Mijn 5 tips om te groeien op Instagram

Instagram, er is al veel over gezegd en geschreven. Zelf ben ik geen influencer op Instagram en ben ik niet de grootste ervaringsdeskundige in deze app. Toch merk ik dat er steeds volgers, likes en comments blijven bijkomen op mijn account (@writingsbyamelie) en foto’s (ook al is het steeds maar een beetje). In dit blogbericht geef ik mijn 5 tips om stapje voor stapje te blijven groeien op dit medium.

  • Plaats elke dag content

Door elke dag een foto te plaatsen op je feed zelf, merken meer volgers je op. Volgers willen op de hoogte gehouden worden van wat er gebeurt in jouw dagelijks leven of datgene wat je op je pagina deelt. Ze zijn gaan volgen om iets nieuws over jou te weten te komen, niet om terug naar je oude foto’s te komen kijken. Dor elke dag een foto te plaatsen merkte ik dat ik steeds meer likes en comments kreeg.

Meer dan één aparte foto plaatsen per dag, raad ik niet aan. Je volgers willen ook niet overspoeld worden met jouw foto’s. Als je meerdere Instagramwaardige foto’s maakte op een dag, plaats ze dan in een carrousel (meerdere foto’s in één post) of post deze foto een paar dagen of weken later als “Throwback”. Daarnaast kan je ook je Instagramwaardige foto’s ook delen in je stories. Ooit las ik de tip dat je best om de één à twee uur een storie plaatst. Zo worden je volgers ook niet overspoeld maar zien ze wel je foto’s.

  • Vertel iets aan je volgers

Zorg dat je iets te vertellen hebt aan je volgers. Een foto plaatsen op je Instagram waar geen caption onder staat, zegt mij persoonlijk niets. Heb je net een mooie outfit aan op je foto of ben je net op een mooi plaatsje op de foto? Vertel daar iets over. Ik vind niets zo jammer als een foto zonder er iets over te vertellen. Als je niet weet te vertellen over een bepaalde foto maar je wilt hem toch plaatsen omdat je er eindelijk eens mooi op lacht, plaats er dan een quote over gelukkig zijn of lachen onder. Je hoeft niet je hele outfit te beschrijven als je niets met fashion hebt, maar vertel iets over de foto (ook al is het met een melige quote).

Mijn 5 tips om te groeien op Instagram (1).png

  • Gebruik hashtags

Gebruik onder elke foto die je plaatst één of meerdere hashtags. Door hashtags te plaatsen, bereik je meer mensen dan enkel je volgers. Op Instagram kan je onder elke foto 30 hashtags plaatsen. Aangezien je er toch zoveel kan plaatsen, doe het dan ook. Hoe meer hashtags je plaatst, hoe meer mensen je bereikt.

Tip: Je kan ook hashtags gebruiken in je stories. Ook via hashtags gaan mensen op zoek naar stories.

Zorg er ook voor dat de hashtags die je gebruikt, relevant zijn voor de foto die je plaatst. Niets zo bizar om een foto over eten te zien staan onder #fashion en een foto waarin een outfit wordt getoond te zien staan onder #instafood.

  • Doe aan interactie

Wil je gezien worden? Wil je zelf wat meer likes en comments? Like en reageer onder foto’s van anderen. Zo word je sneller opgemerkt door andere accounts en krijg je ook wel wat likes en comments terug. Ergens is dit een beetje smerig dat de “Voor wat hoort wat”-mentaliteit geldt maar toch gaat het er soms zo aan toe. Doe dit bij accounts waarbij jij je toe aangetrokken voelt. Zo is het voor jou tof om iets te reageren onder een foto en is de kans ook groot dat het ander account eens een kijkje op jouw account komt nemen. Dezelfde interesses trekken elkaar aan. Ga niet bij accounts die rond auto’s draaien elke foto liken en eronder reageren als je het alleen maar tof vind om foto’s van eten te delen.

Tip: Hier zijn hashtags zeer belangrijk. Ga ook eens binnen bepaalde hashtags zien waar jij ook foto’s in plaatst. Wie weet kom je toffe accounts tegen die jij wil volgen of waar je inspiratie kan op doen.

  • Wees jezelf

Dit heb ik hierboven al een beetje aangehaald, maar toch wil ik het nog even meegeven. Niets is zo belangrijk als jezelf zijn op zo een platform. Als jij niet van auto’s houd, plaats dan geen foto’s van enkel en alleen maar auto’s op je feed. Als jij iets interessant vind binnen één bepaald niche, post dan foto’s binnen deze niche. Dit kan bijvoorbeeld auto’s zijn, maar ook bijvoorbeeld Beauty, Reizen, Eten, dingen waar mama’s zich mee bezig houden, boeken, … Noem maar op. Vind je van jezelf dat je interesses niet binnen één niche vallen? Post dan alles wat je bezig houdt. Zo plaats ik foto’s over beauty, food, plekjes die ik bezoek, quotes, … . Als iets je niet interesseert, hou je het niet vol.

Hopelijk zijn het handige tips. Wat zijn jou Instagramtips?

Je kan me ook op Instagram volgen: @writingsbyamelie.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s