Recensie: “De verliefde soldaat” van Nicholas Rinaldi

Deze blogpost is een gastblog.

Ik denk dat elke boekenliefhebber altijd zijn of haar ogen openhoudt voor nieuwe boeken. Ik vind ze op de meest bijzondere plekken. Online, bij de kringloop, de sigarenwinkel en dit keer zelfs bij de supermarkt. Daar zal je niet direct de allernieuwste bestsellers vinden, maar dat vind ik dan ook helemaal niet erg. Ik vond “De verliefde soldaat” van Nicholas Rinaldi op zo’n klein tafeltje, tussen allerlei andere romans die gewoon lekker weglezen. Gepakt door de uitnodigende kaft en beschrijving, wist ik zeker dat dit een fijn boek zou zijn. Dit boek werd overigens eerder uitgebracht onder de titel ‘De jukebox-koningin van Malta’. Ben je ook benieuwd naar dit boek? Lees dan zeker even mee.

De verliefde soldaat in het kort

Het verhaal gaat over Rocco Raven, een Amerikaanse soldaat die als telegrafist naar het onder aanval gelegen eiland Malta wordt gestuurd. Het eiland leeft al tijden in grote onzekerheid en ook de legereenheid ligt flink overhoop. Bij aankomst op het vliegveld ondergaat Rocco zijn eerste bombardement. Het vliegveld wordt overhoopgeschoten en hij wordt ternauwernood gered door zijn commandant Fingerly, die hem in een loopgraaf trekt.

Op Malta is niets wat het lijkt. Het onderkomen waar Rocco wordt ondergebracht blijkt een bordeel, eten is schaars, sigaretten ook en niemand weet wanneer het volgende luchtalarm afgaat en ze de schuilkelders weer in moeten vluchten. Na een reeks nachtelijke bombardementen, loopt Rocco gedesoriënteerd door de straten en ontmoet hij Melita. Hun aantrekkingskracht is groot en ze blijven met elkaar optrekken. Melita repareert de jukeboxen die haar neef Zammit in elkaar knutselt, omdat Malta al lange tijd geen nieuwe apparatuur meer binnenkrijgt.

Rocco verblijft 8 maanden op Malta. 8 maanden waarin het eiland continu gebombardeerd wordt en 8 maanden waarin hij de meest rare orders krijgt van Fingerly. Wat doet deze man nou precies? Waar is hij op uit? Is hij eigenlijk wel een echte commandant? Des te langer Rocco op Malta blijft, des te meer gaat hij twijfelen aan de situatie.

Mijn mening over De verliefde soldaat

Hoewel ik direct werd gepakt door de omslag en de beschrijving, was het lezen van het boek toch best lastig. Na het afgelopen jaar eigenlijk alleen maar vrouwelijke schrijfsters te hebben gelezen, was een mannelijke schrijfstijl wel echt weer even wennen. Naast dat Nicholas RInaldi romans schrijft, is hij ook dichter en dat is goed terug te zien in zijn schrijfstijl. Hij vertelt heel verhalend, met veel woorden en gebruikt enorm veel beschrijvingen en metaforen. Ik snap dat dit veel mensen aanspreekt, maar aan mij is het niet besteed.

Door dat ik schrijfstijl niet echt bij mij paste, vond ik het ook serieus moeilijk om in het verhaal te komen. Ik was er tijdens het lezen snel ‘uit’, en hoe graag ik het ook wilde begrijpen, het lukte niet altijd. Dit komt ook doordat het verhaal heel wazig is geschreven. Alsof Rocco Raven in een grote droom zit. Hij gaat regelmatig van de hak op de tak en dat maakt het niet veel duidelijker.

Ondanks dat het niet helemaal mijn stijl was, vond ik het wel een goed verhaal. Ik denk dat de verhaalstijl enorm goed past bij hoe de mensen op Malta zich ten tijde van de oorlog moeten hebben gevoeld. Onzeker over bombardementen, of ze aan het eind van de dag nog wel zouden leven, of hun huis er nog wel zou staan, of er genoeg te eten zou zijn en of ze hun vrienden en familie ooit nou zouden zien. Dat doet natuurlijk iets met je en dat is wat er heel duidelijk terugkomt in de manier waarop dit boek is geschreven.

Ik geef De verliefde soldaat een score van 3/5.

Je kan het boek “De verliefde soldaat” van Nicholas Rinaldi hier als tweedehandsboek op bol.com terugvinden.

Deze recensie werd geschreven door Kirsten. Ze is 34 jaar oud en woont samen met Sebas in Nieuwerkerk aan den IJssel. Als moeder van twee jonge dochters probeert ze haar vrije tijd zo goed mogelijk te gebruiken. Ze houdt van creatieve dingen, lezen en muziek maken. Ze schrijft op haar blog Mamagisch.nl over allerlei uiteenlopende onderwerpen en is actief op Instagram @mamagisch waar ze haar dagelijks leven deelt.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

Een gedachte over “Recensie: “De verliefde soldaat” van Nicholas Rinaldi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s