Het goede doel steunen met sokken van Hero on Socks

Afgelopen vrijdag kreeg ik een pakketje met sokken toegestuurd. Knalgele sokken zijn het, met spuitjes op. “Huh, knalgele sokken met spuitjes op? Waarom zou je die willen dragen? Je bent toch geen drugsverslaafde die drugs wilt promoten?” Neen, inderdaad dat ben ik niet. En ik leg in dit blogbericht graag uit waarom ik ze wel wil dragen.

Foto 24-11-18 13 01 06

De sokken die ik opgestuurd kreeg, zijn van Hero on Socks. Cato, de bedenkster van Hero on Socks en de ontwerpster van de sokken, wil dat Vlaanderen bewuster omgaat met het hebben van diabetes, en meer bepaald met diabetes type 1.

Cato heeft zelf ook diabetes en wilt duidelijk maken dat het niet zo abnormaal is als ze haar insuline moet inspuiten. Daarnaast wilt de organisatie Hero on Socks samen met de vzw DiAwareness duidelijk maken wat diabetes type 1 is, dat de mensen die het hebben de juiste zorg en informatie rond die zorg krijgen en zo het leven van mensen met diabetes type 1 vergemakkelijken.

Wat is diabetes type 1?

Diabetes type 1 ontstaat meestal bij kinderen en jonge volwassenen (onder de 40 jaar). Bij mensen die diabetes type 1 hebben, valt het eigen afweersysteem de bètacellen van de alvleesklier aan en vernietigt ze. Hierdoor maakt het lichaam onvoldoende insuline aan. Vanaf het moment dat diabetes type 1 wordt vastgesteld, moeten de patiënten levenslang insuline spuiten. Type 1 komt maar bij 10% van de diabetespatiënten voor. Enkele symptomen hiervan zijn veel plassen, dorst, vermageren en vermoeidheid. Type 1 is zeker niet te verwarren met type 2. Diabetes type 2 wordt vaak vastgesteld bij mensen met een ongezonde levensstijl (overgewicht) en bij mensen waarbij de familieleden ook diabetes hebben (erfelijkheid).

Waarom deze sokken kopen?

Door deze sokken te kopen, laat je mensen rondom jou bewuster worden van het spuiten van insuline. Het is niet omdat je in het bezit bent van enkele spuitjes, dat je een drugsverslaafde bent, om het kort door de bocht te zeggen. De knalgele sokken met spuitjes vallen daarom dus ook goed op. Daarnaast zullen de organisatie Hero on Socks en de vzw DiAwareness ook tijd en moeite steken in de bewustwording omtrent het thema bij kinderen en jongeren. Daarnaast wordt het geld ook gegeven aan de genezing van diabetes.

Naast het feit dat het dragen van deze sokken mensen bewust maakt over diabetes, zijn het ook super zachte sokken en van goede kwaliteit. Het zijn misschien niet de sokken die je onder elke outfit draagt maar het zijn wel gekke/grappige sokken. Ze doen je misschien ook wel wat denken aan Happy Socks.

Ik vind het toch wel de moeite waard om dit even onder de aandacht te brengen. Jij ook? Dan kan je deze sokken voor €14,50 hier kopen. Wil je hier nog meer over te weten komen? Ga dan zeker naar hero-on-socks.com.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

9 gedachten over “Het goede doel steunen met sokken van Hero on Socks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s