Recensie: “Je doet het toch wel gratis?” van Mascha Feoktistova en Max De Vries

In november 2019 brachten Mascha Feoktistova, YouTuber achter het kanaal Beautygloss, en haar manager Max De Vries het boek “Je doet het toch wel gratis?” uit. In dit boek zou je inzicht in de online marketing wereld krijgen. Meer specifiek richten de schrijvers zich tot marketeers en online creatievelingen en geven ze hen een kijkje op Influencer Marketing. Aangezien ik reeds een tijdje blog, was ik zeer benieuwd naar dit boek en las ik het. Ben jij ook benieuwd? Lees dan zeker even mee.

Recensie: "Je doet het toch wel gratis?" van Mascha Feoktistova en Max De Vries

Samenvatting

Mascha Feoktistova is de beautyvlogger en YouTuber achter het kanaal Beautygloss. Ze begon zo’n 12 jaar geleden met het schrijven van artikels op haar blog Beautygloss en voorzag ze bij blogposts rond beautyproducten filmpjes en beeldmateriaal. Jaren later ging ze zich enkel focussen op het maken van video’s en stopte ze met het schrijven van artikelen. Ondertussen kwam er wel een tweede kanaal Vloggloss waar ze dagelijks haar leven deelt in vlogs.

Max De Vries is Influencer Marketing strateeg. Daarnaast runt hij zijn eigen agency The RONG Agency en is hij manager van Mascha Feoktistova, Jessie Maya en Marije van der Made.

Samen sloegen Mascha en Max de handen in elkaar voor het schrijven van dit boek. In dit boek “Je doet het toch wel gratis?” geven Mascha en Max weer hoe Influencer Marketing in elkaar zit. Daarnaast geven ze op een eenvoudige manier weer hoe je als marketeer en als influencer online campagnes kunt aanpakken en waar de de valkuilen kunnen liggen bij een campagne. Voor wie onbekend is met (Influencer) Marketing opent deze informatie zeker en vast je blik.

P1090530

Schrijfstijl

In het boek “Je doet het toch wel gratis?” wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Wanneer de tekst in het boek in het blauw gedrukt staat, is dit deel door Mascha geschreven. Wanneer de tekst in het zwart gedrukt staat, werd dit door beide schrijvers samen geschreven, tenzij er nadrukkelijk Max voor staat. Ook zijn er enkele cases beschreven in dit boek. Deze cases zijn vaak beschreven in een fluo gele kader. Verder worden de blauwe en gele accenten ook doorgetrokken naar tabellen, grafieken en flowcharts.

De teksten van Mascha en Max wisselen zich vaak af. Dit is zeker nodig, omdat de teksten van Max vaak wat theoretischer zijn, terwijl Mascha vaker voorbeelden uit haar ervaringen gebruikt. Ook wordt er regelmatig eens tabellen, grafieken of flowcharts weergegeven.

Recensie: "Je doet het toch wel gratis?" van Mascha Feoktistova en Max De Vries

Conclusie

Als leek in de influencer marketing, en in marketing in het algemeen, heeft dit boek me wel wat bijgeleerd. Het boek heeft mijn blik op de marketing- en influencerwereld geopend. Als volger van Mascha kreeg ik ook een iets ruimere blik over haar werk achter de schermen. Voor wie reeds iets doet in de influencer marketing is dit boek misschien geen verrijking.

In het boek waren veel spelfouten en stijlfouten aanwezig, wat heel jammer is. In een vlog op haar kanaal Vloggloss vertelt Mascha dat er waarschijnlijk een foute versie naar de drukker is gestuurd. Ik hoop dat dit klopt. Daarnaast hoop ik ook dat deze fouten bij de tweede druk van dit boek er uit zijn gehaald.

Ik kan dit boek aanraden aan zij die niet veel weten van Influencer Marketing. Ik denk dat dit een goed boek is om mee te beginnen en je blik op deze wereld te openen. Wel moet je vrede kunnen nemen met de spel- en stijlfouten in dit boek. Ik zou dit boek een 3/5 geven.

Je kan het boek “Je doet het toch wel gratis?” van Mascha Feoktistova en Max De Vries voor €22,50 hier op de site bol.com vinden.

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

2 gedachten over “Recensie: “Je doet het toch wel gratis?” van Mascha Feoktistova en Max De Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s