Recensie: “Leven zonder stress” van Patrick Kicken

Stress. We kampen er allemaal vroeg of laat mee. Zo ook Patrick Kicken. Als Nederlander ken je Patrick Kicken misschien wel als voormalig radiopresentator van 3FM en Radio Veronica. Ook hij kampte met stress, meer specifiek zelfs met een burn out. Als Belg zijnde kende ik hem niet maar zag ik op een gegeven moment zijn boek ‘Leven zonder stress’ voorbijkomen. Het leven met stress is voor mij ook niet onbekend en daarom was ik zeer benieuwd naar dit boek en de tips van de Bekende Nederlander. Ben je ook benieuwd naar dit boek? Lees dan zeker even verder.

Recensie: "Leven zonder stress" van Patrick Kicken

Samenvatting

Het boek ‘Leven zonder stress’ is geschreven door de voormalige radiopresentator Patrick Kicken, wie kampte met een burn out. Zijn ervaringen rondom zijn burn out deelde hij al via columns, workshops en bijeenkomsten. Ook interviewde hij verscheidene experts rondom burn outs in zijn gelijknamige podcast ‘Leven zonder stress’. Zowel de ervaringen van experts als zijn eigen ervaringen met burn out en stress bundelde hij in het boek ‘Leven zonder stress’.

Op de achterflap van het boek lees je de volgende samenvatting over het boek:

“Wat als je alles hebt en toch niet gelukkig bent? Je hebt een goedbetaalde baan, een mooi huis, een dikke auto, verre vakanties en toch schijnt de zon niet meer. Patrick Kicken merkte na meerdere burn outs dat hij zijn ideeën over ‘succes’ grondig moest bijstellen. Toen zijn droombaan eenmaal verleden tijd was, begon hij met een podcast om te leren over geluk en zingeving.

Zijn podcast ‘Leven Zonder Stress’ werd een zoektocht naar antwoorden over geluk, liefde, zelfvertrouwen, geld, angst, stress en rust. Daarvoor interviewden hij honderden experts, onder wie Byron Katie, Eckhart Tolle, Guido Weijers en Lisette Thooft. In dit boek, waarin zijn gevoel voor humor zéker niet ontbreekt, deelt hij deelt inzichten uit die gesprekken.”

Recensie: "Leven zonder stress" van Patrick Kicken

Schrijfstijl

Het boek heeft 204 pagina’s en is in een groot lettertype geschreven. Het boek is opgedeeld is verschillende hoofdstukken. Deze hoofdstukken worden dan weer opgedeeld in kleinere hoofdstukken. Deze kleinere hoofdstukken zijn zeer behapbaar en vaak maar enkele pagina’s lang. Op sommige pagina’s zijn quotes aanwezig waardoor de hoofdstukken worden opgebroken. Ook zijn er oranje kaders met tips rondom het hoofdstuk. Zo geeft de auteur vaak tips voor podcasts, films, documentaires, activiteiten, … die hem inspireerde en dus ook anderen kan inspireren. Daarnaast wordt het verhaal en de tips van de auteur ook vaak afgewisseld met interviews die hij deed in zijn podcast ‘Leven zonder stress’. De combinatie van al deze verschillende factoren maakt dat het boek makkelijk door te lezen is.

Recensie: "Leven zonder stress" van Patrick Kicken

Boodschap van het boek

In het boek ‘Leven zonder stress’ wilt Patrick Kicken meegeven dat een leven zonder stress zeker niet mogelijk is. Wel is het mogelijk minder stress te ervaren. Aan de hand van documentaires die hij zag, podcasts die hij luisterde en gesprekken die hij had, wilt Patrick Kicken aantonen dat stress een factor is dat van buitenaf kan komen, maar daarnaast ook grotendeels binnenin jezelf ligt. Aan jou is dan de keuze om deze stressfactoren toe te laten in je leven. Zorgt die extra werkdruk voor meer stress? Vergt een bepaalde vriendschap of relatie te veel energie? Ga het extra werk dat je voorgesteld krijgt dan niet aan. Blok die vermoeiende vriendschap of relatie dan. Durf nee te zeggen tegen zaken die te veel energie vergen en ga uitdagingen aan die je wel energie geven.

Recensie: "Leven zonder stress" van Patrick Kicken

Conclusie

Zelf heb ik geen burn out maar ben ik wel iemand dat al wat stress heeft ervaren. In dit boek worden wel wat tips gegeven om met stress om te gaan. Hier heb ik zeker iets aan.Het boek leest daarnaast ook makkelijk door. Wel heb ik het gevoel dat sommige zaken te veel opnieuw worden aangehaald. Ik zou dit boek een 4/5 geven.

Je kan het boek ‘Leven zonder stress’ van Patrick Kicken voor €25,98 hier op bol.com vinden.

Las jij dit boek al?

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

11 gedachten over “Recensie: “Leven zonder stress” van Patrick Kicken

 1. De ‘Turbokracht’ van het boek is de spirituele visie TAO9 (non-dualisme) dat de burn-out coping wat makkelijker maakt, Basisboodschap is onzichtbaar dan ook de balans tussen vijf elementen in prive en werk omstandigheden: hart, water, lucht, vuur en aarde. Als die balans er is, is er geen sprake meer van stress cq burn-out en kent het voormalig slachtoffer zijn werkelijke ‘authentieke’ ziel en binnenwereld dank zij inzichten in TAO cq Non-dualisme.
  Patrick Kicken is heeft het KISS principe zeer goed toegepast op bereiken van de starters in de spirituele wereld, het boek is een opstap naar een hoger bewustzijns- niveau.
  Ik kan het ook zeer aanbevelen.
  MvG
  Dennis@digidokter.net

  PS. Luister ook naar zij podcasts over ‘stress’en ‘non-dualisme’

  Like

  1. Als je weinig last van stress hebt, of zoals jij, veel kan relativeren op het moment, is dit inderdaad niet hét boek dat je nu moeten lezen. Toch denk ik dat er vele anderen die wel stressgevoelig er wel baat bij kunnen hebben, zoals je zegt.

   Like

 2. Lijkt me een fijn boek. Het lettertype op de kaft deed me gelijk denken aan “Steeds Leuker” van Jelle Hermus 🙂 Daar ben ik nu in bezig. Eigenlijk zou ik dit jaar geen selfhelp boeken meer lezen (alleen maar feelgood) maar ik kan het niet laten, hahaha! Oh javoor ik het vergeet: ik vind je header foto boven dit blog met de titel heel mooi gemaakt. Doe je dat in Canva? Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het boek van Jelle Hermus ken ik nog niet. Ik zoek het eens op. Ik snap zeker dat je eigenlijk enkel feel good boeken wou lezen.
   Ik werk inderdaad met Canva voor mijn headers boven mijn blogposts. Dit vind ik de makkelijkste manier van werken!

   Like

 3. Klinkt als een fijn boek. Gelukkig heb ik niet te maken met veel stress, maar als je dit wel zou hebben kan het wel meer houvast geven lijkt me. Fijne review!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s