Recensie: “Zijn laatste wil” van Elizabeth George

Dit blogbericht is een gastblog.

Als je eenmaal een boek van Elizabeth George gelezen hebt, wil je ze het liefste allemaal lezen. Het zijn behoorlijk dikke boeken, maar dat maakt het juist zo aantrekkelijk voor echte leesfanaten. Het boek “Zijn laatste wil” is een deel uit de Thomas Lynley-serie. Het boek telt maar liefst 629 bladzijden. Ben je ook benieuwd naar dit boek? Lees dan zeker even deze recensie.

Over Elizabeth George

Elizabeth George werd geboren in Warren, maar verhuisde al snel naar San Francisco Bay. Ze groeide op in Californië en begon aan een studie Engels. Niet zo verrassend dus, dat ze docente Engels zou worden in haar latere leven. Wel verrassend, is dat zij zo rond de leeftijd van 40 jaar boeken uit begon te geven. Haar boeken werden zo populair dat ze inmiddels al vele prijzen op haar naam heeft staan. De boeken van Elizabeth George zijn inmiddels in verschillende talen beschikbaar en diverse titels zijn zelfs verfilmd. The Inspector Lynley Mysteries waren een zeer populaire serie op de BBC.

Samenvatting van het boek

Het boek gaat over Deborah St James, normaal gesproken een van de bij-personen in deze boeken. Ditmaal speelt ze echter de hoofdrol. Een broer van een van haar vroegere vriendinnen duikt op bij haar huis en vertelt haar dat haar vriendin China vastzit voor moord. Deborah gelooft haar oren niet en gaat er vanuit dat haar vriendin ten onrechte vastzit. Haar rechtvaardige karakter kan dit niet verdragen en met haar man Simon St James vertrekt ze naar de plaats waar het zich allemaal afspeelt: Guernsey.

Daar blijkt dat de moord niet zomaar een persoon op het eiland betreft. Het gaat hier om de rijkste en machtigste man van het hele eiland. Zijn testament betreft heel veel mensen, wat de zoektocht naar de dader er beslist niet makkelijker op maakt. Iedereen heeft wel een motief. Deborah wil maar één ding en dat is haar vriendin uit deze netelige kwestie bevrijden. Ze roept de hulp in van hun oude vriend: inspecteur Thomas Lynley. Inspecteur Lynley is natuurlijk wel wat gewend, maar wat gebeurt er als Deborah zich er ook mee gaat bemoeien? Kunnen ze haar vriendin bevrijden en zullen ze ooit weten wie de dader is? Dat verklappen we uiteraard niet in deze recensie van “Zijn laatste wil”!

Schrijfstijl

De boeken van Elizabeth George doen denken aan de romans van Agatha Christie. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer mensen je gaat verdenken. Persoonlijk vind ik dat altijd heel knap in een boek. De personages komen helemaal tot leven en je gaat je er echt in inleven. Sommige dikke boeken hebben de neiging om langdradig te zijn, maar dat is bij deze boeken niet het geval. Je kunt het maar moeilijk opzij leggen, je wordt echt helemaal in het verhaal gezogen. De zinnen zijn kort en bondig, zodat het echt lekker weg leest. De hoofdstukken hebben een mooi middenmaatje, ze zijn niet te lang, maar ook niet te kort. Maar als je eenmaal in het boek begonnen bent, is het zo spannend dat je het niet zo makkelijk meer weglegt.

Conclusie

Ik heb al veel boeken gelezen van Elizabeth George, maar als ik zou moeten kiezen, dan zou ik voor “Zijn laatste wil” gaan. Ik vond dit beslist het mooiste boek uit de Inspecteur Lynley-serie. Het is spannend en je voelt echt een mysterieuze sfeer tijdens het lezen. Bovendien komen er geen detaillistische moorden in voor, iets waar ik persoonlijk nooit van gecharmeerd ben. Het is echt een zoektocht naar de dader, zonder dat er onderweg nog ‘vervelende dingen’ voorvallen. Beslist een aanrader voor iedereen die van spannende boeken houdt!

Ik geef “Zijn laatste wil” van Elizabeth George een score van 5/5.

Je kan het boek “Zijn laatste wil” van Elizabeth George voor €20,99 hier op bol.com vinden.

Deze blogpost werd geschreven door Rosalyn van Moorselaar van Le Stylo de Rose. Rosalyn is tekstschrijver en vertaler. Meer hierover kan je hier op haar site terugvinden. Rosalyn schrijft blogposts over boeken op haar blog Meer Lezen. De Facebookpagina rond deze blog kan je hier terugvinden. Daarnaast schrijft Rosalyn ook blogposts rond kunst op haar website art-insite.com.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

2 gedachten over “Recensie: “Zijn laatste wil” van Elizabeth George

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s