Dit vind ik van de app Vinted

Zo’n tweetal jaar maak ik gebruik van de app en online marktplaats Vinted. Maar wat zijn mijn bevindingen rond Vinted? Ben ik tevreden over aankopen? En verkoop ik goed op de app? Je kan mijn ervaringen rond Vinted in deze blogpost lezen. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even mee.

Wat is Vinted?

Vinted is een online marktplaats waar je tweedehands items kan kopen en verkopen. Deze online marktplaats is afkomstig uit Litouwen en bestaat al 14 jaar. Vinted is actief in 10 landen, waaronder België en Nederland. Hierdoor is het dus mogelijk dat je items koopt van een Fransman of items verkoopt aan een Italiaan.

Op Vinted wordt er voornamelijk kledij verkocht. Dit gaat van mannen- en vrouwenkledij tot kledij waar de kinderen zijn uitgegroeid. Ook worden er andere zaken op Vinted verkocht waaronder boeken, cd’s, games, huisdecoratie, spulletjes voor huisdieren en accessoires zoals handtassen en sieraden.

Hoe werkt Vinted?

Vinted is een platform waar je een account op moet aanmaken om te kunnen kopen en verkopen. Het aanmaken van het account kan aan de hand van Facebook, apple ID, Google of je mailadres. Als je nog geen 18 jaar bent, moet je toestemming hebben van je ouders.

Wanneer je een account hebt aangemaakt, moet je vervolgens een betaalkaart toevoegen. Hiermee kan je zelf items aankopen. Daarnaast wordt je op deze betaalkaart uitbetaald bij het verkopen.

Hoe kopen?

Op Vinted vind je een homepagina waarop je steeds terecht komt bij het openen van de app. Op deze homepagina vind je items die voor jou interessant zijn.

Je kan ook op zoek gaan naar bepaalde merken (bvb. H&M, Zara, Birckenstock, …) of naar specifieke items (bvb. naaldhakken, oorbellen, boek van Danielle Steel, …) door deze zoekterm in te geven in de zoekbalk (vergrootglas). Ook kan je op zoek gaan naar bepaalde leden, bijvoorbeeld vrienden met een profiel. Aan de hand van deze zoektermen zullen jouw interesses ook worden weergegeven op je homepagina.

Je kan items toevoegen aan je favorieten, door op het hartje rechts onder de foto te klikken. Hierdoor heb je nog even bedenktijd voor bepaalde items en vind je ze makkelijk terug.

Kopen kan je doen door op het items waarin je geïnteresseerd bent te klikken. Daaronder vind je de knoppen “Kopen” en “Een bod doen”. Je kan met de verkoper nog onderhandelen over de prijs via “Een bod doen”. Ben je akkoord met de verkoopprijs? Klik dan op “Kopen”.

Wil je profiteren van wat kortingen op Vinted? Sommige verkopers bieden een bundelkorting aan. Je kan dan aan een bepaalde korting (max 50%) meerdere items bij dezelfde verkoper aankopen.

Hou er wel rekening mee dat je zelf de verzendkosten betaald. Deze verzendkosten komen er extra bij.

Hoe verkopen?

Bij het verkopen van je items (kledingstukken, accessoires, boeken, games, …) is het eerst en vooral foto’s maakt.

De foto’s die je maakte upload je vervolgens via de knop “Verkopen” onderaan in het midden van de homepagina. Wanneer je jouw foto’s hebt geüpload, wordt er gevraagd om jouw item een naam (welk item is dit?) en een beschrijving (wat is de staat van het item?) te geven. Ook wordt er om extra gegevens rond het item gevraagd, zoals de maat, het IBN-nummer (boek), de grootte van het pakket en de gewenste verkoopprijs.

Wanneer alle informatie is toegevoegd, kan je jouw item opslaan op je profiel en kan de verkoop van je eerste item beginnen.

Ook kan je je bundelkorting aanzetten. Je kan tot 50% korting geven op jouw items. Dit doe je door rechts onderaan op “Profiel” te klikken. Vervolgens vind je er de knop “Bundelkorting” terug.

Mijn ervaringen

Ik kocht al items op Vinted, maar daarnaast verkocht ik ook al wat zaken op op Vinted. Hieronder lees je mijn ervaringen.

Kopen

Momenteel heb ik enkel nog maar goede ervaringen met de aankopen die ik deed via Vinted.

Ik kocht reeds enkele boeken via Vinted voor een goed prijsje. Ik kocht zelf eens een pakket van ongeveer 10 boeken bij één verkoper voor iets meer dan €50. Dit kan je niet in een gewone boekenwinkel vinden.

De pakketjes die ik kocht, kwamen allemaal op een goede manier aan. De pakketjes en de items waren niet beschadigd en werden vrij snel verzonden!

Ik ben dus zeker wel tevreden over de aankopen die ik reeds heb gedaan op Vinted. Ik heb nog geen negatieve ervaringen met het aankopen.

Verkopen

Ook heb ik verschillende items op mijn Vinted-profiel staan. Zo verkoop ik mannen- en vrouwenkledij, boeken, iPhonehoesje, oorbellen en zonnenbrillen op mijn profiel.

Enkele van mijn items heb ik reeds verkocht. Dit waren voornamelijk items aan zeer kleine prijsjes. Momenteel heb ik ongeveer 1/5de van de producten die ik op Vinted plaatste verkocht. Dat is momenteel nog niet zo heel veel, hoewel sommige producten al meer dan één jaar op mijn profiel staan. Hier ben ik nog niet zo heel tevreden over, maar hopelijk wordt de meerderheid wel verkocht.

Besluit

Ik ben ervan overtuigd dat Vinted een goede app is om items zoals kledij en boeken een tweede leven te geven. Als koper kan je zeker goede koopjes vinden en mooie deals sluiten. Als verkoper moet je zeker geduld hebben bij sommige items die je verkoopt! Ik raad het dus aan om eens op Vinted naar je tweedhandsitems te zoeken, maar je moet als verkoper geluk hebben.

Je kan mijn Vinted-profiel hier vinden en eens neuzen tussen de items die ik tweedehands aanbied.

Maak jij gebruik van Vinted?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

4 gedachten over “Dit vind ik van de app Vinted

  1. Ik heb een paar maanden Vinted gebruikt maar ben nu toch weer teruggegaan naar Marktplaats. Ik weet niet echt waarom maar ik vind het toch prettiger werken.

    Like

  2. Ik ben erg blij met de komst van Vinted. Het gaat een stuk sneller dan via Marktplaats. Ik koop er vooral veel voor de kinderen en het liefst in bulk bij een verkoper. Scheelt weer verzendkosten. Verkopen doe ik ook weleens, maar aangezien het pakketpunt toch niet echt om de hoek is vind ik het alleen de moeite bij kledingstukken die ik vanaf 10 euro kan verkopen en dat is op Vinted nog wel lastig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s