Recensie: “Uit het niets” van Aline Sax

Dit blogbericht is een gastblog.

In oktober 2021 bracht Aline Sax haar boek “Uit het niets” uit. Ik heb dit boek niet zelf gekocht of gekozen, maar heb het gekregen in een maandelijkse boekenbox waarbij je niet weet welk boek je zal krijgen. Toen ik de achterflap las voelde ik meteen een bepaalde aantrekking tot het verhaal. Als jij benieuwd bent naar de inhoud van het boek en mijn mening hierover, lees dan zeker verder!

Samenvatting

Aline Sax is een Vlaams auteur, wonend te Antwerpen. Op 15-jarige leeftijd schreef ze haar eerste boek. Ze behaalde later een doctoraat in geschiedenis en werkt momenteel als onderzoekcoördinator bij het historisch projectbureau Geheugen Collectief.

Het boek gaat over het einde van de wereld. Er zijn slechts een paar overlevenden die het moeten zien te redden met elkaar op een luchthaven. Buiten is het donker en zijn er giftige wolken en is het dus gevaarlijk. Elisabeth wordt gevonden na een zoveelste ontdekkingstocht voor nieuwe voorraden voor de mensen die al in de luchthaven verblijven. Eens in de luchthaven aangekomen ontdekt ze verschillende dingen die niet kloppen en gaat ze op zoek naar de waarheid.

Op de achterflap kan je het volgende lezen:

‘Wat als mijn herinneringen helemaal geen echte herinneringen zijn? Misschien is het allemaal nooit gebeurd. Misschien heeft iemand mijn herinneringen niet gewist, maar overschreven met pseudoherinneringen, met verzinsels, met fictie die helemaal niet heeft plaatsgevonden.’

Elisabeth ontwaakt in een verlaten luchthaven. Hier hebben de laatste overlevenden van de mensheid zich verzameld, nadat een catastrofe de wereld heeft vernietigd. De zon is verduisterd, de aarde koud, de lucht giftig. De overlevenden zijn op elkaar aangewezen. Maar niemand herinnert zich iets van de ramp of het leven voor de luchthaven. En er blijken nog meer gaten te zitten in het verhaal. Elisabeth wil er het fijne van weten. Maar dan moet ze haar herinneringen zien terug te krijgen. En wil ze dat wel?

Schrijfstijl

Het boek is ingedeeld in 2 delen en wordt verteld vanuit de eerste persoon. Het perspectief in het boek is dat van Elisabeth, het hoofdpersonage. Je volgt haar in alles wat ze meemaakt hierin.

De hoofdstukken zijn niet lang dus is het boek makkelijk door te lezen. Het boek zelf is ook niet al te dik wat er nog eens voor zorgt dat je er doorheen vliegt als je een paar hoofdstukken na elkaar leest.

Mijn conclusie over het boek

Bij het lezen van de achterflaptekst sprak het verhaal me enorm aan. Ook is het boek geschreven in een vlotte schrijfstijl waardoor je door de pagina’s heen vliegt. Het heeft een schrijfstijl die mij zeker aanstaat en heb het boek dan ook snel uitgelezen.

Alles wat te zien is op de cover en achterflap wordt ook duidelijker naarmate je in het verhaal vordert. Je zult begrijpen hoe elke foto die erop staat wel iets te maken heeft met het leven van Elisabeth voor dat ze haar herinneringen kwijt was. Dit boek krijgt van mij dan ook een 4 op 5.

Je kan het boek “Uit het niets” van Aline Sax hier op bol.com terugvinden.

Deze recensie werd geschreven door Jolien, een Belgische boekenwurm. Jolien deelt haar leeservaringen op haar bookstagram Joliens Bookjourney, een Instagram rond boeken. Zo deelde ze er onder andere de ervaringen rond dit boek. Ook kan je haar hier op Goodreads volgen.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

4 gedachten over “Recensie: “Uit het niets” van Aline Sax

  1. Wat een goede review, zonder spoilers. Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Ik ga eens kijken of het bij mijn lokale (kleine) bibliotheek te lenen is.!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s