Sleep” uit met onder andere Colin Firthen Nicole Kidman. Veel lees- of kijkplezier! Tot slot geef ik het boek een score van 4 op 5.

Je kan het boek hier vinden voor 12,50 euro.

Deze blogpost werd geschreven door Katrien Hertogs. Op haar blog Katrienity kan je nog meer boekenrecensies vinden. Daarnaast werkt Katrien als freelance tekstschrijver. Haar LinkedIn-profiel kan je hier vinden. Je kan haar ook vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Boeken algemeen
Advertentie

13 gedachten over “Recensie: “Voor ik ga slapen” van SJ Watson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s