Clay to foam masker van Hema | Review

Omdat mijn huid wat meer verzorging nodig heeft, ben ik enkele weken geleden op zoek gegaan naar enkele maskertjes die mijn huid op verschillende manieren kunnen verzorgen. Deze week testte ik het Clay to foam masker van Hema uit.

Het Clay to foam masker van Hema is een schuimend kleimasker. Door het masker in combinatie met water aan te brengen, zou het beginnen schuimen. Het masker zou diep reinigen en vuil van je huid verwijderen. Daarnaast zou het masker de huid ook verfrissen en laten stralen. Op de verpakking staat beschreven: “Verwijder giftige stoffen die zich overdag hebben opgehoopt en die de huid kunnen beschadigen, zoals vervuiling, stress en rook.” Het masker bevat zwart houtskoolpoeder en salicylzuur. Het is een masker dat je dagelijks kan en mag gebruiken. Ik kocht dit masker voor €2,25 in een winkel van Hema. Je kan het masker ook voor €2,25 vinden op de site van Hema.

Hoe te gebruiken?

Knijp het product in je handen en voeg water toe om de klei in schuim te veranderen. Masseer het zachtjes met ronddraaiende bewegingen in op het gezicht. Vermijd hierbij het gebied rond de ogen. Spoel het masker grondig af en dep de huid droog.

Werkt het masker?

Net zoals bij het Hydra Boost peel off mask van Hema, is het masker moeilijk uit de verpakking te krijgen. Het masker moet uit een klein tuitje komen, terwijl het uit het zakje geduwd moet worden. Hierdoor gaat heel het zakje langs de buitenkant volhangen wanneer je niet voldoende masker in je hand hebt en je niet goed oppast.

Het laten schuimen van het masker is heel lastig. Je moet echt de juist hoeveelheid water en masker bij elkaar voegen om het masker op je gezicht al maar een beetje te laten schuimen. Om het het masker toch een beetje te laten schuimen, voeg je best eerst een klein beetje water bij het masker, meng je het met je vingers en voeg je water bij als het nog te kleiachtig is. Gewoon als kleimasker kan het masker ook fijn aanvoelen.

Ik heb het gevoel dat het masker niet heel veel vuil meeneemt. Wanneer er in een masker houtskool aanwezig is, verwacht ik dat het vuil ook uit je poriën wordt gehaald en dat gebeurt maar een klein beetje.

Op de verpakking geeft men ook niet aan hoe lang het masker in gemasseerd moet worden; hierdoor weet je niet wanneer het optimaal zou werken.

Over het algemeen ben ik niet heel tevreden over het masker. Het verwijdert zeker wel vuil maar heel miniem en niet zeer zichtbaar. Daarnaast is het ook lastig om het masker te doen schuimen, iets wat wel belooft wordt.

Wil je het masker toch uitproberen? Je kan het masker voor €2,25 vinden in de winkels of op de site van Hema.

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn GEEN affiliate links. Ik krijg dus geen geld wanneer jij iets koopt op deze site. Daarnaast kreeg ik ook NIETS gratis. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

6 gedachten over “Clay to foam masker van Hema | Review

  1. Lijkt mij wel een lekker maskertje! Ik hou echt van de meest gekke haha! Jammer dat je geen foto erbij hebt van hoe het op je gezicht eruit ziet als foam trouwens. Was ik wel benieuwd naar.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wow, jij houdt van maskertjes. Leuk om te lezen. Misschien kun je ook iets vertellen over gezichtsreinigers en cremes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s