Recensie: “Huis vol Leugens” van Nicci French

Dit blogbericht is een gastblog.

Hoewel ik van thrillers houd, had ik voorheen nog nooit een boek van Nicci French gelezen. Het boek “Huis vol leugens” heeft niet overwegend positieve recensies, en daarom aarzelde ik om het boek te nemen. Wil je weten of dit boek mee- of tegenviel? Lees dan mijn recensie over “Huis vol Leugens” van Nicci French.

Over Nicci French

Nicci French is niet één persoon, maar bestaat uit twee personen. Het is namelijk een pseudoniem van Nicci Gerrard en Sean French, een echtpaar uit Groot-Brittannië. Ze trouwden in 1990 en vanaf 1997 begonnen ze samen boeken te schrijven. De schrijvers werden vooral bekend door de Frieda Klein-reeks, maar “Huis vol Leugens” maakt geen deel uit van deze serie. De boeken van Nicci French behoorde tot de meest gelezen boeken tijdens de lockdown.

Samenvatting van het boek

Het boek gaat over een jonge moeder, Neve Connolly, die niet helemaal happy is met haar huidige leventje als moeder en echtgenote. Ze neemt een minnaar, maar wanneer ze hem gaat bezoeken, vindt ze hem dood. Hij is vermoord in het appartement waar alleen zij tweeën maar van wisten. Of wist er toch nog iemand anders van? Omdat ze het niet kan verdragen dat hij dood in hun appartement ligt, belt ze zelf de politie. Op haar werk doet ze net alsof ze van niets weet, wanneer het nieuws van zijn dood gebracht wordt. Haar affaire blijkt ineens het begin van heel veel leugens.

Ze wil uiteraard niet dat iemand erachter komt dat zij nog bij Saul is geweest rond het tijdstip van de moord, dus wist ze alle sporen uit die naar haar verwijzen. Alle lakens worden grondig gewassen, de vloeren worden gesopt, maar in de haast ziet ze toch iets over het hoofd. Later blijkt plotseling dat iemand die haar lief is, ook in het huis is geweest. Haar collega’s, maar ook de leden van haar gezin, lijken van alles te verzwijgen te hebben. Hoe zit dat precies en wie heeft haar minnaar vermoord? Wie weet er nog meer van hun verhouding? Loopt ze zelf gevaar? Natuurlijk gaan we in deze samenvatting geen antwoord geven op deze vragen!

Schrijfstijl

Het schrijversduo schrijft vlot, snel, bijna haastig. Dit zorgt voor extra spanning in het verhaal, waardoor het fijn wegleest. Je voelt de angst van Neve voor de rechercheur, die echt wel meer lijkt te vermoeden. De personages worden mooi uitgewerkt, waardoor iedereen een heel eigen karakter krijgt. Dat geldt voor de gezinsleden, maar ook voor de collega’s van Neve.

De leugen staat centraal in het boek en het blijkt dat zelfs de persoon waar je het het minst van verwacht leugens vertelt. Dat hoeft niet altijd met een verkeerde bedoeling te zijn. Er zijn soms simpelweg te veel geheimen in het leven van een mens. Neve wil de affaire die ze had verdoezelen en daardoor maakte ze de domme fout om de flat volledig schoon te maken. Eigenlijk draait het niet eens zozeer om de moord die gepleegd is, maar om de affaire zelf, want wat als die openbaar komt? Het gezin van Neve zou dan wellicht aan diggelen liggen en ze doet er alles aan om dat te voorkomen. Het gejaagde leven wat daardoor ontstaat, grijpt je soms naar de keel, en dat is best knap in een schrijfstijl.

Conclusie

In het begin gaf ik al aan van tevoren reviews gelezen te hebben over het boek “Huis vol leugens” van Nicci French. Deze waren zeker niet altijd overwegend positief. Achteraf ben ik daar verbaasd over, want ik vind het beslist een aanrader. Het boek leest vlot weg, is spannend tot aan het einde en heeft een heel verrassende plot. Ik geef dit boek het volgende cijfer: 4/5.

Je kan het boek “Huis vol leugens” van Nicci French voor €15 hier op bol.com terugvinden.

Deze blogpost werd geschreven door Rosalyn van Moorselaar van Le Stylo de Rose. Rosalyn is tekstschrijver en vertaler. Meer hierover kan je hier op haar site terugvinden. Rosalyn schrijft blogposts over boeken op haar blog Meer Lezen. De Facebookpagina rond deze blog kan je hier terugvinden. Daarnaast schrijft Rosalyn ook blogposts rond reizen in Europa op haar blog Reizen Europa.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

2 gedachten over “Recensie: “Huis vol Leugens” van Nicci French

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s