Healthy slaatje | Geroosterde bloemkool met kikkererwten en courgette | Recept

Hallo! Ik ben Liesbeth van voeding.be en ik deel graag met jullie een lekker winters gerechtje. Gezond eten is voor mij een must en ik houd dan ook erg veel van slaatjes. Ik krijg veel energie van een gezonde en complete maaltijd vol vitamines. Nu associeer je de winter misschien niet meteen met slaatjes omdat dat aan frisse gerechten doet denken, maar dit receptje bewijst het tegendeel.

Om te voorkomen dat ik te veel zin heb in tussendoortjes, eet ik dus ook in de winter veel rijke gerechten. Daarbij let ik erop dat ze ingrediënten bevatten die vol zitten met gezonde voedingsstoffen waardoor je niet snel opnieuw een hongertje krijgt.

Gisteren heb ik gekozen voor deze heerlijke vegetarische winterssalade. De kikkererwten bevatten veel eiwit waardoor je goed vol zit na deze maaltijd en zijn een prima vleesvervanger!

healthy slaatje bloemkool.png

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

 • Olijfolie
 • 2 bloemkolen (in roosjes gesneden)
 • 400 à 450 gram kikkererwten (uit blik of geweekt, goed laten uitlekken)
 • 2 courgettes (in dikke plakken gesneden)
 • 1 lepel vers citroensap
 • 1 appel (fijngesneden in kleine blokjes of reepjes)
 • Verse peterselie (fijngesneden)
 • Verse munt (fijngesneden)
 • 1 sjalot (fijngesneden)
 • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
 • 1 kleine rode peper (fijngesneden, zonder zaadjes)
 • 60 ml rodewijnazijn (aceto balsamico)
 • 1 theelepel bloemenhoning
 • 2 theelepels ras-el-hanout
 • Zout en peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Rooster de bloemkoolroosjes, plakjes courgette en kikkererwten in de oven. Dat doe je door ze te besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie, zout, en peper. Leg ze op een vel bakpapier en laat ze zo’n 30 minuten roosteren. Draai ze één of twee keer om tijdens het roosteren.
 3. Ondertussen kun je het citroensap mengen met 1 eetlepel olijfolie, een beetje zout, en wat peper. Hier voeg je de stukjes appel en de fijngehakte munt en peterselie aan toe.
 4. Bak de sjalot, knoflook en rode peper in een pan met wat olijfolie. Na het bakken haal je de pan van het vuur en voeg je hier de honing, rodewijnazijn, ras-el-hanout en wat zout aan toe. Dit is je dressing.
 5. Leg de geroosterde bloemkool, courgette en kikkererwten op de borden, en leg er wat appel / peterselie / munt mengsel bovenop. Met een schijfje citroen erop doe je het geheel extra fancy lijken. 😉 Serveer de dressing in een schaaltje zodat iedereen kan beslissen hoeveel dressing hij/zij wil.

Ben je benieuwd naar nog meer leuke en gezonde receptjes? Check dan zeker eens mijn blog voeding.be, waar je zeker en vast inspiratie vindt. Je kan me ook volgen op Facebook, waar ik al mijn blogposts deel.

koken & tafelen algemeen

Advertentie

Een gedachte over “Healthy slaatje | Geroosterde bloemkool met kikkererwten en courgette | Recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s