Starten met plannen met een Mascha planner

Je leven organiseren is niet altijd even makkelijk. Net als veel mensen heb ik daar ook vaak wat last mee. Daarom koos ik er voor om een planner te kopen. Ik ging op zoek naar een handige en overzichtelijke planner en ik kwam uit op de Mascha planner. In dit blogbericht vertel ik en laat ik je zien hoe zo een Mascha planner er uit ziet. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even mee.

De Mascha planner is een planner gemaakt door Mascha Feoktistova. Mascha ken je misschien wel van haar video’s op haar Youtubekanalen Beautygloss en Vloggloss en  was daarnaast ook jarenlang blogger. Omdat een ondernemende job veel planning vraagt, was zij altijd op zoek naar de perfecte planner. Haar perfecte planner was nog niet op de markt, dus besloot ze zelf een te ontwikkelen. Ondertussen is de planner niet meer te missen tussen al die planners en agenda’s.

Starten met plannen met een Mascha planner

De Mascha planner bestaat al een paar jaar. Om het mooi, fris en aantrekkelijk te houden, brengt Mascha om het jaar ongeveer een nieuwe planner uit met een andere touch. Het kan zijn dat er tussentijds weer een nieuwe wordt uitgebracht. Ik koos voor de planner met het schubbenpatroon in de kleuren goud, roze, blauw, wit en marmer. Aan de binnenkant van de kaft vind je ook marmer terug. Je kan ook nog kiezen voor een iets zakelijkere planner in bruin met neon accenten binnenin.

Je kan de Mascha planner voor €24,99 op bol.com vinden. Je kan de versie met het schubbenpatroon hier vinden. Je kan de bruine en iets zakelijkere versie hier vinden.

Starten met plannen met een Mascha planner

In de Mascha planner is heel veel plaats om te plannen. Daarnaast is er ook wat stationary aanwezig. Wanneer je de planner opendoet, kom je eerst en vooral een plastieken mapje tegen. In dit map zijn twee goudkleurige stickervellen, een notitieboekje en twee kaarten aanwezig. Op het ene stickervel vind je heel het alfabet terug. Op het andere stickervel vindt je figuurtjes zoals bolletjes en hartjes terug. Het notitieboekje heeft dan weer hetzelfde uiterlijk als de planner zelf. De twee kaartjes zijn in het marmer geprint met de teksten: “A beautiful day” en “Weekend Happiness”.

Starten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha planner

Na het plastiek mapje vind je een contactpagina terug, waar je jouw gegevens kwijt kan.

Starten met plannen met een Mascha planner

Na de contactpagina vind je 12 pagina’s terug om je volledige maand op te plannen. De dagen van de maand zijn mooi opgedeeld in vakjes. Deze vakjes voor elke dag bevatten op hun beurt ook ruitjes, zodanig dat je mooi kan plannen. Bovenaan naast ‘Month’ kan je de maanden kwijt en daaronder staan de dagen mooi opgelijst. Je kan eender welke maand beginnen met plannen. Als je school jaar start in september, kan je je planner laten beginnen vanaf september. Start je werkjaar in januari, plan je vanaf januari. De balken waar ‘Month’ en alle dagen van de week in staan zijn blauw of perzikroze gekleurd. Er is van elke kleur een lichte en een donkere kleur. Ze wisselen elkaar mooi af.

Starten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha planner

Na de 12 pagina’s voor de maanden vind je weekpagina’s terug. Eén week is steeds verdeeld over twee bladzijdes. Elke dag van de week kan je plannen per kolom. Zo heb je een kolom voor maandag, dinsdag, woensdag, enzovoort. Na zondag is er ook een kolom voor je notities. Elke kolom (dus ook elke dag, behalve de notities) is verdeeld in 3 vakken; één groot vak en twee kleinere vakken. Je kan bijvoorbeeld al je TO DO’s van die dag in het grote vak kwijt, wat je gaat eten in een kleiner vak en wanneer je gaat sporten in het andere kleine vak. Onderaan vind je ook 10 bolletjes terug. Deze bolletjes kan je gebruiken om dingen af te meten; hoe gelukkig voelde je jezelf die dag, hoe goed ging het sporten, hoeveel uur heb je geslapen, … . De weekpagina’s hebben dezelfde kleuren als de maandpagina’s. In totaal zijn eer 60 pagina’s. Dit is net iets meer als een jaar, om fouten in je planner te kunnen corrigeren.

Starten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha planner

Aan het einde van de planner vind je ook nog enkele stickervellen terug. Op het eerste stickervel vind je alle maanden terug. Deze kan je gebruiken in de balken bovenaan naast Month. Op het tweede stickervel vind je lege balkjes terug. Zo kan je je kolommen in je weekplanning nog beter opdelen. Er zijn blauwe, perzikkleurige en marmere balkjes. Op het derde stickervel vind je dezelfde balkjes terug maar dan met de teksten “To Do”, “To Travel”, “To Buy”, “Birthday” en “To Go”. Op de twee laatste stickervellen vind je in alle kleuren van de kaft (blauw, perzikroze, goud en marmer) cijfertjes, vlaggetjes, bolletjes, sterretjes en hartjes terug.

Starten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha plannerP1080129Starten met plannen met een Mascha plannerStarten met plannen met een Mascha planner

Hopelijk kan ik aan de hand van deze planner mijn (werk)leven beter organiseren.

Je kan de Mascha planner voor €24,99 op bol.com vinden. Je kan de versie met het schubbenpatroon hier vinden. Je kan de bruine en iets zakelijkere versie hier vinden.

Wat vinden jullie van deze planner? Gebruik jij hem al?

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. Sommige linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com via mijn link. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

5 gedachten over “Starten met plannen met een Mascha planner

 1. Leuke review.

  Zelf heb ik de Purpuz Planner, omdat ik ook mijn leven beter wilde organiseren. Ondanks dat ik dus al een planner heb, ben ik altijd wel nieuwsgierig hoe anderen hun afspraken, doelen en noem maar op noteren.

  De Mascha Planner ziet er leuk en hip uit. En een ringband is ook heel prettig. Een klein nadeel vind ik dat het in het Engels. Nu ken ik wel Engels, maar toch :-).

  Veel plezier met de planner!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik stoor me er niet aan dat het in het Engels is. Het zijn de details. In deze planner zitten geen hele teksten. Het zijn dus maar de benamingen van de maanden e.d. .

   Like

 2. Blijf het grappig vinden als ik ergens zie staan of Mascha hoor zeggen dat haar perfecte planner nog niet bestond en ze er dus zelf een besloot te maken. Aan alles zie je dat het idee het zelfde is als een combinatie van Happy Planner en de Erin Condren planner. De laatste redelijk duur en moeilijker te krijgen in Nederland. Het concept van Mascha lijkt zo onwijs hierop. Maar goed, ik heb nu de JoshV versie van de Mascha Planner omdat het toch een budget variant is van beide planners. Tot dusver vind ik hem wel handig, wel kleine smalle stroken om te schrijven met mijn handschrift gaat het niet altijd samen plus het onderste vakje blijft nu constant leeg.. moet nog even wat bedenken daarop hahaha

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s