WASBAR | Hotspot

Een wassalon waar je lekker kan ontbijten of lunchen, hoe handig zou dat zijn? Dat is wat de oprichters van WASBAR dachten bij opstarten van hun eigen wassalon. Ondertussen zijn er over heel Vlaanderen al enkele vestigingen van WASBAR en was ook ik benieuwd naar hun ontbijtjes, lunches en diners. Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen bij WASBAR? Lees dan zeker even mee.

Waar?

De vestiging die ik vaak bezoek is het restaurant in Mechelen. Deze vestiging van WASBAR is gelegen op het adres Ijzerenleen 13, 2800 Mechelen.

WASBAR heeft vestigingen in Brugge, Brussel, Hasselt en Leuven. Daarnaast heeft WASBAR meerdere vestigingen in Antwerpen en Gent.

Wat?

WASBAR is een restaurant waar je jouw was mag meenemen. Tijdens je ontbijt, lunch of diner kan je jouw was doen in de wasmachines van de vestiging. De restaurants van WASBAR zijn vaak in het centrum van een stad gelegen, een plek waar misschien niet elke bewoner, winkel of horecazaak een eigen wasmachine heeft. Wel handig om een wassalon in de buurt te hebben, waar je meer kan eten dan snoepgoed uit een automaat.

Als ontbijt of zoete zonde biedt WASBAR verschillende soorten American pancakes aan. Ook kan je kiezen voor acai bowls, koffiekoeken en verschillende ontbijt- en brunchformules. Je kan dus zeker uitgebreid ontbijten of brunchen. WASBAR biedt daarnaast ook lekkere desserten en taarten aan voor de zoetekauwen.

Als lunch of diner kan je kiezen voor salades, hippe bokes of bagels. Er zijn verschillende koude bagels, geserveerd met soep, quinoasalade of linzensalade. Daarnaast zijn er ook warme bagels, de bagel burgers, geserveerd met met aardappelwafeltjes of zoete aardappelwafeltjes en truffelmayo. Dit kan je combineren met een klassiek frisdrankje of alcoholisch drankje, maar je kan daarnaast ook kiezen voor een homemade limonade of ijsthee. Naast ontbijt, lunch en diner biedt WASBAR ook fingerfood aan.

Openingstijden

De meeste restaurants van WASBAR zijn geopende van 09u00 tot 21u00, tenzij anders vermeld hier op hun website.

Ervaringen

De restaurants van WASBAR zijn kleurrijk, lichtrijk maar ook gezellig ingericht. De wasmachines staan vaak in aparte ruimte die ook gezellig is ingericht met een zithoekje. Er wordt met veel blauwe en roze tinten gewerkt en er wordt gebruikt gemaakt van bruine leren stoelen. Er staan ook wel wat planten in het restaurant. De algemene sfeer van het restaurant zit goed.

Bij WASBAR bestel je via een QR-code op de tafel. Via deze QR-code kom je bij het menu en kan je rechtstreeks bestellen. Je hoeft dus niet wachten tot ober of serveerster bij jouw tafel komt, wat makkelijk werkt. Voor een ouder publiek is dit wel een grote stap om een smartphone er bij te nemen. Vaak staat het eten dan vrij snel op je tafel. Enkele keren merkte ik op dat het war langer duurde door de drukte, wat jammer is. Je wordt wel bediend door zeer vriendelijk personeel.

Persoonlijk ben ik wel fan van de bagels en de bagel burgers. Hoewel het soms wel combinaties zijn die ik nog nooit proefde, kon ik de bagels die ik reeds proefde wel smaken. Ook de American pancakes die ik reeds proefde waren over het algemeen lekker. Toch had ik het gevoel dat deze pancakes werden opgewarmd in de microgolfoven. De homemade limonades en ijsthees kunnen me ook zeker wel bekoren.

Over het algemeen ben ik zeker tevreden over WASBAR en kom ik hier zeker terug. Ik kies er wel voor om op een rustig moment langs te komen om een lekkere bagel te eten, wat hier toch zeker mijn favoriet is.

Je kan meer info over WASBAR hier op hun website, hier op Facebook en hier op Instagram terugvinden.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

2 gedachten over “WASBAR | Hotspot

  1. Zo erg eigenlijk dat ik nog nooit bij een Wasbar binnenstapte, ook al ken ik het concept al enkele jaren en lijken ze me zo gezellig! Moet het toch eens proberen zo te lezen. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s