Recensie: “De beller op lijn vier” van J.D. Barker

Dit blogbericht is een gastblog.

In juli 2021 bracht J.D. Barker zijn boek “De beller op lijn vier” uit. Ik heb dit boek leren kennen door de vele posts die ik op Instagram voorbij heb zien komen. Nadat ik het had gekocht heeft het eerst een paar maanden in mijn boekenkast mogen doorbrengen. Als jij wilt weten hoe ik dit boek heb ervaren en als jij benieuwd bent naar het boek zelf lees dan even mee!

Samenvatting

J.D. Barker is een New York Times en internationale bestseller Amerikaans auteur van thrillers, vaak met elementen van horror, misdaad, mysterie, sciencefiction, en het bovennatuurlijke. Hij begon te werken als ghostwriter en hielp andere auteurs voor publicatie. Barker noemt Stephen King, Dean Koontz, John Saul, en Neil Gaiman onder zijn invloeden. Ook heeft Barker samengewerkt met de Amerikaanse auteur James Patterson.

“De beller op lijn vier” gaat vooral over Jordan Briggs, een radiopresentatrice. Ze zit al lang in het vak waardoor ze in het verleden wel eens dingen heeft gedaan waar ze niet trots op is, maar wie herinnerd deze nog? Wanneer Jordan op een normale ochtend begint met haar praatprogramma, na een drukke ochtendspits, krijgt ze beller Bernie aan de lijn. Hij wil een spelletje spelen. Jordan speelt mee zonder te weten wat voor consequenties eraan vast hangen. En zo begint er een dag vol met ontploffingen en slachtoffers.

Op de achterflap kan je het volgende lezen:

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

De schrijfstijl

De hoofdstukken in het boek zijn rond de 3 tot 5 pagina’s lang. Hierdoor kan je vaker het boek oppakken om even wat te lezen. De manier hoe Barker schrijft leest vlot weg waardoor de korte hoofdstukken nog korter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Het boek telt net geen 400 pagina’s. Tijdens het lezen wissel je tussen 2 personages, Jordan, de radiopresentatrice, en Cole, de politieagent. Je krijgt dus van twee plaatsen informatie mee en soms overlapt deze. Af en toe was dit tot irritatie toe omdat het net spannend was bij het ene personage maar waar je daarna eerst moest verder lezen bij het andere personage. Hierdoor wil je weten wat er gebeurd en lees je snel verder.

Mijn conclusie over het boek

Dit is het eerste boek dat ik lees van J.D. Barker en ik ben zeker van plan er nog anderen van hem te lezen. Ik heb gelachen met de attitude van de dochter van Jordan Briggs, ben geschrokken van verschillende onthullingen die je te lezen krijgt gedurende het boek en heb de laatste helft last gehad met het boek weg te leggen. Sommige aspecten zijn wat overdreven, maar dat vertelt Barker zelf ook in zijn ‘opmerking van de auteur’ achteraan in het boek. Hij schrijft puur voor vermaak en daar is hij voor mij in geslaagd. Van mij krijgt “De beller op lijn vier” een welverdiende 4,5/5.

Je kan het boek “De beller op lijn vier” van J.D. Barker hier op bol.com terugvinden.

Deze recensie werd geschreven door Jolien, een Belgische boekenwurm. Jolien deelt haar leeservaringen op haar bookstagram Joliens Bookjourney, een Instagram rond boeken. Zo deelde ze er onder andere de ervaringen rond dit boek. Ook kan je haar hier op Goodreads volgen.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

Een gedachte over “Recensie: “De beller op lijn vier” van J.D. Barker

  1. Het is inderdaad een spannend maar ook vermakelijk boek. Ik was op een bepaald moment wel klaar met de ontploffingen, vond het wat overdreven. Maar ik zou ook weer een boek van JD Barker lezen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s