Ijsjes eten bij Foubert | Antwerpen | Hotspot

Op mijn verjaardag kreeg ik een bongo bon cadeau. Deze bongo bon was een zoete zonde bon waarmee ik op verschillende plekjes over heel België (en ook op enkele plekjes in Nederland) een dessertje of zoetigheid kon gaan verorberen. Omdat ik in Mechelen woon, was een adresje in de provincie Antwerpen of de provincie Vlaams-Brabant de meest logische keuze. Ik koos voor Foubert in Antwerpen. Lees zeker mee om te weten te komen wat ik er van vond.

Wat is Foubert?

Foubert is een chocoladebar en crèmerie (voor de Nederlandse lezers; een ijssalon) in de stad Antwerpen. Enkele jaren geleden startten de eigenaars Foubert op als dessertkeuken voor hun taverne ’t Centerken in Sint-Niklaas. Nog steeds is er een vestiging gelegen in Sint-Niklaas. Vanwege de populariteit van de zaak opende de twee broers ook een vestiging op de Grote Markt van Antwerpen. Ondertussen is Foubert niet meer weg te denken uit de stad Antwerpen. Daarom was ik benieuwd om er eens langs te gaan.

Je kan bij Foubert kiezen voor ijsjes mee te nemen, maar je kan ook plaats nemen in hun zaak. Als je een plaats neemt in hun zaak is er een ruim aanbod aan ijscoupes, pannekoeken, brownies, chocoladefondue, milkshakes en warme dranken.

Ijsjes eten bij Foubert | Antwerpen | Hotspot

Wat vond ik er van?

Ik ging samen met mijn vriend langs bij Foubert in Antwerpen. We mochten met de Bongo bon een keuze maken uit heel hun assortiment en dit voor €19,90. Wanneer we iets kozen voor een hogere prijs, moesten we dit er logischerwijs ook bij betalen. Er moest ook niet gereserveerd worden voor het gebruiken van de Bongo bon (wat bij sommige adresjes wel het geval is).

We kozen beiden voor een Coupe Kinder Bueno. We hadden dan nog de keuze of we witte Kinder Bueno, bruine Kinder Bueno of een mix van beiden wouden. Mijn vriend koos voor de bruine Kinder Bueno, ik koos voor de mix. Beiden kregen we een ijscoupe met 3 bolletjes ijs; twee bolletjes vanille en één bolletje chocolade. Op de bollen ijs lag een saus van Kinder Bueno en enkele stukjes Kinder Bueno natuurlijk. Per coupe Kinder Bueno betaalden we €9,90.

Ook kozen we beiden nog voor een warme chocolademelk. Mijn vriend koos een chocomelk van melkchocolade en karamel. Ik koos voor eentje met witte chocolade. We kregen een glas warme melk met een bakje chocoladedruppels bij. Dit moest je dan bij je melk voegen en (goed!) roeren. In de melkchocoladedruppels die mijn vriend kreeg zat de karamel reeds in verwerkt. Het was geen siroop dat je toe moest voegen. Deze karamel proef je duidelijk. De chocolademelk was ook mierenzoet maar kon ons wel bekoren. Als je al een coupe ijs op hebt, is dit wel heel zoet. Ook zij die niet zo’n enorme zoete bekken zijn, raad ik aan om eerst een beetje chocoladedruppels toe te voegen en te proeven, voordat je alle druppels toevoegt. Per glas chocolademelk betaalden we €4,80. Niet onbelangrijk; het zijn grote glazen en je kan ook kiezen voor ‘speciallekes’ waar je ook €4,50 voor betaald.

Ijsjes eten bij Foubert | Antwerpen | Hotspot

We moesten €28,80 betalen, maar omdat we een korting hadden van €19,90, betaalden we nog €8,90.

Zowel de ijscoupe als de chocolademelk kon ons wel bekoren. Ook het ruim assortiment een desserts viel ons op en vonden we positief. We zouden zeker nog eens terug willen komen voor de pannenkoeken en de brownies te proeven. We waren positief verrast.

Proefde jij de desserts al eens van Foubert? Welke crèmeries kan jij aanraden?

Veel liefs,

Amelie

 

Advertentie

5 gedachten over “Ijsjes eten bij Foubert | Antwerpen | Hotspot

  1. Ondanks dat ik veel in Antwerpen kom, ben ik er nog nooit geweest. Ik ben ook niet zo’n ijseter, maar heb al vaak gehoord dat het beste ijs van Antwerpen te vinden is bij Gelato Factory op het Zuid.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ooh, dat ziet er zo ontzettend lekker uit!!! Ik krijg er gelijk honger van. Volgens mij ben ik nog nooit eerder bij Foubert geweest. Daar moet ik dus dringend eens verandering in brengen. Die zoete zonde bongo bon is er meteen ook eentje die ik ga onthouden. Leuk idee!

    Geliked door 1 persoon

  3. Wowww heel leuk om te lezen. Dit is zeker iets waar wij ook voor zouden kiezen om een lekker ijsje in de zaak te gaan eten. Ons interesse is gewekt om dit adresje zeker op te slaan. Dank je wel voor het delen. 😊😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s