Nijmegen | Tips en bezienswaardigheden voor de oudste stad van Nederland

Dit blogbericht is een gastblog.

Waarom je een dagje naar Nijmegen moet gaan? Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is een leuke stad voor een dagje uit. Nijmegen ademt historie welke al in de Romeinse tijd begon. Ook is Nijmegen een belangrijk punt geweest in de tweede wereldoorlog. Naast de rijke historie en de verschillende toonaangevende gebouwen is er ook genoeg te beleven is één van de talloze top cafés van Nijmegen.

Nijmegen | Tips en bezienswaardigheden voor de oudste stad van Nederland

Nijmegen is goed bereikbaar met de trein. Vanuit België (Antwerpen) doe je ongeveer 2 uur over de treinreis. Eenmaal aangekomen in Nijmegen loop je vanuit de stationshal links naar beneden al direct tegen één van de mooiste bezienswaardigheden aan: Het bekende Kronenburgerpark. Hier kan je even lekker bijkomen van je reis en een kopje koffie drinken voordat je verder de stad in trekt. Vanuit het Kronenburger park loop je in ongeveer 5 minuten richting Plein 1944. De naam zegt het al, dit plein staat in het teken van de bevrijding in de 2e wereldoorlog. tussen de klinkers van het plein in vindt je kleine ronde metalen plaatjes welke een looproute door de historische stad uitstippelen. Volg deze plaatjes voor een panoramische route!

Volg de plaatjes en loop vanaf Plein 1944 verder omhoog – je staat al snel oog in oog met een ander iconisch gebouw: de Waagh. Het plein en het gebouw zijn favoriet onder instagrammers, het is de meest populaire fotospot in Nijmegen. Vanaf het plein zie je ook meteen de imponerende Sint Stevenskerk boven de gebouwen uitsteken. Blijf vervolgens de metalen plaatjes in de grond volgen voor meer mooie bezienswaardigheden. Uiteindelijk zal je uitkomen bij het Valkhof plein en het Valkhof park. Dit is een plek waar je keuzes moet gaan maken. Bezoek je het prachtige park, het museum of allebei? Ook kan je ervoor kiezen om een korte rondleiding te nemen langs de ruïnes van het valkhof. De tour is te boeken via de Valkhofmuseum.

Nijmegen | Tips en bezienswaardigheden voor de oudste stad van Nederland

Tips voor Nijmegen

  • Ga lekker shoppen in één van de honderden winkels.
  • Volg de historische looproute door de stad.
  • Bezoek het rijksmonument Valkhofkapel op het Valkhof.
  • Bezoek Museum het Valkhof vol archeologie, moderne & oude Kunst.
  • Bezoek het rijksmonument Belvedère met uitzicht op de Waalbrug.
  • Ga even relaxen op het Waalstrand.
  • Bezoek één van de vele top cafés die de stad rijk is.
  • Loop zo de natuur in, 10 minuten vanuit het centrum – Hier vindt je wild paarden en bizons!

Nijmegen | Tips en bezienswaardigheden voor de oudste stad van Nederland

Nijmegen is een diverse stad, een groene stad met veel stadsparken. Een stad met veel historie en relatief weinig hoogbouw. De stad voelt authentiek aan en er is buiten het shoppen om genoeg te zien en te doen. Nijmegen is een leuke stad voor een korte stedentrip – iets heel anders dan Amsterdam of Den Haag en daarom stiekem ook veel leuker. Ben je nieuwsgierig naar andere steden dicht bij huis of juist ver weg? Check dan reisblog DESTIFT.nl .

Deze blogpost is geschreven door Chris Thomassen. Op zijn blog DESTIFT.nl kan je nog meer blogposts rond reizen vinden. Je kan hem ook vinden op FacebookInstagram, YouTube en Twitter.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn GEEN affiliate links. Ik krijg dus geen geld wanneer jij iets koopt op deze site. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s